Ilford HP5+ 400 film
Utstyr
  • Fujifilm GW690 iii
  • Fujinon f/3.5 90 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger103
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1163936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Arne S.
Så enkelt å så herlig. Dette likte jeg veldig godt.
Hadde trolig klonet bort treet som så vidt stikker opp på høre side av stein haugen. Flott dette.
Mvh Arne
Alf Håvard N.
Tusen takk Arne!
Jan-Erik S.
Artig og originalt dette Alf. Du ser ting på din måte. Liker det.
Alf Håvard N.
Takk skal du ha Jan-Erik!
Olaf M.
Flott motiv i s/h. Enig med Arne. Ville klonet vekk treet på høyre side
Mvh Olaf
Alf Håvard N.
Takk til deg også Olaf! Forstår tanken med kloning, men det er slik av en grunn/mening. Men det er jo opp til iakttageren å finne en mening i at det er slik!
Harald N.
Flott, med treet på venstre side som prikken over ien
Treet på høgre side må få lov å vere med.
Mvh Harald
Øyvind H.
Der satte du meg på en idé Alf Håvard. Bildet gir en assosiasjon til turer i fjellet fra barndommen. Den eldste først på vei over toppen og den yngre kaver seg etter. På et tidspunkt ble styrkeforholdet endret og det ble merkelig nok slutt på fjellturene. Bare en tanke. Mvh Øyvind
Alf Håvard N.
Mange takk Harald, enig!
Alf Håvard N.
Takk Øyvind, for at du også så bak bildet, og oppdaget noe der! En av mine tanker med bildet også, kapping for nå høyest, derfor den lille til høyre, litt symbolsk for samfunnet vi lever i!
Øyvind B.
Et bilde man ikke haster forbi. Tar man den analoge tanke på alvor ville jeg ikke klonet noe. Bildet i sin nakne minimalistiske analoge røffe tone setter betrakter på tanke flukt i mangel av wow elementer som Øyvind H. fint gir et eksempel på.
Flott, flott!
Mvh Øyvind
Alf Håvard N.
Tusen takk Øyvind (B)! Så sant, er litt katolsk i forhold til å redigere analoge bilder, med det så følger å ta seg god tid under fotograferingen, det gir en fin ro over det hele med refleksjon over innholdet i bildet som blir til der og da. Skjønt de store mestere redigerte jo i mørkerommet de også, men likevel…
Arne S.
Hvis man skal ta den analoge tanken på alvor Øyvind B, så er vel det å holde seg til papirbilder eller lysbilder etter mitt skjønn.
Så fort man gjør bilder eller dias digitale, har man jo akkurat samme mulighet til å gjøre forandringer som alle andre på denne siden. Så hvorfor skal man forskånes for kritikk som går på det digitale?
Syntes det er viktig at hver enkelt gjør seg opp sin egen kritikk av et bilde her inne istede for å angripe andres meninger.
Da mister man jo bare lysten til å være her.

Mvh Arne

Øyvind H.
Alf Håvard legger ut bilder, som det er en tanke bak. Fint med noe å reflektere over og kanskje la seg inspirere av, uansett om utgangspunktet er analogt eller digitalt. Stusset også litt over det lille treet, helt til det ble gjort oppmerksom på, at det var der med hensikt. Satte da bildet inn en sammenheng og begynte å "filosofere" litt over livet. Da får det vi driver med flere lag og blir mer interessant. Fint med avfotografering av et motiv, som vi primært driver med, men jaggu godt å måtte bruke hue litt innimellom. Synes det er fint at det settes igang diskusjoner, noe vi burde gjøre mye oftere. Noen ganger er det en tanke bak et bilde og det må det være plass til her på forumet. Vi må ikke alltid velge den enkleste løsningen, på noe som kan være et imaginært problem.Tror derfor ikke Øyvind B. og Arne er uenige i det hele tatt, da Øyvind B. neppe mener at alt analogt skal bestå uberørt, men kan nettopp det, som i dette tilfellet. Fotografering kan være strengt analogt, benytte analog fangst med digital bearbeiding eller kun bestå av heldigitale opptak og etterbehandling. Dette må vi respektere og det er sluttresultatet, som bør telle. Takk til Alf Håvard, for at du deler din fotokunst med oss andre på forumet og også evner å vekke oss opp fra den digitale dvalen. Sier derfor ja takk til begge deler. Det er lov å kommentere og gi innspill, men vi må også ta oss litt tid til å faktisk reflektere over hva vi ser. Det er ikke alltid det man tror man ser, som er den hele og fulle sannheten. Ha en fortsatt god søndag! Mvh Øyvind H.
Alf Håvard N.
Takk Øyvind, for bra oppsummering og ikke minst refleksjoner!
Arne S.
Ser at det ikke alltid er så lurt å være tidlig ute med å kommentere. Jeg leser også først nå svaret Alf Håvard gir til Olaf sin kommentar. Dette med at treet er der av en mening. Senere kommentarer bidrar jo til at vi som kommenterte dette uten denne infoen blir fremstilt som idioter for at vi ikke skjønner det dere har fått servert på et fat. Er ikke så sikker på at kommentarene hadde sett sånn ut uten den informasjonen heller. Alle folk er kanskje ikke like dype i tankegangen som noen av dere, og det burde også være plass til mennesker med enklere tankegang på denne siden. Foto/kunst har ingen fasit. Selv om skaperen av verket har en ide, vil betrakterne ha vidt forskjellige meninger om hva de ser. Skal ikke dra dette noe videre nå.
Mvh Arne
Alf Håvard N.
Tillater meg å sitere den store danske mester Krass Clement, en stor inspirasjon; ”Et fotografi er både et billede og noget andet. Det er det, der gør fotografiet så dæmonisk og så mystisk. For hvad er det andet? Når jeg fotograferer en ting eller er tiltrukket af noget, så er der noget, som ikke er synligt, men som er til stede og kan fastholdes i fotografiet. Det har noget med stemning og atmosfære at gøre. Ligesom et ord kan indeholde mere end dets umiddelbare betydning. Mine billeder handler altid om noget mere, end det du ser på billedet. Det indeholder mange flere signaler og værdier. Billedet er det fluidum, hvori der er en meddelelse, der går ud over billedets umiddelbare vidnesbyrd.”
Til ettertanke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu