Skyggen IV
Bildet inngår i albumet Tarti Beach -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger255
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Christine Ø.

Fint situasjonsbilde med forgrunn mellomgrunn og bakgrunn som skaper dybde og spenning i komposisjonen. Også det at det er plassert elementer på de forskjellige nivående. Ble likevel litt ''kjedelig'' for min smak.

Christine
Christian H.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår dette bildet. Du virker som en veldig reflektert persjon....og bildet har litt ''snap-shot'' preg. Joda, du har repeterende linjer og kontralinjer, men hva prøver du å si? Personene beveger seg vekk fra hverandre - har det noen signifikans? Bildet inngår i en serie - skal det kunne tolkes utenfor serien? Kommer det forløsende bildet senere?
Avsluttet .

Ser ut til at gutten har lært av sin far, og trener seg til å bli like flink i skyggestepping...hehe. Synes kanskje de forrige bildene i serien var hakket vassere, men fin brytning i serien å nå avbilde en liten gutt som gjør nesten det samme som senior på tidligere bilder.
Kristoffer L.

Takk for kommentarer, som jeg alltid setter pris på å få!

CH: Bildet står gjerne på sine egne ben, men er et av mange jeg tok på denne stranden for et par år siden, og kan også sees i sammenheng med dem. Min intensjon med bildet var å fryse fast en brøkdel av et sekund, og forsøke å vise noe som foregikk akkurat da. Hovedpoenget for meg er at hver av de tre personene på bildet - selv om de befinner seg på samme sted til samme tid - har sin egen agenda som i øyeblikket fyller deres bevissthet fullt og helt. Jeg kan ikke si hva disse agendaene er, annet enn å peke på hva disse menneskene foretar seg. Så får vi heller danne oss våre egne bilder av deres forskjellige refleksjoner.

Dette var i alle fall tanken bak bildet. Om jeg har lykkes med gjennomføringen, kan det ganske sikkert være delte meninger om.

- Kristoffer
Tarjei Ekenes K.

tøff plasering av elementer her

mulig du kunne juksa bort båten til høyre

:-D ! son tarjeiav !
Christine Ø.

mm. ble med ett mer interessant når jeg fikk høre tanken bak det. fikk meg til å tenke litt mer. skjønte vel ikke i begynnelsen hva du ville formidle via bildet, om du ville formidle noe i det hele tatt, eller om du tok det bare for å ta det. men det ble mer spennende nå. takk for å få meg til å forstå. :) jeg lurer på en ting. er det et tilfeldig situasjonsbilde, eller er det gjennomtenkt. tipper på det siste, eller?

Christine
Kristoffer L.

CØ: Takk for at du tok deg bryet med å komme tilbake og ta en ny titt! Litt om situasjonen da jeg tok bildet: Jeg fulgte med på det som foregikk i nærheten av meg på stranden, og tok mange bilder. Det var en helt spesiell stemning der som jeg gjerne ville prøve å fange inn. Jeg tok bilder når jeg så situasjonene, men rakk ikke alltid å se i søkeren, og hadde ikke alltid full kontroll over utsnittet kameraet fanget inn. Dermed måtte jeg sortere vekk endel mislykkede bilder. Noen av de gjenværende føler jeg fanget inn den spesielle stemningen, og de presenterer jeg her. ;-)

- Kristoffer
Christine Ø.

oh, okey. har sett hele serien en del ganger nå. liker de mer og mer. spesielle bilder. undervurderte nok bildet første gang, for jeg visste for lite om det. (hadde ikke sett de andre i serien heller.) nå har jeg forandret totalt mening. visste dem at de ble tatt bilde av? bildene blir ofte best når folka er totalt uvitende, men har fått en del kjeft for å ta bilder av folk som ikke vet om det. hehe.

Christine
Kristoffer L.

Jeg tror ikke jeg hadde kunnet tatt disse bildene hvis de hadde vært klar over at jeg fotograferte. Er klar over at dette er en gråsone, men til mitt smule forsvar tror jeg ikke de forevigede personene er så lette å identifisere ut fra bildene. Det var mer situasjonene enn menneskene jeg ville prøve å fange. ;-)

- Kristoffer
Christine Ø.

mm, og du gjennomfører det kjempebra! du har helt rett. om folk vet om det blir det veldig anderledes og unaturlig. men hvordan klarte du å knipse alle de bildene uten at de la merke til deg? en ekstrem zoom?

skal til oslo imårra. gleder meg til å ta noen bilder rundt i gatene der. :)

Christine
Kristoffer L.

Hver fotograf har sikkert sin teknikk, kan jeg tenke meg. Bildene i Tarti Beach-serien ble tatt med et zoomobjektiv, innstilt på vidvinkel. Når jeg driver med gatefotografering, som jeg nok gjør mest av, veksler jeg mellom å bruke kameraet på vanlig måte, og skyte ''fra hofta''. Noen ganger bruker jeg selvutløseren, og lar bare bildet ''ta seg selv''. I gatene bruker jeg heller vidvinkel enn tele. 28-mm er favorittbrennvidden (135 mm SLR-kamera), men jeg bruker også 50-mm noe. Med slike brennvidder går jeg gjerne tett på situasjonene. ''Bingobildet'' mitt bilde nr. 134947 er et av de få her inne hvor jeg har brukt teleobjektiv.

For tiden vurderer jeg å anskaffe et godt kompaktkamera. I blant kan en være så heldig å finne f.eks. den opprinnelige Olympus XA-modellen på bruktmarkedet. Dette er et herlig, lite kamera for slike formål.

- Kristoffer
Christine Ø.

åh. heldig som har tilgang til slikt proft utstyr. vi har noen gode kamerar på skolen, og kan låne av en bekjent som jobber innenfor fotobransjen for spesielle oppgaver. men skulle gjerne hatt et godt kamera å bruke til vanlig og. det er ofte da de beste bildene oppstår. ofte går jeg rundt og oppserverer ting eller det danner seg ideer i hodet mitt og da tenker jeg ''ÅÅÅ, nå skulle jeg hatt et kamera! jeg må ha et kamera NÅ!'' og noen ganger kommer ideene når jeg har lagt meg for eksempel. da har jeg lyst til å labbe ut i pysjen og ta bildet. hehe. :) låner et speilreflekskamera der jeg tar en del bilder og fremkaller i mørkerom etterpå. kjempe interessant. i forrige uke var jeg i studio og fikk tatt noen bilder. var mega gøy! kunne tenke meg å være lærling hos en fotograf neste år, for man lærer jo utrolig mye av det, men så er ikke fotografers fremtid så trygg føler jeg. så satser vel heller på studiekompetanse. så.

JØSS å jeg babler.

jeg liker iallefall bildene dine kjempegodt! det skal du vite.

Christine
Kristoffer L.

Du har nok mye rett i at det er lurt å skaffe seg studiekompetanse, og så heller fotografere ved siden av. Etterhvert ser en hvordan det går, og om en får lyst og mulighet til å drive mer med fotografering. Lykke til med valgene dine, og med fotograferingen! Kommer til å følge med på bildene dine videre. Og takk for komplimentet - slikt varmer!

- Kristoffer
Christine Ø.

takk for godt tips! :)

gleder meg til å se mer av deg og.

lurte på en ting til jeg. nysgjerrige meg. hvor nær stod du sånn ca da du tok seriebildene? og hvor er nummer 1 i serien?

Christine
Kristoffer L.

Husker ikke helt avstanden nå, det dreide seg vel om en 5 - 7 meter. Bildene er forstørrede utsnitt fra de originale bildene.

Nummer 1 i serien er her: bilde nr. 132425 ;-)

- Kristoffer
Christine Ø.

se der ja! føler jeg kjenner mannen allerede jeg. :)

Christine
Kristoffer L.

;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu