• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-01-30 23:10:41
    Versjon #2
Utstyr
  • OM-System OM-1
  • M. Zuiko 75-300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger64
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1165812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Evelyn S.
Stilig komposisjon i svart hvitt!
Alf Håvard N.
Tusen takk Evelyn!
Anne Ø.
Liker slike "rene"vinterbilder.
Fint med den ene elgen
Det som jeg umiddelbart reagerer på er hvor midstillt elgen er både horisontalt og loddrett.
Skulle gjerne sette et utsnitt der elgen kommer inn i bildet, plassert mer i det gylne snitt.
Kanskje du har mer å gå på på h.side og kan vise et slikt utsnitt inkl. kutte noe nede. ?
Alf Håvard N.
Tusen takk for kommentar Anne! Selv skogens konge er liten i den store naturen, det er budskapet som formidles! Har ikke så mye å hente på sidene, og har også valgt elgen i sentrum for ikke å skape ubalanse i denne enkle og stramme komposisjonen. Men smak og behag. Elgen var tre-fire hundre meter unna, ønsket at det skulle komme fram, og med ønske om 1:1 format ville jeg ikke kutte under, uskarpt nok som det er! Men skjønner tanken din, det er jo etter boka, følger ikke den så ofte jeg….(hehe). Hilsen Håvard
Snorre T.
Flott bilde. Jeg kjøper midtstilling av elgen i horisontalplanet. Men forgrunnen blir dødt rom - ikke negativt rom. Ville beskåret rett udner den første mørke feltet i snøen.
Alf Håvard N.
Takker Snorre! Legger ut en versjon 2 jeg, ser at det har noe for seg. Velger likevel originalen, synes den gir mer dybde og gjengir avstanden til elgen slik jeg opplevde det, Snø kan være vanskelig, men fikk med noen svake kontraster i terrengformasjonen, var ikke så flatt som det ser ut til. Men formatet kan påvirke uttrykket i bildet det, og skal alltid tas med i betraktningen. Bildet ble forresten tatt i 1:1 format. Regnes som et litt vanskelig format, men tar mye 1:1 i mellomformat analog.
Øyvind H.
Hei Alf Håvard! Tenker at stripene nederst understreker det ødslige i landskapet. Synes originalen fungerer bra og virker godt gjennomtenkt. Bra at noen bevisst bryter med komposisjonsreglene. Med hilsen fra Øyvind
Alf Håvard N.
Tusen takk for kommentaren Øyvind, satte pris på den!
Arne S.
Jeg syntes dette var riktig så fint. Noen ganger så funker det flott med midt i også. Syntes også de store flotte snødekte trærne i bakgrunnen var en fin kontrast til snøen og elgen i fult firsprang. Det er også veldig flott å se videre langt innover i skog landskapet. Oppbygningen av bilde gir en fin dybdevirkning. Flott, flott.
Mvh Arne
Jan-Erik S.
Likte godt både originalen og V2 her jeg Alf. Kan godt være at det er noe teknisk her å plukke på, jeg er fascinert av elgen som fyker gjennom landskapet og de snøkledde trærne i bakgrunn. Ser for meg elgens grasiøse bevegelse her. Flott!
Alf Håvard N.
Takk Arne, du beskriver det fint slik jeg opplevde det, og slik du opplever bildet. Tar stort sett bare analoge bilder, men denne gangen manglet jeg ei telelinse, så da ble det "reservekameraet". Men tenker likevel analog, at bildet er mer organisk og skapes der og da, og at bildet bærer tydelig preg av opplevelsen det er skapt i. Synes jeg.
Alf Håvard N.
Mange takk Jan-Erik for at du tok deg tid til en fin kommentar før du startet på en sikkert lang arbeidsdag! Ha en fin dag, ta deg tid til en stopp for en kaffekopp og noen bilder! Jeg starter dagen i fjøset nå!
Gunnar F.
"Elg i firsprang" føles best å betrakte her på avstand og sikkert også for fotografen, midtstilt i bildeflaten i leseretningen - da må det selvsagt bli originalen. Godt med folk som står støtt i meningstormen og gir blanke f.. i rigide regler - snart orkan her så vår "ELG" er oppfordret til å holde seg innendørs :-) - setter pris på dine selvstendige meninger!
Mvh Gunnar
Alf Håvard N.
Mange takk Gunnar, fint å høre fra deg! Lite aktiv her nå, driver mest å prøver og feiler med analog, ønsker å finne fram til noe eget, er på vei! Bedre uforutsigbar enn bekreftende!
Anne Ø.
V2 fungerer svært bra :)
Alf Håvard N.
Mange takk Anne!
Roar K.
Vart'n skræmt ta fotografen - for det er vel ikke ælj jakt nå?

Roar
Alf Håvard N.
Tusen takk Roar, for……?
Harald N.
Her held eg ein knapp på v2.
Mvh Harald
Alf Håvard N.
Tusen takk Harald!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu