Linnea
Bilde #2 fra fotoshoot. Veldig interessert i tilbakemeldinger, tips & trix.
Bildet inngår i albumet Linnea - Første fotoshoot i studio med modell, Linnea, 2004-12-20.
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 135mm f/2L USM
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger970
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120091} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Joda, en veldig grei start, men det svikter endel når det gjelder lyset ditt.. vet ikke hvor mange lamper du hadde tilgjengelig, men har du to stykker så har du egentlig alt du trenger om deu setter dem opp riktig, greitt med en i front og en bak, resten gjør du med reflektorer, men bruk heller hvite reflektorer enn gull.
Avsluttet .

hei!
har kikka på alle bilda dine, å eg lika dei!
:)
Lars Thomas D.

Jan Petter: Heisann, takk for tilbakemelding. Jeg har tilgang til to lamper med ''cell''-funksjon (som da blitzer), to softboxer på disse, en paraply og en gel-holder som gir relativt hardt lys. Kjøpte også en slik 5-in-1 lastolite reflektor for anledningen, og som du påpeker, den er brukt med gulltrekk i disse bildene. Så jeg tror absolutt ikke det er utstyret som holder meg tilbake, det er mangel på kunnskap og erfaring.

Jeg prøver å finne ting jeg kan lese om dette; har surfet på nett og var innom Norli idag. Jeg fant egentlig ikke det jeg var på utkikk etter. Problemet mitt er ikke bare at jeg ikke har erfaring med lyssetting, jeg vet dessverre heller ikke hva som er kjennetegn på et godt bilde i denne sjangeren. Jeg setter pris på tips her, i form av linker, anbefaling av bøker og kommentarer.

Dette bildet ble tatt med lang eksponeringstid uten at lyset blitzet, og det slo i reflektoren på høyre side. Jeg plukket det ut (blant kanskje 450 bilder) fordi jeg LIKER lyset, men jeg skjønner at hva man selv liker ikke er tilstrekkelig i det øyeblikk man begynner å ta bilder som andre også skal finne behagelig.

Tok også masse bilder med dobbel softbox som utløstes på mye mindre blender, men har ikke lyst å ''flood'''e bildekritikken med dem. Hvis noen har anledning til å gi noen hint og vink til en nybegynner, kan jeg heller poste et utvalg på en ekstern webside.

Problemet mitt er altså egentlig flerdelt: 1) hva er den riktige look'en, og 2) hvordan oppnår man det?

Vil gjerne høre litt mer i detalj om lys foran/bak og reflektorer på siden-oppsettet du skisserer, planlegger å ta en ny runde snart i et litt større rom, slik at jeg har anledning til å prøve litt flere forskjellige lysoppsett.

Evy: Takk for det! Jeg setter pris på glameldinger! :)
kjartan h.

Ingen kan si hva som er den riktige looken, det har jo alt å si hva du vil med bildet det. Likte det jeg.
kjartan h.

Ingen kan si hva som er den riktige looken, det har jo alt å si hva du vil med bildet det. Likte det jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu