Going Down
Bildet inngår i albumet Prague, 2004 -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger202
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Liv H.

flott. litt rar fölelse av mannen som forsvinner bak muren, men - flott.
Avsluttet .

I dette bildet ser jeg to hovedelementer; hodet til mannen og den blanke runde dingsen som jeg ikke aner hva er der oppe på veggen. Lurer på om den murkanten som stikker inn ytterst til høyre kunne vært kuttet vekk, usikker. Også litt usikker på om forgrunnen/kumlokket trenger å være med i bunnen; kappe ca. 1 cm opp på muren...?

Ellers artig variasjon å få se fargebilder fra en ''sv/hv-fotograf'' som deg!
Kristoffer L.

Tusen takk for kommentarer!

Liv: Du har tatt tak i den litt rare følelsen som jeg selv hadde for mannen på bildet. Fint å høre at det fungerte.

Tommy: Den blanke runde dingsen er en lampekuppel. Etter mye fram og tilbake valgte jeg å beholde skjæringen slik den nå er til høyre. Forslaget ditt om å kappe i bunnen vil abstrahere bildet noe mer. Skal fundere litt på det.

At det ble farger her, var en liten 'arbeidsulykke'. Originalen var ikke så langt fra monokrom i seg selv. I farten glemte jeg å konvertere til gråskala før jeg la på den lille bruntonen som jeg gjerne bruker nå - og sendte bildet opp til foto.no. Da det vel var oppe, syntes jeg den litt varme, mørke stemningen kledte bildet godt, og bestemte meg for å la det ligge. Skal det opp på veggen, blir det nok likevel i monokrom - uten at det kommer til å utgjøre den store forskjellen. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Aha..en lampe ja, takk for oppklaringen. Bare for å presisere, min tanke ang. evt. kutt i bunn var å få mere fokus på mann, mur og bakgrunnsvegg - samt færre linjer/elementer å forholde seg til. Men skjønner og respekterer om du ønsker å beholde det slik du har valgt her.
Kristoffer L.

Jeg setter alltid stor pris på forslagene dine, Tommy. Du har et godt blikk for slike ting. Det er alltid fint med slik input - det er jo faktisk ikke alltid en ser alt like klart selv, spesielt når bildene er såpass ferske. ;-)

- Kristoffer
Jon-Petter T.

Tror dette bildet hadde blitt bedre i shv.
Det har en tristesse over seg, den duknakkede mannen og den ''duknakkede'' planten på veggen.
Bildet har for meg en ''svakhet'' og det er at det er litt rusjete (les lett uskarp) overflate.
Jeg tror faktisk denne uskarpheten kan ''brukes til noe'', og da mener jeg å la bildets svakhet bli dets styrke. Ved å la det gå over i shv, samt legge til litt kornstruktur, mener jeg du kan fremheve bildets styrke, som er tristessen og stemningen den gir.

MVH
J-P
Dag T.

Artig! Jeg ser et skyggemonster med kuleøye som kaster seg over mannen. Resten av handlingen blir gjemt bak muren :-)

Bortsett fra det er dette slikt som jeg har sansen for. Masse detaljer som ser unødvendige ut men som egentlig ikke forstyrrer, bare tilfører noe til bildet.
Egil E.

Alltid spennende å sjekke bildene dine, og dette er intet unntak.
Prøvde gråskalaen i menyen, men faktisk så oppfatter jeg bildet som mer spennende slik det er. Tror D.T. sa mye glupt ang. detaljene.
Tror nok det kunne tålt en beskjæring oppe og nede, men det funker godt som det er, og det er vel ofte slik at et godt/rikt motiv klare å bære flere utsnitt.
Kristoffer L.

Takk for kommentarene deres også. Det er fint at det kommer fram så forskjellige meninger om bildet.

Slik bildet er vist her, ser jeg på det som et arbeidsutkast. Derfor tar jeg med Jon-Petters forslag videre. Men - som Egil og Dag er inne på: Bildet har også en særpreget stemning slik det nå er. Som nevnt ovenfor, skyldtes dette en 'arbeidsulykke', men jo mer jeg ser på det (og sammenligner med en s/h-versjon), jo bedre liker jeg den litt dystre stemningen som fremkommer også i dette utkastet. Skal likevel prøve ut litt forskjellig her før jeg bestemmer meg for noe endelig. Jeg synes forresten at dere alle har fått godt tak i essensen i bildet, slik jeg også opplever den selv.

- Kristoffer
Anniken S.

Fint at du beholdt fargene denne gangen. De er såpass monotome at det nesten er en sepia versjon. Liker komposisjonen og syntes absolutt kuppelen må beholdes, formen gjentas med personen som er på vei ned.
Ingen beskjæring til meg. Jeg liker formene i forgrunnen og således det som skjer på toppen. Et ok bilde.
Carl Martin N.

herlig!
Ioannis L.

Et meget god fanget øyeblikk!
Stemningen er upåklagelig, og den sterke komposisjonen fremhever utrykket i bildet, som etter min mening er både vakkert og melankolsk på samme tid... ;)
Kristoffer L.

Tusen takk til dere siste også!

Jeg setter stor pris på å få slike inspirerende tilbakemeldinger...

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste