-Lysglimt-
Jotunheimen 1. desember 2023

Mørk bakgrunn
Filen er ikke nedskalert før opplasting. Dessuten frostrøyk fra elven. Har bevisst ikke skarpet opp fotografiet da jeg synes en lett sløring kler uttrykket.
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF35mm F1.8 MACRO IS STM
  • Brennvidde35.0mm
  • Blender-
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger53
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1164120} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Øyvind H.
Flott dette Geir! Demper man bakgrunnen på god skjerm og samtidig forstyrrende lampelys, blir dette svært så severdig. Fint at du har tatt med fjellbjørkene nede i høyre hjørne, som et element og bidrag til dybde i bildet, sammen med elva, som renner ut i venstre bildekant. Frostrøyken i mellomgrunnen, gjør også bildet mer interessant. Vil sikkert kunne egne seg på vegg, kanskje montert på aluminiumsplate, uten at jeg har noen erfaring med dette. Mvh Øyvind
Arne S.
Har desverre ikke mulighet til å se dette bilde på stor IMac skjerm der jeg er nå. Blir nok litt mindre detaljer å se på iPad en jeg bruker her. Det kan for meg se litt mørk ut i den nedre delen av motivet med den skjermen jeg har til rådighet. Øyvind nevner montering på aluminiumsplate. Du har utrolig mange flotte motiver som hadde passet flott på en stor aluminiumsplate. Hvis du ikke allerede har det da.
Hadde en del jobber med digitaltrykk på alu plater der jeg jobbet, blir veldig fint når man har store bildefiler.
Mvh Arne
Geir F.
Takk for kommentarer, Øyvind og Arne. Jeg har sett at trykk på aluminiumsplater kan bli veldig flott. Imidlertid sjelden at jeg lager bilder av egne fotografier, men jeg tror bilder som dette og mitt eget Bre II kan fungere på aluminiumsplate.
Ja, bildet er mørkt, Arne. Har bevisst økt kontrast og redusert lys betydelig for å få frem denne stemningen. Jfr. tittel. Fotografiet er tatt på dagtid i minus 20 grader med frostrøyk fra elva 1000 moh.
G
Arne S.
Tror helt klart at Bre ll hadde fungert flott på alu. :o)
Mvh Arne
Olaf M.
Likte dette. Gjør seg best på mørk bakgrunn på min skjerm. Spennende kontrast mellom lys og mørke
Mvh Olaf
Øyvind B.
Liker her hvordan du fremhever lysglimtet mot skyggelagte kontraster. Nok lys nede i det mørke til og pirre nysgjerrigheten. Ville personlig ikke lysnet særlig nede men hvis solen ga små reflekterende lys streif der nede via is etc. ville det vært en mulig løsning og løfte lyset selektivt på de partiene for å øke opplevelsen av avstand-perspektiv. Hatt noen ute netter i vinter fjellet yngre dager. Slik så det ofte ut når jeg tittet ut av teltet tidlig morgen. Men dette var en avsporing på noe som og kan være kveldssol. Godt valg svart-hvitt (er det s/h?). Konverterer ofte landskap til s/h selv. Fin stemning. Liker det godt.
Mvh Øyvind


Roar K.
God bruk av lys og manglende sådant her.
Bildet gir vel også et aldri så lite håp om at snart snur det og vi går mot lysere tider igjen.


Roar
Geir F.
Takk for fine kommentarer. Det er et s/h bilde, Øyvind. Fotografiet er tatt på dagtid i det en lav sol kommer opp bak en fjelltopp og treffer fjelltoppene på motsatt side av dalen i minus 20 grader, og med frostrøyk fra elva 1000 moh. På dette tidspunktet hadde ikke solen nådd ned til elva, og det var derfor ingen solglimt her, men kun frostrøyk.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu