Bergslagen Sunde Sunnhordland
Til venstre ser dere slippen eller en liten del bare, av slippen til Andor Tveit som var båtbygger på Sunde (Bergslagen)
Han døde i 2014. (Digitalarkivet)
Lagde dette bildet slik for å skildre at tiden går, når jeg var liten, var det full aktivitet her, her ble det bygget i tre og på gamlemåten. Sjarker, Colin Archer, snekker og all slags reparasjoner ble utført her. Luktet alltid sterkt av tre og sjø her. Taket på båthuset ble fjernet når det var bygget store båter, så ble den løftet av en flytende krane:-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-01-05 06:36:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2024-01-05 22:13:44
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2024-01-05 22:14:36
    Versjon #4
Utstyr
  • Hasselblad H1D
  • HC 50-110 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger32
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1164925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Gunnar F.
God historisk dokumentasjon for en som er opptatt av historie og det maritime - i Kristiansund har vi Mellemverftet og Vågen hvor jeg har tilbrakt mye tid med fotografering - populært sted også for fotografer som gjester byen - også de verdensberømte som gjester fotofestivalen Nordic Light - litt digresjon fra meg - kjedelig for enkelte, men artig for meg som ikke deltar på FORUM :-)
Mvh Gunnar
Per L.
To fine bilder med interessant historie fra en svunnen tid! Mvh Per
Arne S.
Fint med litt historie Vidar. Kunne kanskje klonet bort skyggen på høyre side av masten. Sikker oppstått på grunn av den lange eksponeringen. Ser ut som du har noen flekker på sensoren din, de kommer ofte bedre frem ved bruk av liten blender. Liker godt skyene i orginalen samt en fin komposisjon.
Mvh Arne
Øyvind H.
Så fint med litt maritim sjøfartshistorie Vidar! Nostalgisk bilde med de nye båtene diskret neddempet. Hva type båt med mast er det, som vi ser her. Er det en færing? Kan se ut som et mini vikingskip, for den uinnvidde, som meg. Uansett flott dokumentasjon på lang lukkertid, med nedtonet koloritt og det er bare å kjøre på med mer historie og kystkultur mine herrer! Mvh Øyvind
Vidar S.
Tusen takk for innholdsrike og fine ord dere - Gunnar, Per, Arne og Øyvind!

Uansett, veldig kjekt for meg det du forteller om, Gunnar:-)

Det er et flagg i toppen på masten der Arne.
Lot det bare være slik:-) Ellers trodde jeg at jeg hadde sett alle sensor støv eller partikler, men det hadde jeg ikke, i det hele tatt:-) Men det er nyrenset nå, men syntes det er kjedelig, la oss si det er litt vind og regn, da har vi det gående, smyger seg inn.
Pytt! Pytt! Vi får bare kjøre på:-)

Kjekt at du liker historie Per! Ja, dette er svunnen tid, men for meg virker det ikke som om det er så lenge siden. Andor Tveit holdt på med virksomhet helt til sin død i 2014. Det var aktivitet etter det også, mange som hadde gang på noe her, han hadde også brødre som var aktive. Det er fortsatt i bruk til vedlikehold, reparasjoner osv. Kystlaget som det heter, har mange medlemmer som involverer seg og følger med på utviklingen. Jeg skal snakke med en av dem til våren med et prosjekt jeg har på gang, så da håper jeg at jeg kan komme med mer oppdatert informasjon:-)

Så kjekt at du ser ting Øyvind:-) "de nye båtene diskret neddempet" slike ting! Vet ikke nøyaktig hvilken båttype dette er, men vet hvem som har ansvar for denne, skal snakke med ham vedrørende. Skal holde deg oppdatert:-)

Mvh
Vidar
Jostein S.
Hei
Fint med maritime motiv
Foretrekker helt klart originalen
Kanskje kunne motivet vært prøvd i sort/hvitt også!
Vidar S.
Hei Jostein!
Tusen takk for kommentarer:-)
Har lagt ut gråtone versjoner av begge.
Ser at de skulle vært justert litt lysere, men det får gå:-)

Kjekt at du liker maritime miljø, det er noe med lukta, lyden, det visuelt bevegelige:-)

Mvh
Vidar
Helge A.
Mange detaljer å studere på v#2
Vidar S.
Ja, det er det Helge!
Tusen takk for at du stakk innom:-)

Mvh
Vidar
susanne j.
Billede med god stemning her :-) Er det bevist at båden skal være uskarp ? mvh Sus
Vidar S.
Hei Susanne! Tusen takk for kommentar!

Ja, det er meningen, at båten er uskarp. Det er brukt lang lukkertid her. Ville ha dette slik, og prøvde å skildre at tiden går:-)

Mvh
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu