Bildet inngår i albumet Good Heavens -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119269} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Nina S.

Får nesten en klaustrofobisk følelse, tror ikke jeg ville likt meg i nederste etasje innert i kroken. Veldig stramt bilde med fine linjer, supert s/h bilde, befriende med himmelen bak.
Mvh Nina
Elin Eike W.

Stilig og flott bilde! Fine linjer, fint lys, tøff komposisjon og bra i svart/hvitt! Nydelig himmel! Likte dette godt! Kjempe bra!
-Elin
Avsluttet .

Ja, klaustrofobisk var vel som NS er inne på kanskje ordet ja! Her har du fått til både linjer og dybde. Dybdefølelsen går riktignok med retning rett ned i ''avgrunnen''...men...det gjør bildet litt utradisjonelt. Og det er bra. De kalde gråtonene i anslagsvis grå betong, blankt metall og glass + mørk himmel forsterker inntrykket. Bildet gir meg litt Orwelske assosiasjoner - bildet kunne vært tatt fra en hvilken som helst mørk fremstidsvisjon a la 1984, Blade Runner e.l.
Kristoffer L.

Takk for kommentarene!

Bildet er tatt fra takterrassen på et hotell jeg bodde på i Bergen i 1991. Dessverre husker jeg ikke lenger hvilket hotell det var, men det er ikke usannsynlig at det kan ha vært Orion - om det skulle kunne hjelpe en eller annen tilfeldig bergenser her inne med å stedfeste bygningen.

Effektene i himmelen og de harde skyggene skyldes at bildet er tatt på s/h-film med rødfilter. En - etter min mening - suveren kombinasjon når en ønsker nettopp dramatisk himmel og kontraster. Dette synes jeg det er vanskelig å få til i bildebehandlingsprogrammet på en like god måte.

- Kristoffer
Ina W.

stilig bilde! likte kontrastene, komposisjonen og himmelen. kult:)
emil w.

dette var rått konge

mvh ewb
Avsluttet .

Ja rødfilter er kjekke saker - enig med deg. Bruker selv et rødorange filter til sv/hv-film noen ganger, men en stund siden sist nå.
Christer B.

Nydelig toneomfang og komposisjon, liker spesielt strukturen i skypartiet. Veldig lekkert.
Camilla S.

HEY!

Dette var meget bra!
Klarer ikke helt å se for meg hvor i Bergen sentrum dette er, men regner med dette er en bakgård du ser inn på.
Flott bruk av S/H, himmelen lagde litt sug i bilde og en super stemning.
Pene og rene linjer gjorde dette helhetlig og stilig!

-Camilla
Avsluttet .

dette var veldig stilig syns jeg!

JM:)
Kristoffer L.

Takker hjertelig for kommentarene fra dere også!

Dette er et av de gamle bildene jeg har plukket fram fra arkivet. Desto mer hyggelig er det å høre at bildet fortsatt har appell.

- Kristoffer
Dagrun S.

Dette er det bra driv i. Når du kikar på vindaugo i dei øvste etasjane, ser du skyene som speglar seg i vindaugo. Det er prikken over i`en. Og det er eit bilde med kontrastar. Bygget som står fast mot dei urolege skyene som ser ut som dei hastar av garde. Linjene i bildet er også perfelt. Bildet er flott i ein svart/kvit versjon som her, men lurer på fargebilde hadde tatt litt effekt bort.

:-)
D@grun
Johan K.

Hei
Dette var virkelig et flott bilde. Det meste er sagt, komp, linjer, dybde, kontrast. Meget bra. Synes sort\hvitt-tonene var eksepsjonelt flotte.

Johan
Kristoffer L.

Takk for det, Dagrun. Jeg også heller til at det neppe ville være mulig å få til den samme grafiske virkningen i et fargebilde av det samme motivet. En kunne alltids manipulere det i etterkant og etterlikne denne effekten, men samtidig tror jeg fargene ville forstyrre oppfattelsen av elementene. S/h-bildet her er jo forsåvidt også manipulert, under eksponering - fotografert gjennom rødfilter. Dette bidrar til å understreke disse grafiske, sterke elementene i dramatiske gråtoner.

- Kristoffer

Kristoffer L.

Johan, du kom visst inn her mens jeg skrev kommentaren til Dagrun. Tusen takk til deg også!

- Kristoffer

Arne S.

Teknikken er upåklagelig. Men motivet ''som sådan'' er ikke spesielt spennende. Arkitekten hadde nok vært fornøyd. Til tross for variasjonen som ligger i den runde balkongsøylen, blir hovedmotivet en massiv bygningskropp. De flotte skyene er ikke nok til å redde bildet for meg.

Jeg ser to muligheter til å gjøre motivet mer interessant:

1) Tilføre en handling, for eksempel en person (eller to) - i lyse klær - på en av balkongene.

2) Lage linjene mer dynamisk (ved å innta et annet standpunkt). Mindre bygg og mer himmel.

Jeg vet at jeg går over streken når jeg foreslår å endre DITT motiv. Men jeg tillater meg dette fordi du er du - dvs den samme som lanserte diskusjonstråden ''det handler om å se''. Som jeg er svært enig i.

:)



Kristoffer L.

Arne: Jeg setter pris på dine innspill. Slik bildet er (og var tenkt da det ble tatt), er hovedmotivet, som du peker på, en massiv bygningskropp. Det er et bilde uten iboende handling - et statement over et sterkt (og diskuterbart) arkitektonisk uttrykk, og derfor plassert i kategorien arkitektur.

Forslagene dine til andre slags bilder av samme motiv er innlysende og gode. Jeg setter pris på dem, og tar meg selvfølgelig ikke nær av at du foreslår å endre motivet (setter pris på komplimentet forresten, hjertelig takk!).

Bildet var det et kompromiss mellom disse begrensende faktorene: Jeg hadde bare med meg en 28mm, hadde ikke særlige valgmuligheter mht kamerastandpunkt, og så ikke ett menneske på balkongene. Men jeg drar svært gjerne tilbake en sommerdag for å ta flere - og andre slags - bilder av denne bakgården, som jeg vil tro fortsatt eksisterer - om jeg bare kan finne den igjen!

- Kristoffer
Bjørn H.

Nydelig tekninsk utført .....

Komposisjonen er derimot litt kjedelig ...

Bjørn ;¤
Kristoffer L.

Takk for kommentaren du også, Bjørn!

Tar gjerne i mot konkrete forslag fra deg også.

- Kristoffer
Jon-Petter T.

Synes det er flott fremført og et bra valgt kamerastandpunkt. Toner og kontraster er glimrende! Skyer og spill i vinduene er flotte. -Får litt referanser ti et bilde jeg selv har tatt: bilde nr. 146094
Som andre har vært inne på hadde et menneskelig ellement hevet bildet til værs. Tenk om det sto en person der nede til høyre og så opp! Slike motiver er det verd å gå tilbake til. Kanskje kan du presentere en serie av bilder tatt fra det samme standpunktet men der det skjer forskjellige ting på balkonger, nede, himmel osv...

Keep on!

J-P


Kristoffer L.

Takk for fin kommentar og gode innspill! Jeg er inne på samme tanke selv. Neste gang med fotoutstyr i Bergen stikker jeg nok innom hotellet og lurer meg opp på takterrassen igjen. ;-)

- Kristoffer
Rune H.

Bildet er analysert grundig ovenfor - ikke mye å legge til.
Likte bildet svært godt!
Sv/hv fungerte utrolig bra her, en himmel som er med på å forsterke dybdevirkningen og geometrien i de ulike delene fengsler - BRA!
Rune :)
Avsluttet .

Hei!!
Pent, hardt og mykt på en gang.
Dramatisk, jeg er redd forslaget til Arne Strømme:
2) Lage linjene mer dynamisk (ved å innta et annet standpunkt). Mindre bygg og mer himmel.

-vil gjøre at det blir for mye å forholde seg til.. jeg liker det veldig godt slik det er, litt utradisjonellt, men samtidig er det blitt laget mange tilsvarende tidligere.. og det er dyktig gjort!!

Mvh
Mikal §trøm
Adrian Øhrn J.

fet himmel og fete bygg! Veldig fin kontrast, du balanserer den mellom ''hard'' og ''for hard'
Avsluttet .

Herlig, man kan kjenne at himmelen er blå og melkehvit selv om bildet er sv/hv, fine linjer, stramt og jordnært samtidig som man får en ''kosmisk'' følelse av skyenes form.
Anja Elmine B.

Oj, så fint. har du brukt stor-format-kamera?? (6*7)
Kristoffer L.

Tusen takk til dere siste også! Jeg setter stor pris på slike kommentarer og innspill. ;-)

Anja: Jeg er redd storformat-, eller i alle fall mellomformatkamera nok fortsatt står på ønskelisten. Her har jeg brukt min trofaste, 20 år gamle Nikon F3, med en 28 mm på. Filmen var en T-Max 100 Professional, som jeg nylig scannet inn ved 5400 dpi. Teknisk sett synes jeg resultatet ble brukbart. God kombinasjon av film og scanner, kanskje.
Ann-Silje K.

Finfint bilde. Har ikke lest kommentarene over så jeg vet ikke om jeg sier noe som allerede er blitt sagt.

Bildet overrasker meg egentlig. Veldig enkelt motiv, men nydelige linjer, fargetoner og skarphet og i tilleggg den fine himmelen som bryter litt med resten av bildet. Totalt veldig bra komponert og fotografert.
Håvard K.

Jeg er ikke veldig opptatt av tekniske detaljer, men bilder som dette lokker meg til å se et litt anonymt motiv med et nytt blikk. Meget bra ...

mvh Håvard
Kristoffer L.

Tusen takk til dere!

Det er inspirerende å få slike kommentarer.

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu