Kvinne fra Tbilisi Georgia.
Bildet inngår i albumet Georgia 04 - Bilder i denne serie er tatt i oktober 2004. Jeg var på fotooppdrag for Øst-Europa Misjonen. Skulle dokumentere deres arbeid der. Gamlehjem (Der jeg bodde) Matutdelning til nødlidende mm.
Utstyr
  • FujiFilm FinePix F601 Zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121582} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jon Petter S.
Jeg vet ikke helt hva som fanget oppmerksomheten min, men det er nok det jeg har tenkt å forhøre meg mer om. Symmetrien. Jeg lurer på hvorfor du valgte å sette sammen to like halve ansikter. I min bok blir det ikke helt rett å gjøre slikt med et bilde som skal være et portrett. I alle fall ikke når det kan set ut som om det skal være en form for reportasje også.

Lyset på ansiktet liker jeg, men det gjør meg også mer nysgjerrig på hvordan den andre halvdelen så ut.

JonP
Carsten A.
Et fint bilde du har skapt her, fint lys, gode toner, direkte blikk. ''Portett'' - tja, ser ikke noe problem i den forbindelse, det er som resultat av billedskaping jeg vurderer dette og alt annet av bilder. Og dette var meget bra!

MVH CA
Ronnie S.
Vel, jeg har et problem med å forstå slike symetribilder. Jeg lurer alltid hvordan det ville sett ut uten slik manipulering? Hva med ektheten i trekkene?
Fotografisk er dette bildet helt ryddig og fint. Aner jeg et perlemorlignende skjær/ skimmer i huden?
Erlend M.
Artig fjes. Men synes utsnittet er litt for trangt og nært på. En bedre og dypere bakgrunn ville jeg også valgt. Som CA, skjønner jeg heller ikke hva som er galt med å lage portrett på denne måten.
willy m.
hei og godt nyttår. det er speilet ikke sant? en vellykket kreasjon..liker dette og det har en spennnede symmetrisk fremstilling..uttrykket er flott og liker spesielt godt fargene som går igjen i sjalet og bakgrunnen..mvh willy
Jon Petter S.
Jeg mener ikke at det er de facto feil. Om portrettet blir dårligere ved å vise hele ansiktet så har jo billedskaperen gjort det rette, la det ikke være noe tvil om det. Ellers er jeg av den mening at et godt utført (teknisk og innholdsmessig) portrett er best med ansiktets to originale halvdeler mtp. at de faktisk er meget forskjellige. Nå har jeg brukt noe mer tid på bildet og det jeg sitter igjen med er litt mer enn nysgjerrigheten på hvordan hele ansiktet ser ut.

JonP
Marius F.
Likte dette, jeg også. Liker effekten av speilingen og det at du har bevart noe usåeilet. Fint uttrykk på kvinnen.

Mvh, MF
Avsluttet .
Jeg synes det blir noe ''feil'' når bildet er speilet, i dette tilfellet hadde jeg etter all sannsynlighet likt bedre orginalen. Speiling er en tøff effekt i mange tilfeller, men her passet det ikke. Farger og utsnitt likte jeg godt.

-Svein Ove-
Carsten A.
Her er det noen som vil se et annet bilde, som de altså ikke har sett, men det ville de se fordi det er bedre enn dette. Himmel og hav.

MVH CA
Anniken S.
Skriver meg totalt uenig med deler av folkemassen her.
Det er nemlig den gjentagende kraft som fasinerer meg ved portrettet.
Det å kunne gjøre noe mer ut av et rett forfra portrett.
Fotokunsten handler etter min mening mye om det å skape bilder.
Her har du skapt to sider av samme sak, men de er så enige og samde.
Etter min mening er du godt i mål her.
Lars-Anders M.
Takk for konstruktiv kritikk.
Ann F.
Jeg har ingen problemer med det du har gjort i denne sammenhengen, det tok faktisk litt tid før jeg så at du verden så symmetrisk hun er, antagelig siden håret ikke er det.
Så det er i alle fall dyktig utført, for SÅ symmetriske personer finnes vel knapt.
Du utgir det egentlig ikke for å være et portrett av en bestemt navngitt PERSON, slik jeg leser det, ikke av et bestemt menneske. Men av en kvinnetype med sitt tradisjonelle hodeplagg og mot en (antagelig) stedstypisk bakgrunn.
Men jeg synes det ble litt for trangt under haka. Kunne gjerne tatt med hele knuten på hodeplagget.
Mvh Ann
Lars-Anders M.
bildekritikk=144134 Dette bilde er originalet. Til dere som vil se det. Ok
Lars-Anders M.
bilde nr. 144134 Jeg fikk ikke med allt. Håper det virker nå.
Avsluttet .
Sammenligner jeg de to bildene, gitt samme utsnitt, så likte jeg som jeg antok bedre orginalen. Synes det har mye mer sjel og personlighet i seg.

-Svein Ove-
Bjørn H.
Et flott og nært portrett Lars-Anders :))

Dette sitter fint ...

Fine hudtoner, ærlig og rett på.....

Bakgrunnen er knall .., passer fint til skautet ..

Bjørn ;¤
Tom B.
Stort av CA å gi så generøs kritikk til dette bildet. Han har jo en så omfattende, perfekt og klassisk samlig av tilsvarende bilder i sin ''Familie'' serie.

Joda - Lars Anders - dette er fint det, men det mangler det lille ekstra som CA's bilder har.
Jeg vet ikke riktig hva det er, men vi kan jo begynne med fargestøy. Og så har du en veldig masete bakgrunn som jeg ikke kan huske at CA har på sine bilder...

Ja - så er det sikkert ett og annet til som gjør at dette bare er et artig bilde og ikke klassikere som jeg mener Carstens bilder virkelig er. (Hvem som først gjorde dette aner jeg ikke - og det blåser jeg også i).

Hyggelig å se en variant i farger i hvert fall !

TomB.
Avsluttet .
Tok litt tid førjeg så at det var deling i bildets vertikalplan. Det må jo bety atr dette var vellykket i mine øyne. Har ingen problemer med å godkjenne dette som et fullverdig bilde. Spennede blir det jo også når man ikke oppdager affekten før etter en stund, som i mitt tilfelle.

Jeg så og forstod at det var noe ved dette bilde i første sekund jeg la øynene på det, men ikke hva det var !

Fargekontraster var det dårlig med her, men så er det da heller ikke så mye av det i disse omgivelsene ville jeg tro.

Svenn
Lars-Anders M.
Tom. Jeg er glad for Carstens kommentarer. Hans ”Slektinger” tror jeg er gjort med gammel mørkeromsteknikk. Ja hans bilder er meget bra. Jeg har heller ikke bedt om sammenligning med ham. Men da du mener det er noe der så ok. Men jeg er ikke ute etter å plagiere ham.

Ja det er sikkert en del tekniske mangler. Men så er det ikke den beste kamera jeg har heller FinePix F601 Zoom.
Carsten A.
Tom og Lars-Anders: Når det gjelder min ''Slektninger'' er nok de opprinnelige (fra ca. 1980-81) gjort utelukkende med mørkeromsteknikk, noen senere er midt i mellom, og atter andre har ikke vært innom noe (vått) mørkerom.

Om jeg skulle gå litt næmere inn på dette bildet, vil det være å si at det er fremragende råmateriale for noe enda bedre. Full symmetri (som det nesten er her) er i og for seg en interessant teknikk og en interessant form, men om man lykkes med å sette en liten ''spiss'' på symmetrien, slik at den bare anes uten å være fullkommen (og ikke gjenfinnes i bakgrunnen), så kan det være svært virkningsfullt. Bare den omtenksomme billedskaper fatter disse stikkord.

MVH CA
Lars-Anders M.
Ja Carsten, jeg burde jobbet litt mer med bakgrunnen. Men selve ansiktet er jeg selv relativt fornøgd med. Jeg har prøvd å få det til å se ut som om ikke alt er speilet, eller hvordan man skall si det. Takk for kommentaren.
Jeg er glad att jeg har denne hobbyen. Jeg regner meg som amatør. Men ønsker å fremstå som ”litt seriøs noen ganger”.
Asbjørn M.
Hei Lars-Anders
Et rett på portrett av et levd liv.
Fin naturlig kontakt med personen, og klær og bakgrunn går meget
godt sammen. likte godt dette bildet.
mvh Asbjørn
Frank W. G.
Fint fremført. Liker ansiktet og kontakten du har med henne. Bildet er litt sånn CA`skt. Dessuten en fin bakgrunn som passer med resten.

Frank
Arne S.
Fin lek, men dårlig PS-arbeid ved hårlokken til venstre.
Inger-Lise S.
Hei Lars! Jeg syns det er et godt portrett.Jeg bedømmer det også ut fra resultat, ikke framgangsmåte.
Det er jo et kompliment at bildet ditt blir sammenlignet med CA's.
Fin modell som du har god kontakt med.Jeg liker det faktisk bedre enn originalen..Godt jobbet.

Hilsen Inger-Lise
Lars-Anders M.
Eller kanske Carsten er glad for å bli sammenlignet med meg? Jeg står for mine bilder selv. Men takk for kommentaren Inger-Lise.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu