Lyspunkt i mørketiden
Skyfri himmel gir litt lys i desember også. Glad e æ for det...

MVH Kay:-)
Fotograf
Utstyr
  • 20D
  • Tamron 28-75 XR DI F/2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - Fjernutløser
    - ISO100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1510
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117789} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (61)
Avsluttet .
Sjåbuselva?

Litt trangt utsnitt. Bildet blir litt «inneklemt».

Litt å gå i detaljgjengivelsen også, struturen i steinene er litt rar.
Inger Lene H.
Vakkert! Har ingenting å utsette på dette! ;)

-il
Erlend J.
Hei Kay
Dette synes jeg ble bra, litt artig disse eksperimentene med bølger og lang lukkertid. likte lysskinnet i steinene og dybden i bildet. Jeg er ikke veldig glad i slike rammer, men hver sin smak.

Fortsatt god søndag, Hilsen Erlend.
Tommy B.
Flott bilde Kay!
Jeg har ikke mye å utsette her. Strukturen i steinene er nok preget av is og forstyrrer ikke meg. Er litt usikker om det litt trangt i toppen.
Ha ein fin søndag!
Helsing Tommy
Marius F.
Lekkert Kay. Komposisjon syntes jeg er meget bra og jeg er ikke helt enig med Knut-Sverre angående trangt utsnitt. Ellers syntes jeg det gjorde seg godt med himmelen øverst. Ga litt ekstra farve og liv til bildet.

Marius
Roger K.
Hei og god søndag Kay,
Bevegelig vann og lukkertid er mange prøver for at resultatet er der vi vil. Her synes jeg du har truffet perfekt og gjenspeiler også den årstid vi er inne i på en lun og fin måte. Vannoverflaten har du fått til å virke nesten isbelagt med iskant oppover steinene. Er ikke helt sikker på den gule toppen om det skulle vært ca en 1/2 cm til? Snitt og komposisjon følte jeg veldig godt for.
Meget bra jobba dette.

Ha en fin søndagskveld

Mvh RK
Kurt S.
Heisann.
Tror jeg ville valgt å beskjære bort den lille fliken av himmel øverst. Fargen bryter så pass mye med resten av bildet at det forstyrrer roen i bildet og fargebalansen synes jeg.
Ellers ble dette vakkert. Fin dybde og isende kald stemning.
Likte ramma. Satte en ekstra spiss på bildet synes jeg.
Fortsatt god helg.
mvh Kurt
Kay R.
Hei.. Takker for kommentarer...

Knut-Sverre: Riktig navn på elva ja.. Kan være enig i at det ble litt trangt. Var egentlig ikke tiltenkt, men det ble mye ''rot'' på sidene. Valge derfor å gjøre snittet trangere... Detaljene og strukturen e sikkert et resultat av veldig lav blender... Takker for ærlig innspill...

Erlend: Fint at du likte bildet... Når det gjelder ramma e den kun dær for å gi trykkt til bildet... E ikke ute etter rammekritikk, bare bildekritikk....

Takk til Marius, Roger og Kurt også..
MVH Kay:-)
Avsluttet .
Hei Kay

Her synes jeg du har funnet et fint motiv i fjæra. Tittel og bilde er flott sammenkoblet. Noen ganger har jeg tittel klar før jeg tar bildet, og da ma jeg virkelig være nøyatig i opptaket. Tittel og bilde var så passende så jeg undret meg på om du hadde tittlen klar før du startet opptaket her !

En herlig dybde i bildet og kontrastene i de blanke steinene er topp !

Kompen sitter jo som bare det........som vanlig !!

Svenn
Odd Arild E.
Fint lyspunkt dette - synest utsnittet passer bra også.
Odd A
Avsluttet .
Likte eksponeringen her. Jeg ville kanskje beskjært nederst litt jeg da.. Tatt bort den nederste stenen.

Mvh

PMN:-)
Vegard L.
Hei. spesielt og flott bilde. Den gule himmelen må være med. Skarpt og ellers bra. Det hadde vært interesssant å fått vite lukkertiden.
Mvh Vegard
Steinulf L.
Vellykket bildre av vann i bevegelse. Fint 'mørketidslys'. Ikke helt sikker på om himmelen skal være med.
Likte dette!
Tone B.
Heisann Kay,

Synes du har funnet et fint motiv her og truffet bra med valg av lukkertid. Flott med iskanten rundt steinene! Jeg er imidlertidig usikker på den lille fliken av himmel øverst - tror jeg enten ville utelatt den eller tatt med litt til. Uansett et meget severdig bilde fra deg,,,igjen :-)

Ha en fortsatt fin søndag!

mvh Tone
Tom R.
Hei Kay, nok et velkomponert bilde fra deg.
Likte de duse rolige fargene her.
Litt usikker angående himmelen, kanskje litt mere av den
eller ingenting. Uansett et flott bilde.

Tom:)
Erlend J.
Ok, lover og ikke kritisere rammene dine mer..... ;)

Erlend
Janne L.
Komposisjonen sitter som vanlig som et skudd. Når jeg skroller, synest jeg bildet blir bedre uten den gule himmelen, og steinen i bunn. Jeg liker det trange utsnittet. Rammen rundt synest jeg forsterket bildet. Som vanlig, glimmrende Kay.
Janne
Ketil M.
Vakkert, men ikke helt sikker på himmelen?
Kay R.
Takker for kommentarer..

Svenn: Vel, kan ikke påstå at æ hadde tenkt ut tittelen før æ tok bildet men den kom påfallende lett i etterkant. Vi har jo ikke mye lys nu om dagen så det var faktisk et lyspunkt for mæ... At tittelen kommer før selve bildet skjer også av og til. Skjønner ka du mener..

Vegard: Lukkertid = 4 sek..

Erlend: he,he... Var ikke ille ment. Bruker ikke rammer så ofte men av og til går bildekantene dårlig til bakgrunnen hær på dotten... Vil ha trykk på bildet uavhengig av bakgrunn.. Takker for din kommentar...

Ser at det e mange som viser usikkerhet ang. det lyse himmel/horisont partiet øverst i bildet. Sjøl synes æ himmelen e viktig hær. Øyan mine vandrer helt fra front og til himmelen. Suget forsvinner med himmelen. Dette er ''lyspunktet'' i bildet... Klart dette e smak og behag, men det e ikke et alternativ for mæ...

Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Kai Frode G.
Jeg liker at man ser himmelen helt øverst veldig godt, synes du har lykkes med komposisjonen. Det varme lyset reflekteres i de kalde steinene og vannet, og som du skriver ledes blikket innovert i bildet mot himmelen øverst.
Knut L.
Hei Kay.

Fint bilde med nydelig lyssjatteringer i de våte steinene.
Strukturen i vannet blir som en sort lavastrøm. Litt utenomjordisk.
Ellers er jeg en av dem som ville vurdert beskjæring i overkant (den gule himmelen), og også litt nederst.

mvh
Knut
Svein B.
Nydelig, synes du lykkes bra her. Bildet heller en grad eller to til høyre slik jeg ser det. Ellers synes jeg det hele harmonerer fint.

Mvh
Svein B
flemming r.
Elegant motiv.
Nils G.
Hei Kay.
Jeg liker bildet dtt godt. Jeg er veldig fascinert av rennende vann slik du har gjengitt det er. Jeg synes toppen av bildet er akkurat passe. Jeg liker rammen din også.

Nils
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Dette var vel nokså typisk Kay, fine farger, veleksponert og godt for øyet.
Jeg savner kanskje litt mer briljans her, med det mener jeg litt mer skinn i is og steiner. Mulig at det ikke er enkelt å ta mer ut av bildefilen her uten at det ble overdrevet eller støy??
Dessuten: Jeg sitter på CRT-skjermen som ikke akkurat tilfører bildene mer smell.
Odd Tore
Hege J.
Hei Kay!

Skal si du høster mange kommentarer raskt her! Har bare skumlest gjennom, så mulig jeg gjentar andre...

Komposisjonen din er spennende, synes jeg. Likte godt himmelpartieti toppen, det gir en ekstra spiss til bildet. I nedkant ville jeg kuttet 2-3 cm, synes det gir et renere uttrykk, men jeg er ingen ekspert på omrdet... ;)

Fin effekt med vannet og et usedvanlig godt lys! Bra bilde igjen, Kay!

Angående ramma, her er den på sin plass, synes jeg!! ;)

Mvh Hege
Christian P.
Både steiner og is her blir veldig fint, syntes jeg. Passe mørke og flott rennende vann, dette er veleksponert. Det som virkelig trekker opp, og lager en fin kontrast, er den lysegule himmelen.
Marius J.
Kan ikke si annet enn vakkert :-)
Marius F.
Pent igjen, Kay. Liker ditt valg av utsnitt for å gjøre dette bildet noe annerledes enn andre bilder av fjærsteiner, som det begynner å bli en del av nå. Ramma er ikke min favoritt, men det overser jeg glatt her.

Mvh, MF
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakkert og malerisk ,
kompet , lyset og den slørete vanneffekten gjorde helheten så bra her ,
ramma passa og inn;-)
Mvh Inger Anne
Anniken S.
Nydelig Kay. Elsker slike bilder hvor vannet virkelig får sløret på plass.
Det er en nydelig komposisjon. Får ikke helt bestemt meg for toppen...
Vet ikke helt om jeg ville ha hatt med himmelen øverst, på den annen side når jeg scrollet ned og ''fjernet'' himmelen så ble det veldig klinisk....
Du har nok gjort et godt valg. Delikat og vakkert som vanlig fra din side.
Nina S.
Noe trolsk og uvirkelig over det, fin bluret effekt, litt trangt? Skulle gjerne sett mer himmel og mer på begge sier. Ellers vakkert som bare det.
Mvh Nina
monica p.
Hallo Kay
Sent inne som vanlig jeg, det meste er allerede sagt så jeg nøyer meg med å si at dette var bra, enig i å kutte bort steinen nederst og himmelen øverst.
Bra Kay.
Mvh Monica:o)
Fred S.
Pent, trygt , tradisjonelt , og for meg bare sånn passe spennende; Kay. Har vel sett litt for mange slike ''Fjæresteiner blant bølger ved lang lukkertid''-bilder tidligere, og i mer spennende lys enn dette. Husker første gangen, tror det var den etterhvert kjent naturfotografen Pål Hermansen som hadde en serie slike bilder i Fotografi, og jeg var mektig imponert. Får ikke det samme ''kicket'' av slike motiver lenger hvis ikke det hele er eksepsjonelt bra, og dit opp når ikke dette. Den lyse stripa øverst liker jeg forresten ikke helt; den blir for smal/ for nær billedkanten etter min smak.
Men traust og smakfullt er det, og teknisk bra, som vanlig.

vh fred
John-Tore G.
Hei. Helt i min smak dette. Jeg tror det ville sett litt kunstig ut her med mere smell i stenene. synes dette var akkurat passe, slik at det ser naturlig ut for meg i alle fall. Jeg liker den himmelstripa øverst, synes på en måte den og fjellene er med på å gi bildet en flott dybde som man ellers ville mistet.
keep up the good work Kay :-)
Mvh John-Tore
Jan-Eilert P.
Innertier!!! Et meget flott bilde Kay! Har ingenting å utsette på dette, kun lovord herfra.

Det er ikke bare litt lys i desember. Kommer akkuratt hjem fra en 4 dagers skitur i Pasvik. 7 timer kunne man gå uten hodelykt og det er dersom man ser bort fra månelyset som var så sterkt at trærne kastet skygge i skogen.

Jan-Eilert
Jonny E.
Hei hei Kay

Den lyse stripa skiller bildet ut, men kommer vel
ikke helt til sin rett pga fargevalget på ramma,
den burde etter min smak vært i større kontrast til det gule lyset.
Eg liker godt denne typen bilda som leder blikket,
sånne bilda blir eg fort sittanes og se langt inn i mens tankan vandre...djupt...

Ha en god mandag

. JonnyE
Ivar B.
veldig vakkert og stemmningsfullt bilde...
fint lys.
fin dybdeskarphet
Ivar B.
veldig vakkert og stemmningsfullt bilde...
fint lys.
fin dybdeskarphet
Avsluttet .
Lekkert! Det var bra komponert (ikke for trangt)! Fine farger i mørketid!

Mvh Jørg
Johan K.
Heisann
Er nå langt nede på lista nå... men, jeg likte dette bildet svært godt. Fint at du har med den gule toppen. Det gir bildet dybde. Synes komposisjonen er bra, og ikke for trang. Fint hvordan blikket ledes innover i bildet. Flotte farger, og en fin slørete effekt.

Kjempebra.

Johan
Ronnie S.
Vann i bevegelse er jo en klisje, men den gule stripa øverst gjør at bildet distanserer seg noe.
Kristian S.
Helt utrolig bra. Fin blur på horisonten. Synes ikke det er for trangt.
Men hva pokker er det egentlig med at alle skal kalle fine naturbilder ''klisje''?? Bare generelt....

KES
Bjørn H.
Hei Kai ...

Seint inne her ser jeg... :)

Nok et flott stemningsbilde fra deg ...

Litt usikker på denen omdiskuterte gule stripen. skulle gjerne sett litt mer gult i toppen, men, ... tror jeg faller ned på at den tilfører og hever opplevelsen, og dermed gjør det litt mer spenennende ...

Mulig kompet blir ''litt'' trangt, men uansett er dette meget severdig og nok et godt gjennomført naturfoto fra DÆ ....

Ha en fortryllende kveld i nord -

BJørn ;¤
Odd Eirik S.
Synes du har fanget det lille lyset på en vakker måte. Lysstripen i toppen er genial med hensyn til å tilføre bildet nok dybde. Steinene med is levner liten tvil om at her er det kaldt. Lysstripen øverst varmer også opp litt i alt det kalde. Flott eksponert og presentert. Likte dette svært godt.

mvh
OddES
Gaute B.
Ikke det beste bildet fra deg, Kay, men allikevel føyer det seg inn i rekken over de beste bildene på dotten. Utrolig lekkert. Flott at du har fått med lysningen i overkant av bildet, men det er vel ikke tilfeldig vil jeg tro
Kjetil S.
Hei Kay.

En komposisjon etter min smak. Redigeringen gjør dette litt vel ''digitalisert'' og det gir jo en egen look, uten at jeg helt vet hva jeg syns om det. På en måte en stilig effekt, på en annen måte litt for mye av det gode. Kanskje litt mindre kontrast hadde roet det litt ned. Men det er jo dette du vil uttrykke går jeg ut fra, så da blir det litt galt å prøve å forandre det du viser oss.
Liker veldig godt gløden i lufta og iskantene nede på steinene.



Ha en fin dag.

Kjetil :-)
Ann F.
LITT lite himmel.
LITT for lite av stenen helt nede i kanten, det lille lysglimtet på den kunne få vært større.
Nydelig lys, fin stemning.
Kanskje litt for lang lukkertid, vannet ble litt plastikkolje.
Skivebom på ramma etter min smak.
Du har selv lagt lista høyt . . .
Mvh Ann
Stig B.
Et aldeles nydelig naturbilde!!!!!!

Utsnittet er veldig bra, veldig bra lys. Himmelranden er perfekt, både i plassering og farge. Flott tekstur på steinene.

Godt jobba. Bokmerket.

Mvh Stig
Avsluttet .
Meget bra dette. Supert.
Men for å være litt kritisk så hadde jeg kanskje vurdert å skjære bort en cm i bunnen.
-Svein Ove-
Per Harald O.
Nydelig stemning!
Rune H.
Bokmerker ikke mange bilder - men dette, så absolutt!!!
Flott!
Rune :)
Håvard M.
Hei Kay
Et veldig flott bilde av dag Kay.

mvh Håvard:-)
Asbjørn M.
Flott stemning med kanon belysning.
Fin dybde i dette høykantbildet er det også. Som betrakter ''flyter'' man
med gjennom bildet. En behaglig reise for min del.

Ellers en tøff beskjering av fjellene.
Ha en god kveld.

mvh Asbjørn
Avsluttet .
Hei Kay

Igjen et veldig bra bilde fra deg. Dybdefølelsen i bildet er god, så er det tekniske. Litt trangt utsnitt + litt mer detaljer er nevnt. Jeg hadde personlig ønsket meg ett par cm mer himmel. Delikat er det uansett

mvhJRH
Inger-Lise S.
Dette liker jeg svært godt. Et nydelig motiv med veldig god komposisjon. Fine fargetoner, lekker effekt på vannet. Fint lys. Jeg ser ingenting jeg vil pirke på her.

mvh Inger-Lise
Nina S.
Bildet ditt har jeg allerede kommentert, men takker for kommentar, og ønsker deg også en riktig så trivelig jul.
Mvh Nina
Odd Tore S.
Siden det er litt julestemning også i dette bildet lager jeg meg en anledning til å takke for mange interessante bilder og kommentarer i løpet av året, og til å ønske deg en
God jul!
Odd Tore
Venche J.
Vakkert Kai, mer har jeg ikke å si.

God jul der borte i Vadsø.

Wenche.
Avsluttet .
Godt nytt år Kay.
Anya K.
Lamslått..og stum. Du minner meg litt om en fotograf som heter Peter Lik, australsk fotograf. Sjekk ut web siden hans, utrolige vakre bilder med skarpe farger.

Hilsen Anya
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu