Roseknopp
Siden dette er mitt første bilde dette året vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle et riktig Godt Nytt År!
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger608
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tone B.
Har ikke blitt helt kjent med det nye opplegget her enda, og dette bildet har blitt lagt inn feilt sted. Skulle vært på BildeGALLERIET! Om du føler for det er jeg alikevel takknemlig for ærlige kommentarer!

mvh Tone
Finn M.
Fargene er jo fine. Rødt og grønt passer bra sammen.

Ellers har jeg litt problemer med å finne noe fast holdepunkt i bildet. Blikket mitt farer frem og tilbake fordi de punktene som er skarpe i bildet er for spredt. Dråpen øverst og bladspissen til høyre er de skarpeste punktene i bildet, mens det som befinner seg midt på knoppen er uskarpt.

Jeg ville kanskje prøvd å legge skarphetsplanet på en av de store dråpene i midten for å få et mere konsentrert interessepunkt.

mvh Finn

Avsluttet .
Jeg skjønner ikke hvorfor du har valgt å legge skarpheten der du har gjort. Jeg ville kanskje også lagt skarpheten på en av dråpen, som FM. Høyresiden av bildet er jo helt tom, det blir altfor venstretungt. Skal du først bryte komposisjonsregelen så syns jeg du skal kutte enda mere på venstresiden, eller aller helst ta bildet på nytt. Det her ble nok litt for rotete for meg.

Stian Håpnes
Rolf J.
Med blender 2.8 blir dybdeskarphetsområdet svært lite, og her ser det ut for at du ikke har truffet noe av det sentrale på blomsten. Tror nok at du kunne ha brukt en noe mindre blender med fordel og kanskje som FM skriver, plassert skarphetsplanet på en av dråpene.
Godt Nytt År til deg også.

Rolf
Tone B.
Tusen takk for konstruktive kommentarer. Enig med dere i kritikken for mangel av fokuspunkt / skarphet. Tar deres gode råd med videre på veien!

mvh Tone
Janne L.
Jeg er enig med manglene på fokus og skarphet. Håper blomsten er i livet enda, for da kan du jo at nye bilder.
Janne
Tone B.
Heisann Janne og takk for kommentar. Er redd denne knoppen har tapt både form og farge, men anledningen byr seg vel igjen!

mvh Tone
Carsten A.
Enig med Finn M. og Stian H., du har ikke greid å løse dette mht. plassering av fokus. Selvsagt kan det være vanskelig med f/2.8, og om f.eks. f/4 hadde vært bedre skal være usagt. Men med nevneverdig mer nedblending enn f/2.8, evt. f/4, endrer straks bakgrunnen karakter. Så veldig vanskelig å treffe med f/2.8 er det jo heller ikke - og her brukte du vel endelig stativ?

MVH CA
Tone B.
Hei Carsten, takker for kommentar! Desverre brukte jeg ikke stativ i dette tilfellet. Har fått erfare at det er nødvendig når en jobber så tett på motivet og med så høy blenderåpning. Skulle tatt meg bedre tid under denne fotoseansen, men det får jeg ta med som en erfaring!

mvh Tone
Kristian S.
Takk det samme.
Litt feilfokus? Skulle vel helst vært lengre opp. Ellers fin komposisjon.

KES
Inger-Lise S.
Hei! Jeg syns motiv,farger og bakgrunn er lekre, men det manglende fokus trekker desverre ned...

Hilsen Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu