Er det noe spiselig her?
Objektivet ble litt klissete etter dette nære møtet med hesten.

Det blir bare mindre og mindre tid til dotten. Jobb - jobb og atter jobb.
Tiden før nyttår er en hektisk tid på mange måter.

Er veldig spent på hvordan bildet oppfattes rent teknisk. Har kjøpt meg en Dell 20'' FP (LCD) og sliter litt med kalibreringen. Er jo ganske nytt å jobbe på FP. Har greid å kalibrere utskriftene mot R800 skriveren slik at de med proofing ser rimelig lik ut på skjerm og skriver. Men har ikke sammenlignet med CRT så det blir spennende å høre dommen. Mulig jeg skulle ha funnet et annet motiv, men dette får holde. Kommer flere etterhvert.
Bildet inngår i albumet Natur - Er ofte ute i naturen og tar bilder. Mange fra Numedal og omegn. Noen av disse vil du etterhvert finne her. Kan også ses på <a target=''_blank'' href=''http://numedal.scenery-photos.com''>Numedal Scenery Photos</a>
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 12-24 DG HSM
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeCCD ISO-200 RAW
  • Nei
  • AnnetBlitz
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger275
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Johan K.

Hei
Morsomt vinkel. Fint at du har fått med litt omgivelser rundt og. Vet ikke helt om hele hesten skulle vært skarp. Øyet mitt dras litt mot gresset på ''gjerdet''.
Ellers friske og fine farger. Morsomt nærbilde av hesten.

Johan
Stian H.

Fin vinkel på hesten! Ville kanskje ha lagt mer vekt på hestens øye. Det er på en måte det som forteller en noe om hesten.. Synes kalibreringa var bra!

Mvh. Stian
Odd Tore S.

Hei, Odd Eirik!
Farger og eksponering ser helt fint ut på denne skjermen, flatskjerm hp L1925 19''. Det typiske ved de to flatskjermene jeg har/har tilgang til, er at mellomtonene er mye lysere enn for min CRT. Tilsvarer en korreksjon fra 100 til omtrent 140 i Levels (etter hukommelsen, husker ikke enhetene på skalaen og har ikke PS på denne maskinen).
Selve motivet er jeg ikke helt med på, det blir ikke klart for meg hva du egentlig vil overbringe. Mye vidvinkeleffekt, men bare mellomavstand ser helt skarp ut, og der foregår det vel ikke så mye interessant? Mulen er veldig uskarp, men har likevel en dominerende plass i motivet. Om den hadde vært helt skarp, kunne jeg sett det som et hesteportrett med vekt på langstrakt hode. Du har jo bra med dybdeskarphet å ta av hvis du vil, om ikke hesten er helt hyper, kunne du sikkert blendet ned minst to blendersteg.
Odd Tore
Odd Eirik S.

Takk for kommentarer.

Odd Tore
Skal være enig i at motivet ikke er noe å rope hurra for. Tenkte nok i de baner som du påpeker, men godt å få det bekreftet. Ellers var det kalibreringen jeg var mest opptatt av. Ut fra de tilbakemeldingene som er kommet så ser det ut til å stemme bra. Men ser det samme som deg. Mellomtonene er mye lysere. Så det spesielt godt i bakgrunnen på siste bilde nr. 148993 til Bjørn H.

:-)
Bjørn H.

Hallo Odd Eirik ....

Vedrørende det tekninske så ser det veldig bra ut på min skjerm -

Ikke noe fargestikk, og bildet er fint i tonene ...

Men hva som er det mest korrekte er det vel ingen fasit på ... alle sitter vel med litt forskjellig innstilling !!! (men jeg er desverre ikke så proff på dette -)

Har sammenlignet min opp mot noen andre CRT skjermer nå, og tror at den skal være ganske god :)

Komposisjonen på bildet tror jeg skurrer litt ..

Kvistene stjeler for mye oppmerksomhet og gjør det litt uryddig, ellers savner jeg mer dybdeskarphet på hesten hele veien ..

Det skarpeste området for meg er i gresset/halmen på venstre side :)

Bjørn ;¤





Kay R.

Synes dette sitter riktig så bra på farger og kontrast. Ser ikke ut til at du trenger å bekymre dæ for lcdèn.. Synes bilde ble kult nok. Litt fukt på linsa tåles vel... Ha en fin lørdag..

MVH Kay:-)
Jonny E.

Hei hei Odd Eirik

Eg synes fargan virker naturlig på mine CRT-skjerma.

Tøft blikk på hesten,
eg villa kanskje valgt et enda nærmare utsnitt...
kutta 5 cm nede for og unngå at man ser kor mulen stopper,
kanskje også like mye i høyre sia og så klona bort luftkabelen.

Eg liker dette hesteblikket godt.

Ha en god kveld

. JonnyE
Avsluttet .

Hei

Ikke noe galt med fargene på min skjerm heller, men jeg må si at jeg ble litt rar i øynene av å se på bildet. Mulig det ble litt for nært? Fargetonene er fine på min CRT-skjerm.

MvhJRH
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Kommer sent inn her. Blir ikke så ofte jeg får tid til foto.no for tiden. Mye jobb og oppussing i hjemmet tar det meste av tiden. Men fotografering blir det uansett tid til. Håper det blir roligere utover våren for savner litt det å kunne bruke litt tid på andres bilder. Noe som også er en kilde til inspirasjon og nye ideer.

Artig å lese at det er litt delte meninger om dette bildet. Takk for tips Jonny. Skal se på hvordan det vil ta seg ut.

Bra at fargene ser brukbare ut. Nå har jeg gått litt videre og fintunet farger og gamma med diverse SW verktøy. Primært har jeg konsentrert meg om å få samme farge på skjerm og skriver. Noe som nå er mellom 95 og 99% likt.
Har benyttet et Kodak kalibreringsbilde og mener selv fargene er svært nært opp til det riktige. Men savner jo et HW kalibreringsverktøy.

Er vel mest overasket over hvor mørk skjermen egentlig ble etter justering.

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu