-Musejegeren i vierbeltet-
Haukugle i lav aftensol. Klarte å smyge meg tett på der den satt å fulgte med meg hele tiden. Musemåltidet akkurat fortært (se nebb). Håndholdt. Eksponeringsavvik +2/3. ISO 1800. Ikke nedskalert før opplasting. Fotografert i Jotunheimen 1000 moh.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-12-10 06:28:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • 200.0-500.0 mm f/5.6
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger64
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1164173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Olaf M.
Her stemmer det meste ut fra min vurdering. Nydelig motiv med detaljen på nebbet som et pluss. Det vaktsomme blikket har deg tydeligvis i focus
Mvh Olaf
Geir F.
Takk for det, Olaf. Kjekt at du likte dette bildet og historien.
G
Arne S.
Bortsett fra en liten skygge i ansiktet er jo dette et helt nydelig fuglebilde. Som Olaf sier her stemmer det meste. Detaljer, farger, komposisjon og ikke minst en sløret og fin bakgrunn. Flott dette Geir.
Mvh Arne
Geir F.
Takk for det, Arne. Personlig synes jeg den naturlige skyggen (fra en gren) som strekker seg fra ansikt og ned på kroppen hører med og skaper en naturlig dynamikk i bildet.
G
Arne S.
Bildekritikken min er kun min spontane og personlige oppfatning av bilde, og er ikke noe fasit Geir.
Du er en så dyktig fyr, så det er vanskelig å gi deg noe som helst negativ kritikk. Så bare pirk fra min side. Men det må jo også være rom for å ikke være helt enige om ting på en side som dette.
Ønsker deg en god helg.
Mvh Arne
Vidar S.
Hei Geir!
Nydelig bilde av denne fuglen!

Det første som slo meg er at øyet er så stort og fremtredende, noe som skaper god oppmerksomhet til bildet, skyggen tilfører kontrast og øker denne virkningen. Du har plassert øynene innenfor snittet og greinen er tydelig og en god leder inn i bildet.

Jeg tror jeg ville justert bakgrunnen litt, den tar kanskje litt mye oppmerksomhet.

Virkelig et godt bilde!

Mvh
Vidar
Geir F.
Takk for kommentarer, Arne og Vidar.
Arne: Helt enig i din kommentar. Målet med BK er ikke å bli enige, og det er selvfølgelig rom for forskjellige oppfatninger. Dialog skaper refleksjon, og gir dermed et potensiale for endring/ forbedringer. Setter pris på at du kommer med ærlige tilbakemeldinger hvilket gjør at jeg selv må reflektere over nye forslag, selv om det ikke nødvendigvis endrer min oppfatning av bildet.
Vidar: Bakgrunnen er temmelig anonym, og representerer naturlig lauvverk og himmel langt bak motivet (-om enn en del sløret/ "bluret"). Hva slags justering av bakgrunnen tenker du på slik at den fremdeles kan fremtre som stort sett uklonet med naturlige farger?
God helg til dere begge.
G
Vidar S.
Hei Geir!
Bare justere ned nivåene (Levels) slik at bakgrunnen ikke har så mye mellomtone i seg:-) Det var bare det jeg ville gjort, men det er ikke nødvendig bare et tips.

Riktig god helg til deg også.

Mvh
Vidar
kaare F.
vakkert bilde fin skarphet
Roar B.
Nok en fulltreffer fra din stadig økende portefølje av fjærkledde blinkskudd. Plasseringa, detaljrikdommen og selvsagt dette gule øyet som for meg blir en viktig detalj og dertil 'blikkfang' (Pling)
Bakgrunnen er nevnt, for meg akkurat passe diffus til at en allikevel aner samsvaret med uglas naturlige habitat.
Geir F.
Takk for kommentar til Vidar, Kaare og Roar. Fiinner ingen forbedring ved justering av nivåer, Vidar.
G
Vidar S.
Hei Geir!
Jeg sjekket bilde. Med å fjerne litt mellomtone fikk bildet bedret kontrast mot fuglen. Jeg selekterte bakgrunnen, brukte litt selektering og teknikker for å lage jevne overganger mot fuglen, justerte nivåene litt, noe bedre kontrast. Du skriver - Finner ingen forbedring, jeg vet jo ikke hva du har gjort Geir?

Nå har jeg sagt tidligere at dette var bagatellmessig, det er bra som det er, men litt å hente er det absolutt.

Bakgrunnen her er grønn og grå, litt brun og gul.
I all hovedsak er fuglen Grå, litt brun og sort.
Det kan være at bakgrunnen har naturlige farger fototeknisk, i virkeligheten fortoner dette seg helt annerledes. Det er vel bare det jeg prøver å klargjøre, altså hva er naturlig? Derfor tipset jeg deg om at bakgrunnen kanskje var litt grå eller at det er noe å hente med justering av nivåer.

Ok! Vi snakkes mer vedrørende:-)
Det er nå ingen tvil om at dette er et skikkelig bra bilde:-)

Mvh
Vidar
Geir F.
Takk for forslag, Vidar. Artig at du har "dissekert" bildet. I originalen har jeg sløret bakgrunnen og dempet lyset i fotografiet. Legger ut en versjon 2 med ørlite justering av Levels. Usikker på om jeg ønsker mer kontrast enn dette.
G
Vidar S.
Hei Geir! Nydelig og en halv dette!
Du kunne nok justert fargene eller bare brukt litt mer rødt og litt gult i kanalene. Det hadde gjort seg med litt varmere, ikke bare mørkere bakgrunn. Men ikke gjør mer med dette nå Geir, bildet er perfekt som det er. Husk jeg er en gnom! Av og til uttaler jeg meg når jeg ikke trenger det. Bare grenen fuglen står på, og plasseringen av denne, er nok til at du får full pott hos meg:-)

Mvh
Vidar
Arild T.
Rett og slett et godt fuglebilde! Ser ikke forskjell på versjonene!


Arild
Geir F.
Takk for kommentarer. Minimalt mer kontrast i versjon 2.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu