Kari
Bildet inngår i albumet Portretter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-09 15:13:39
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger439
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Erlend B.

Dette har jeg sansen for. En nydelig komp og gode kontraster. Slike motlysbilder er vanskelig, men denne synes jeg sitter.

Erlend
Ann F.

Fin miljøskildring av et eldre menneske i sitt hjemmemiljø.
Sv/hv passer til slike motiver.
Fin lysvirkning fra vinduet som rammer inn profilen.
Det er et par småting jeg er mer usikker på: Beskjæringen av lampa i taket og den hvite boksen på kommoden t.h. og den bittelille delen av et bilde over den. Nå vet jeg ikke grunnen til beskjæringen, men personlig ville jeg tatt med bittelitt mer. Eller fjernet i alle fall boksen og det bittelille bildet på veggen før bildet ble tatt (hvis mulig, jeg vet ikke om dette er i et ubevoktet øyeblikk eller ikke).
Mvh Ann
Kristoffer L.

Takk for kommentarer!

Ann: Når det gjelder høyresiden, er jeg helt enig med deg. Her kan det beskjæres noen millimeter uten at det går ut over bildet. Dette burde ta hånd om den lille boksen og bildet. Taklampa er det verre med. På grunn av plassforholdene i rommet var det umulig å få med hele lampa. Kutter jeg den vekk, mister jeg toppen av gulvklokka og skjærer også uheldig i andre elementer. Som et kompromiss valgte jeg derfor å la toppen være som den er.

Bildet er ikke tatt ubevoktet. Jeg kom på besøk til Kari for å fotografere henne, og tok flere bilder av henne. Bildet er fra tidlig på 80-tallet.

- Kristoffer
Kristoffer L.

Ehh... en liten tilføyelse: det beste hadde selvsagt vært som du foreslo, Ann - å ha med litt mer til høyre (umulig pga plassforholdene), eller fjerne boksen og bildet før det ble tatt. Nå ble det ikke slik den gangen, dermed er en liten beskæring eller bortkloning mulighetene som står igjen. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Godt og beskrivende miljøportrett. Teknikken sitter bra, men her synes jeg nesten innholdet er viktigere. Massevis av detaljer i og blant møblementet som gjør at jeg kan studere bildet lenge. Artig sak med det håndarbeidet hun driver med; uten at jeg er i stand til å se hva hun egentlig gjør med disse trådene/garnet spent opp mellom fot og hender. Kommer helt sikkert til å titte innom dette bildet flere ganger.
Kent Inge O.

Kjempeflott portrett med mange fine detaljer som man kan hvile øyne sine på. Liker at den ene skoen er av. Får meg til å tenke på da jeg besøkte min bestemor som liten. Ja, det er virkelig et bilde som gir mange gode assosiasjoner.
Kristoffer L.

Takk til Tommy og Kent Inge også for fine kommentarer.

Tommy: Jeg tittet på originalen. Kari strikker. Nøstet har sannsynligvis vært en tur nede på gulvet. Hun har lagt det opp igjen på bordet, men ikke nøstet opp tråden igjen. Den henger i en lang løkke ned på ankelen hennes og opp i fanget.

- Kristoffer
S. N.

Veldig bra, KL,
enig med de over her.
Likte utrolig godt hvordan lyset faller over henne,
profilen mot vinduet, skoen som er borte og den lille lappen på gulvet.
Silje

Birna R.

et veldig koselig bilde fra tider som vil gå i glemmeboka, om vi ikke aktivt gjør noe for å bevare dem. bilder har her en åpenbar misjon. jeg har ikke lest de andre kommentarene eller teksten din til bildet, så jeg aner ikke om det hele er spontant tat eller arrangert, men det spiller en uvesentlig rolle. jeg tenkte straks på min bestemor i Troms da jeg åpnet bildet og inntrykket kom tilbake som i en lysglimt. det var sånn det var, tiden sto ofte nesten stille og stillheten ble bare brutt av en doven flue i vinduskarmen. og så var det alltid kaker i spiskammerset.
Kristoffer L.

Takk for fine tilbakemeldinger, Silje og Bjørn - og takk til sistnevnte for at han har anbefalt bildet!

Jeg er glad for å høre at bildet kommuniserer. Det er som Bjørn sier, vi må bevare slike øyeblikk og tidsbilder for ettertiden. De vokser i betydning for hvert år som går.

- Kristoffer
Avsluttet .

Akkurat, da så jeg feil - trodde ved første øyekast at tråden var surret rundt den foten uten tøffel - men når du sier det så ser jeg at den bare henger ned litt ja. Så da vifter hun vel bare litt med tærne da!
Johan K.

Hei
Dette var et meget bra bilde ja. En god skildring. Her er mange smådetaljer, som ikke er forstyrrende, men gjør at jeg ser over bildet mer.
Kjempebra

Johan
Christer B.

Nydelig dokumentar og portrett. Liker midtstillingen av bordet og at damen øyensynlig er helt uanfektet av at fotografen holder på. Bra opptakspossisjon, skaper en mer rett-på-følelse. Fint, lunt og stemningsfullt.
Bra.
Jon-Petter T.

flott skildring og viktig dokumentasjon.
Det er noe stille og fortrolig, nøysomt og ekte over dette bildet.
Slik kommer ikke vår foreldregenerasjon til å være....

Så må jeg arrestere deg litt: Jeg er luta lei at små elementer liksom må fjernes for at et bilde av denne art skal fremstå bedre eller mere perfekt.
I en setteing som her blir det helt feil og faktisk en direkte inngripen i bildets egenart.
Det er alt for ofte at vi her på bildekritikken henger oss opp i småpirk og uvesentligheter som når de blir fjernet ''liksom skal gjøre bildet mere perfekt''.

La derfor V1 få være den gjeldende!

MVH
J-P
Camilla S.

Jeg synes dette var meget bra, et bilde som forteller utrolig mye om den gamle damen og omgivelsene rundt.
Synes V2 ble bedre, men slakter for all del ikke v1, for den var like god.
Flotters:)

-camilla
Kristoffer L.

Takk for tilbakemeldingene fra dere også!

Jeg setter utrolig stor pris på å høre at dette at bildet når fram. Det er godt å se at et bilde fra vår så nære fortid (på vippen mellom 70- og 80-tallet et sted) kan skape så gode assosiasjoner og minner. Som Jon-Petter Thorsen påpeker minner det oss om viktige verdier i livet som har gått tapt, og kanskje også sorgen over dette.

J-PT: Jeg aksepterer forøvrig din lille arrestasjon. Vanligvis pleier jeg ikke å gå til denne typen fjerning av småpirk, men i dette unntakstilfellet la jeg altså inn en modifisert versjon. Det er nok likevel uansett v1 som blir stående. Men takk for påminnelsen!


- Kristoffer
Venche J.

Det meste er kommentert sakelig og flott.
Ville bare si at jeg liker bildet. Får meg til å tenke på min farmors kjøkkenkrok. Vekker mange minner.

Versjon en for meg. :)

Wenche.
Adrian Øhrn J.

Oi, oi, oi..Dette er rett og slett storartet fotografi! Versjon 2. gjør livet verdt å leve:-)
Et vakkert portrett, et tidsdokument, en situasjon og et sabla bra bilde.

*bokmerke*
Tarjei Ekenes K.

veldig pent dette

fint lys og god stemning

ville klonet bort den hvite kuppelen
som stikker ned fra toppen

mulig den var ment for å holde komposisjonen oppe,
men hold fingeren over den og så hvor mye lettere
bilde føles.

keep 'em comming !

:-D ! son tarjeiav !

Bjørn H.

Meget flott og stemningfult bilde Kristoffer ...

Fin setting dette,der hun sitter ved vinduet og strikker eller syr.. mye nostalgi og følelser i dette ...

Sier meg generelt enig i det Jon-Petter er inne på, vi kan pirke oss i hjel ...men på en annen side er det konstruktiv tilbakemelding som trener oss hele tiden til å bli bedre fotografer ...

Høyre siden og denne boksen er ikke noe problem i det hele tatt, men ideelt sett kunne jeg tenkt meg mer av lamma i toppen, eller som Tarjei er inne på, ''ingen kuppel'' i det hele tatt ... men men ... dette er småtteri i sammenhengen ...

Bildet har masse varme og sjel ...

Bjørn ;¤
unn-therese s.

nydelig bilde! tror det meste er sagt allerede... wow, rett og slett!
Kristoffer L.

Tusen takk til dere siste også!

Jeg kjente jo Kari, så for meg har bildet en spesiell betydning, men det er godt å høre at det har noe å gi til andre også.

Når det gjelder lampekuppelen i taket, burde ideelt sett hele vært med, eller hele vært borte, men opptaks- og utsnittsmessig var det vanskelig å få det til. Jeg tror ikke jeg klarer å klone den bort på en så fin måte at jeg unngår spor i takpanel og listverk. Derfor lar jeg den foreløpig stå - tross alt er den jo også en del av rommet.

- Kristoffer
Eli L.

Utrolig flott skildring av den gamle damen og hennes hverdag!
Arne S.

Fin miljøskildring!

Hvorvidt kuppelen skal være med eller ikke kan selvsagt diskuteres. Slik den nå er presentert tar den mye oppmerksomhet. Jeg ville nok beskåret kuppelen (ikke klonet). Om toppen av ovnen kuttes gjør ingen ting.



Nina S.

Dette vekker minner, gardinene, møblene, flott bilde, vakkert motlysbilde, du er god til å formidle stemninger.
Mvh Nina
Avsluttet .

Hej Kristoffer!!

Detta är en mycket bra bild! Jag blir tagen när jag ser på den.
En otroligt vilsam stillhet/tystnad i bilden! En stark bild med
väldigt mycket känsla och intigritet.

Vill också säga att du bara har bra bilder - hög kvalitet rakt igenom
och det är mycket känsla och närvaro i alla dina bilder!

Kristoffer L.

Tusen takk for de siste kommentarene, og en spesiell takk til Malin, som med sine fine ord har gitt en tilbakemelding som jeg setter svært stor pris på!

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu