Manta !!
Favorittfisken - det flygende vegg til veggteppet MANTA !

Forsøker å få fram det grasiøse og samtidig spøkelsesaktige ved disse skapmingene. Noen av Mantaene på Papua var faktisk svarte eller tilnærmet svarte under. De fleste er jo hvite med mørke flekker.
Bildet inngår i albumet Vest Papua - BIlder tatt på dykkertur til Vest Papua og Manado i Nov-Des 2004.
Utstyr
  • Canon S70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger339
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121888} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Odd Eirik S.

Sikkert spennende å være så nært samt fotografere disse skapningene.
Synes du plasserer motivet bra i bildet og utnytter bildeflaten bra. Bunnen nede til høyre og småfiskene skaper både dybde og får frem proposjonene. Manta'en er ikke noen ''smågutt''.

Er så enig så enig i at disse skapningene er svært så grasiøse og litt spøkelsesaktig. Men for å være ærlig så synes jeg ikke dette blir formidlet i bildet. Dette skyldes nok i stor grad at det blir alt for mørkt slik at man ikke ser annet enn omrisset. Bildet er tatt nedenfra og opp der lyset ovenfra gjør at Mantaen blir svært undereksponert. Sort under buken i tillegg gjør jo ikke saken enklere for fotografen.

Noe mer lys underfra hadde nok hjulpet her. Har ikke greie på undervannsfotografering og vet ikke om lyset fra blitzen er sterkt nok eller om det kun er ekstern blitz eller bare sterke lamper som duger.

Litt uheldig timing vedrørende den høyre fremre finnen som er sammenkrøllet da bildet tas. Ser nesten ut som Mantaen har fått snute.

mvh
OddES
Tor Andreas S.

har lite peiling på undervannsfotografering..men en ting er sikkert..bildet er alt for ut av fokus. Ser ut som det er tatt med webcam..muligens for høy iso. Men er sikkert ikke ideelle lyforhold der nede...jeg misunner deg som har fått opplevd dette..:)
Kjetil J.

Ute av fokus er jeg ikke sikker på at det er, men et problem er at det er alt for mye partikler i vannet og jeg har gjort forsøk på å redusere virkningen av disse med en bluring (hovedsaklig under buken).
Tatt med blits uten meget lange blitsarmer ville forholdene bli enda mye vanskeligere. (se også det andre Mantabildet i serien). Hiterste vingen er uskarp, men jeg tror det er bevegelse (1/100 s). Bildet er tatt med tilsvarende 50 mm så avstanden er også for stor. Men har noen forslag til bedre etterbehandling tar jeg gjerne imot.
Lars G.

Hei, Desse rokkene er ikke så enkle å fotografere egentlig. Veldig nær og kraftig vidvinkel er løsningen.
De lever av plankton og anna småtteri. Dette gjør at sikten kan være veldig dårlig der det er bra med Manta.
Og å lyse opp dyret med blitz er en utfordring. Et par kraftige blitzer på kort hold er eneste mulighet. Lyset går ikke langt i vann, og partikler lager snøstorm.
Til OES, Mantaen er hvit under buken.

Bildeutsnittet fungerer bra, god komposisjon.

Å rette opp svakhetene her i Photoshop er ikke lett. Har slitt mye med tilsvarende (se det ene bildet mitt av Thresher Shark, noe undereksponert).
Kanskje du kan prøve en ''extract'' av undersida på fisken, legge dette i et nytt lag. Så justere lys, kontrast, kurver og opaquety på den nye layeren.
Tviler på at det blir perfekt, men du kan få det noe bedre.

Og bildet tåler kanskje litt mer rødt? Mvh En annen UV fotograf som sliter med samme problemer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu