-Du må'kke komme her og komme her-
Håndholdt. Fotograferer ikke ved bruk av skjul.
Mørk bakgrunn.
Utstyr
  • Nikon D800
  • 200.0-500.0 mm f/5.6
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1165498} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Vidar S.
Hei Geir!
For et fantastisk bilde. Klokkeklart og herlig positur på fuglen:-)

Fin separasjon og god eksponering, samt godt etterarbeid. Fin bokeh dette.

Veldig fin tekstur på greinen den står på, ser at fuglens fjær, også innehar en del av de samme ingrediensene:-)

Det som slår meg med dette, er blikket og at det er så klart, ser du har brukt 5.6 og rask lukker, hvilken ISO er dette?

Usedvanlig flott portrett!

Mvh
Vidar
Geir F.
Takk for det, Vidar. Her har jeg brukt ISO 1600. Setter vanligvis kameraet på auto ISO med øvre begrensning på 1600.
G
Oddgeir T.
Blinkskudd!! Ett flott portrett av en tøffing, det var veldig klart og fint som påpekt.
Uglene er klart en av mine favoritter som jeg håper på å få fanget på kamera, men ett slikt bilde får man ikke ofte. Gratulerer!
Mvh Oddgeir
Per L.
Her har du virkelig skutt blink igjen! Et fantastisk blikk som uttrykker at den har deg under full kontroll! Mvh Per
Vidar S.
Takk for info Geir!
Ja, skjønner (1600)
For meg kan det se ut til at blender f/5.6 kan være optimalt her. Har du kjørt tester på dette objektivet for å finne såkalt "Sweet Spot"?

Er inne i en periode hvor jeg skal teste noen objektiver ser du, venter bare på bedre vær:-)

Tror brikkens størrelse vil ha en del å si vedrørende. Altså at det ganske sikkert vil være forskjell på mellomformat brikke og la oss si Crop faktor brikke.
Om det er brukt samme objektiv for eksempel.
Skal skrive ned resultat denne gangen. (Notater)

Ok Geir!

Snakkes!

Mvh
Vidar
Olaf M.
Fy fela, dette er så bra på alle måter. Blinkskudd +
Mvh Olaf
kaare F.
lekkert bilde bra
Geir F.
Takk for alle gode tilbakemeldinger. Kjekt at dere likte dette bildet. Nøkkelen til slike fotografier, spesielt når en beveger seg i åpent lende uten bruk av skjul, er ene og alene stor tålmodighet, en svært forsiktig fremtreden og bra utstyr.
Vidar: Jeg har ikke testet hvilken blenderåpning som gir skarpest bilde, men ut fra en generell betraktning vil jeg tro at f/8 gir optimal skarphet. Begrenset lystilgang kan være en utfordring ved fotografering av ville dyr og fugler som ofte er mest aktive tidlig om morgenen og sent på ettermiddagen (kvelden). Jeg bruker enten lukkerprioritet automatikk eller manuell innstilling da jeg først og fremst prioriterer så kort lukkertid som mulig (-for å unngå bevegelsesuskarphet) hvilket ofte medfører stor blenderåpning. Som anført er jeg heller ikke spesielt glad i høye ISO verdier.
G
Jan-Erik S.
Fantastisk flott Geir. Liker det intense blikket her.
Vidar S.
Tusen takk for svar Geir:-)
Setter veldig stor pris på, at du deler dine erfaringer vedrørende. Personlig er jeg nok mot for høye ISO verdier jeg også. Men det må da være bedre å få tatt et bilde, la oss si i skumring eller noe, enn å la være grunnet for høy ISO. Bildet kan jo justeres for støy i etterbehandlingen. Ok Geir! Vi snakkes! Kjekt med slike bilder som dette, spennende, utfordrende og ikke minst vakkert:-)

Mvh
Vidar
Gunnar F.
Treffende tittel - blinkskudd :-)
Mvh Gunnar
Hans Rich. A.
Et særs flott og godt eksponert uglebilde.
Mvh Hans Richard
Geir F.
Takk til dere siste for flotte tilbakemeldinger.
G
Arne S.
Lekkert bilde dette her Geir. Nydelige farger, flott skarphet og god komposisjon. Det er nok kanskje noen fugle elskere som mener at du er altfor nære med 12 meter uten å bruke skjul. Det er jo helt klart at fuglen registrerer at du er der. Viktig å verne om rovdyra våre. Så jeg håper og tror du vet hva det kan føre til hvis man skremmer dem. Flott bilde.
Mvh Arne
Roar B.
Når en som Geir bruker stor grad av tid og tålmodighet for å nærme seg en objekt oppstår også et tillitsforhold mellom individ og fotograf. Av den grunn vil jeg tro at et flott bilde som dette nettopp har sammenheng og kan tilskrives nevnte fremgangsmåte.
Geir F.
Takk for kommentar, Arne. Selvfølgelig var haukugla klar over min tilstedeværelse; -den kunne ha flydd vekk når som helst dersom den hadde følt at mitt nærvær ble altfor påtrengende. Jeg brukte som vanlig svært lang tid på å komme gradvis nærmere, satte meg ned flere ganger og gikk svært forsiktig frem. Jeg gjorde med synlig i god tid slik at den hadde kontroll. Fugler og dyr blir ofte mer skremt dersom du kommer brått på. Erfaringen tilsier at en kan komme temmelig nær både fugler og dyr med en varsom tilnærming, og ved at de blir vant til ens tilstedeværelse, uten at de føler seg truet. Jeg er for øvrig ikke alltid like imponert over hvordan enkelte fotografer bruker åte og skjul, f. eks. nær hekke- og reirplasser. Jeg har vært på tur i skog, mark og på fjellet fra jeg satt i bæremeisen til min far, og har nok mer enn gjennomsnittet erfaring med hvordan en skal ferdes i naturen med respekt. Er det noe jeg er opptatt av så er det ta vare på vårt artsmangfold. I tillegg til naturopplevelser, fotografering og fiske driver jeg med jakt, men kun på arter der beskatning er tilrådelig og fornuftig. Jeg har f.eks. sluttet med rypejakt for mange år siden, og driver nå kun med hjortejakt.
G
Geir F.
Takk for din kommentar, Roar. Den så jeg ikke før jeg hadde svart på Arnes kommentar.
G
Arne S.
Høres ut som du har greie på hva du snakker om Geir. Vet at det er mange med fotokamera som ikke har greie på noen ting da det kommer til fuglefotografering. Er ellers også enig med deg i at under hekkeperioden skal fuglene være i fred for foring med åte og fotografering i skjul også. :o)
Mvh Arne
Emil C.
Ja,hva skal man si her: Et virkelig " Blinkskudd""
Geir F.
Takk for kommentar, Arne og Emil.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu