Reichstag - Berlin
I den østlige enden av Tiergarten står Riksdagsbygningen. Riksdagsbygningen er et monument over en militær seier. Etter krigen mellom Tyskland og Frankrike i 1870­/71 ble Frankrike pålagt å betale 5 milliarder franc i krigsskadeerstatning. Pengene ble brukt til bygging av Riksdagsbygningen i Berlin. Etter samlingen av Tyskland er Riksdagsbygningen restaurert og utstyrt med ny kuppel tegnet av den engelske arkitekten Sir Norman Foster. Fra innsiden av kuppelen er det mulig å se ned på Tysklands folkevalgte.

Bildet er fra kuppelen - og er tatt den 27. april 2004.

Det abstrakte i bildet er det jeg fascineres mest av selv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-15 19:02:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-12-16 13:10:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-12-16 16:53:05
    Versjon #4
Utstyr
  • Sony Cyber-Shot DSC-V1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger466
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119198} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jan Erik B.
Dette syntes jeg var et utrolig stilig bilde! Ikke pent, ikke vakkert, men stilig! Likte spesiellt godt at du har lagt det ut liggende, det gjør det mer abstrakt og fascinerende. Et fantastisk bilde som jeg kan se på lenge. Det gir meg en form for science fiction-assosiasjoner.. Har jeg sett noe liknende i Matrix eller Star Wars.? Jeg syntes versjon #1 funker best. Den gjør stort sett det.
-Jan Erik-
Odd Tore S.
v2 gir mer rendyrket mønster. Virkningen av refleksene i vinduene kom også bedre frem der, sannsynligvis fordi de opptar en forholdsvis større del av bildeflaten.
Linjespillet på baksiden av midtfagverket med linjer som divergerer raskere mot venstre enn hovedstrukturen er interessant.
Minner litt om strukturen til store (radio)teleskop.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Stilig motiv tatt fra flott perspektiv.Jeg liker best v#2.
Odd Tore sier det godt her.

Mvh Inger-Lise:)
Dagrun S.
Veit du kva? Eg synest dette bildet ligger feil veg. Eg synest bildet hadde gjort seg betre i ein høgdeversjon, flippa over mot venstre. Det ville gitt djupare dimensjonar over kunstverket, pluss at eg føler også at det ville synleggjort tanken betre dei tankar og idear som ligg i botn for krafttaket som går på renovering og oppattbygging av det nye Berlin. Dess meir eg kikkar på bildet ditt, dess sikrare er eg på at det burde ha vært snudd. No har du sikkert tatt bildet slik motivet står, men dette føler eg likevel er feil.

Bortsett frå mi personlege tolking, så har du gjort eit kjempegodt arbeid. Når det gjeld det tekniske, har andre forklart dette langt betre enn det eg klarar.

:-)
D@grun
Rune H.
Jeg legger ut en høydeformatsversjon av versjon 2 etter ønske fra Dagrun.
Dette er originalvinklingen da bildet ble tatt. Ovenfra og ned.
Rune :)
Dagrun S.
Oi, sann..........eg tenkte eigentleg den andre vegen.........altså opp/ned i forhold til dette.........

:-)
D@grun
Dagrun S.
Der kom den versjonen eg tenkte meg ja. Sjølv om bildet faktist blei veldig smalt ståande, så synest er dette ga mest dimensjonar. Det er som ein slags himmelstige som eg forestiller meg går lagt utanom kuppelen. Bildet slik det er no, drar blikket straks mot toppen, og eg tenkjer ''Whats`s up there''? Ser fram til fleire spennande bilde frå Berlin, som er ein by eg kjenner litt frå før.

:-)
D@grun
Fred S.
Høydeversjonen sikkert best, men jeg har en forkjærlighet for det formatet originalbildet har. Du har et godt øye for intrikate mønstre, ser jeg...

vh fred
Odd Arild E.
Alle versjoner går an, men likte best v.2 - fine strukturer og linjer, og flott speilvirkning.
Odd A
Per Harald O.
Tror jeg henviser til JEB;)
Nina S.
Dette var jo råspennende!. Litt speil på speil inn i evigheten, litt Star Wars som nevnt.. Biblioteket i Alexandria er bittelitt som dette, blå- og grønnfargede vinduer som gir en spesiell lysvirkning inne i bygget. Kanskje Snøhetta-arkitektene har hentet inspirsjon fra Berlin?
Likte at linjene ikke er symmetriske. Har heller ingen sterke føringer på hvilken versjon som er best.
Mvh Nina
Johan K.
Hei
Stilig bilde dette. Litt sci-fi. Kan se på det lenge.
Foretrekker versjon 2 jeg. Synes det passet seg best i liggende format.

Johan
Odd Eirik S.
Dette bildet likte jeg svært godt. Høy sci-fi faktor her og tenker fort i de baner. Flotte linjer og repitisjoner. Min oppmerksomhet rettes spesielt mot linjene som konvergerer fra topp/bunn/høyre og inn mot senterer i bildet. Disse linjene blir for meg de bærende i bildet. Linjene fra venstre mot senter minner om en form for tunell som ender i senter av bildet. Alle faktorer spiller inn. Lys - speil - reflekser og ikke minst opplevelsen. Synes det ble mye bedre i v2. Sci-Fi og tunell er stikkord og i den forbindelse må jeg fortelle en liten historie.

For mange år siden leste jeg en sci-fi fortelling i et eller annet magasin.
Året var 2045 og jorda var blitt uutholdelig overbefolket. Verdens regjeringen satte da i verk noen ekstreme avfolkningstiltak for å rydde opp i problemet.
Dette fungerte slik at hver helg så måtte alle familier ut på sin obligatoriske helgetur. Det automatiske transportsystemet som var delt opp i små islolerte celler passet på at alle familier stillte fulltalig. Denne turen var ikke så lang, og kun av virtuell art. Noe de reisende ikke var klar over. Obligatorisk for alle var at de måtte passere en tunell underveis. De som kom ut på andre siden og tilbake til eget hus var lykkelig uvitende om at det var flere familier som under turen var blitt borte i systemet. De reisende hadde aldri noe formening om at den tunnellen de reiste mellom så noe annerledes ut enn en hvilken som helst vanlig tunnell.

Så tenk deg godt om før du kjører inn i en tunnell igjen!

mvh
OddES
willy m.
Hei Rune. Takker for konstruktiv kritikk...så dette nå... stilig..dette er slik jeg liker det..synes v2 er rendyrket i linjene og har en perfekt symmetri..falt også litt for v4..uansett et veldig godt bilde mvh --willy--
Christine Ø.
wææ, stilig! selv om jeg blir litt forvirret. minner meg om slike glassmaleri som henger i kirka, som er delt inn i mange felt med forskjellige fargenyanser. flott og spennende med mange linjer å følge.

Christine
Kay R.
Hei Rune...

Lenge siden sist nu.. Har vært F.. så opptatt nu i førjulstia. E bare en rask tur innom å titter...

Veldig tøft bilde. En fin dynamikk og ''dristig'' linjeføring/er men det funker så absolutt. Liker din orginale best.

MVH Kay:-)
Bjørn H.
Hei Rune ...

Du verden for et mønster og en linjeføring med trøkk i ...

Holder en knapp på V2 tror jeg ...

Tøffe saker ..

Ha en fredelig julefeiring ...

Bjørn ;¤
Marcelo V.
Litt av et byggverk. Synes versjon 4 fungerer best.
MV
Kristoffer L.
Her må jeg slutte meg til de ovenstående.

Høy sci-fi-faktor er nevnt. Liker spesielt de mindre, rektangulære speilene som opptrer litt uregelmessige i forhold til hverandre.

Av de horisontale foretrekker jeg versjon 2 - synes denne har et mer rendyrket preg. De to vertikale versjonene er også stilige på sin måte. V2 blir likevel vinneren for meg.

- Kristoffer


Siri Elisabeth J.
Upersonlig,
kaldt,
ekkelt,
inhumant,
arkitekten
bør dybde-
analyseres!!
Kult bilde!!

Ha en riktig god jul.

Hilsen siri:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu