Husvik-kilen revisited
Bildet inngår i albumet Hjemme - Bilder fra Tønsberg og omegn, hvor jeg fortsatt føler meg mest hjemme.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma AF Super Wide II 1:2,8 f=24 mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger700
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Karen Marie K.

Et nydelig bilde! Liker kontrasten mellom det myke vannet og den skarpe, oppsprukne snøen. Flotte detaljer.
Håvard S.

Dette var riktig bra!
Ser nesten ut som en tegning.
Komposisjonen er god - elementene er pent plassert rundt i bildet, men det slutter kanskje litt brått i øvre venstre hjørne, fin dybde.
God teknisk utførelse - godt eksponert og lukkertiden gir et mykt, men ikke diffust preg.
Dette er helt klart et bilde som bør på veggen (på matt papir, og en viss størrelse).
Øyvind A.

Nydelige former, passer bra i s/h.
Den tomme flaten nede bidrar ikke noe spesielt. Jeg ville ha skjært vekk mer enn halvparten av denne. Beskjæringen til venstre (oppe) virker litt brå, har du mer å gå på der?
Det virker som du har vært for hardhendt under bildebehandlingen. Histogrammet viser at det er betydelig ''lekkasje'' i begge ender. Motivet er sikkert ikke av de enkleste reint eksponeringsmessig, men dynamikken til D100 er vel bedre enn som så?
Ø.
Jon Fredrik S.

Tusen takk for kommentarer!

KMK: Det er ikke noe (flytende) vann i dette bildet. Det er bare is. Litt forsiktig softet med diffuse glow, for å gi det litt mykere preg.

Håvard: Angående øvre, venstre hjørne er jeg igrunnen enig. Dessverre er det ikke noe særlig mer å hente her. Bildet er tatt i høydeformat, og venstre side er ganske lite beskåret. Jeg vurderer å klone bort etpar elementer i den versjonen jeg eventuelt skal lage et print av, nettopp for å få litt mykere slutt.

ØA: Vil gjerne ha kvadratisk utsnitt, har litt dilla på det for tiden. Oppe er det ikke mer å gå på, da får jeg med stranlinjen, noen bygninger og en stygg bro. Dermed blir det slik. Selv synes jeg flaten nede har såpass med struktur at den leder blikket greit inn i bildet.

Hva eksponering angår, er det plenty av dynamikk i råfilen. Bildet er med vilje gjort kontrastfylt, og noen høylys brenner ut, samtidig med at enkelte skyggepartier gror igjen. Jeg har brukt en (for meg) ny teknikk som jeg har funnet på selv, og ikke er helt sikker på enda, med invertering av bildet først, for siden å justere kurvene i et sinusmønster. Etterpå er det gjort om til sort-hvitt med channel mixer, hvor blått er kraftig redusert. Dermed mister jeg endel i toppen og bunnen, men har valgt å gjøre det slik, for jeg synes det er så fint å ha mye av dynamikken i mellomtonene. Med råfilen som original (12 bit og siden 16 bits TIFF), ser det heller ikke ut til at det blir noen posterizing av det.

Nok en gang, takk for kommentarer!

Mvh JFS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu