Feifot / Stankelbein
Fra sommerens forsøk med macrolinsa, dette er fullframe, ingen cropping, beina er så lange at eg fikk dei ikke med på dette bilde.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO macro 180
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger195
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120875} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Janne L.

Fy og fy....snaker da om den langbeinte skapningen. Du har klart å forevige den på en flott måte. Men det gjør ikke dyret penere. Fin dus bakgrunn. Flott bilde, av en ekkel liten skapning.
Janne
Erik A.

Flotte varme fargevalører, til tross for grått lys. Her på hedmarken kalles denne for myhank, mehenkje eller menkjkraka, i Østerdalen langstett. I det hele tatt tror jeg den har et vell av navn over landet...
Bra den er ufarlig, og ikke stikker som lillebror myggen!

Ikke noe lett motiv dette. Menkjkraka'n er jo så langbent, at det i macrosammenheng blr nær uoverkommelig å få hele ''dyret'' skarpt, så også her. Dermed blir også noe av poenget med å ta med hele skapningen borte, slik at det derfor ikke skader så mye om bildet kutter beina litt. På den annen side så er nettopp bena selve særpreget på insektet, og bør derfor med. Valgets kvaler med andre ord...
Det som forstyrrer mer enn ben-kuttingen her, er spindeltrådene som stykker opp bildeflata i litt for stor grad, særlig i nedkant. Bildets største kvalitet er (foruten de flotte mjuke fargene) dets imponerende skarphet og fravær av korn/støy. Bildet framstår silkeglatt og sylskarpt, så jeg tror du skal være fornøyd med Sigma'n her!
Så vi ser fram mot flere bilder tatt med den...
Odd Tore S.

Mehinkjekrakk på Ringerike/Hadeland, ikke plagsom om man ikke får den i munn eller nese. Men har denne gått i et edderkoppspinn, og er på vei til å bli et passende måltid? Eller har du funnet en kjekk måte å holde urolige insekter i ro på?
Greit nok bilde, skarpt det det trengs mest, og behagelig bakgrunn.
Godt nytt år!
Odd Tore
Lennart J.

Snyggt fångat härlig skärpa. mvh lennart
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu