Roseknopp
Siden dette er mitt første bildet dette året vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle et riktig Godt Nytt År.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Velkommen tilbake!

Godt nyttår til deg og takk for alle inspirerende,hyggelige,lærerike bildekommentarer eg har fått i året som gikk.

Så til bildet ; eg liker veldig godt formene,bildeutsnittet,fargene og detaljene ; men du er ikke helt i mål , for det som bør være skarpt er litt for uskarpt , selv om uskarpe macrobilder også er fint , bør da alt være uskarpt , veit at du er i begynnerfasen og lærefasen når det gjelder macrofotografering(noe eg også er hele tida;-) eg syns likevel dette var en veldig god begynnelse der eg likte helheten i bildet , nettopp p.g.a. farger,former,bildeutsnitt og detaljer ; kort sagt et friskt bilde!:-)

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Godt nyttår til deg også.

Friske fine farger skader ikke på denne årstiden. Behagelig dus bakgrunn. Jeg ser du har brukt blender f/2.8, noe som ikke er optimalt til macro. Du får da en meget begrenset dybdeskarphet. Har sett en del bruk blender f/8 - 11.

MvhJRH
Odd Tore S.

Hei, velkommen tilbake, og godt nytt år!
Fargene står godt til hverandre, og bakgrunnen er behagelig uskarp. Friskt med vanndråpene!
Uheldigvis er også forgrunnen ganske uskarp, og da leter øyet gjerne etter noe skarpt. Det finnes på piggene på dekkbladet, men var det meningen da?
Jeg synes også at du har vært for snau med utsnittet og kuttet to tydelige dekkblader rett ved spissen. Men idéen er god.
Jeg så at du la bildet på lukket avdeling, men siden du sa det var en feiltagelse, kommenterer jeg her. Men min kommentar hadde vært den samme!
Odd Tore
Tone B.

Hei til dere og tusen takk for raske tilbakemeldinger og gode råd! De settes stor pris på! Enig med dere ang mangel av et skarpt fokuspunkt, og at dette skulle vært et annet sted enn på piggene på dekkbladet. De sier at øvelse gjør mester, så jeg får bare stå på videre!

Odd Tore: *ler* er det lukket avdeling dere kaller det? Var litt forvirrende og jeg skjønnte ikke helt hvor det var blitt av bildet :-) Men, men nå vet jeg hvordan det fungerer også!

mvh Tone
Hege J.

Hei Tone!

Godt nyttår til deg også! Tusen takk for alle kommentarene du har vært så raus med på mine bilder i året som ligger bak oss! Godt å se at du er tilbake med bilder selv også.

Dette bildet var nydelig friskt, med duse, fine farger!
Måtte le litt for meg selv for når jeg klikket på bildet ditt kom en deilig blomsterduft inn i rommet samtidig. Det er mannen min som dusjer akkurat nå, men det passet så godt med duften. ;) I kombinasjon med bildet ditt ga den meg en god sommerfølelse!! :)

Likte bakgrunnen og plassering av rosa godt, og dråpene på rosa er delikate. I likhet med andre, savner jeg et skarpt fokuspunkt.

Mvh Hege
Kurt S.

Hei Tone. Velkommen tilbake, og Godt Nytt År-:)
Ser at du allerede har fått kommentarer på dette med skarphet og fokuspunkt.
Ellers synes jeg at bildet ble friskt med nydelige farger og en flott bakgrunn.
Rødt og grønt står jo veldig godt til hverandre, og skaper fin kontrast.(Komplementærfarger) Fargemessig synes jeg derfor bildet ble helt topp.
mvh Kurt
Øyvind A.

eg er enig i det andre allerede har sagt om fokusplassering. Det beste her hadde vel vært å velge en mindre blender og fått skarphet på de mest fremtredende dråpene. Det ville ha stilt enda større krav til bakgrunnen, det kan se ut som den ville blitt problematisk med mye nedblending.

Jeg ser du har fått kommentar lenger opp på at du bør bruke mindre blender til makro. Det rådet er greit nok akkurat til dette bildet. Men i andre tilfeller er det helt motsatt. Det kommer alt an på motiv, avbildningsskala, innfallsvinkel og hva man ønsker å fremheve. Legg merke til at mange spennende makrobilder er tatt med åpen eller nesten åpen blender.

Når man bevisst spiller på begrenset dybdeskarphet kan til og med f 2,8 bli for liten lysåpning.

Ø.
Inger-Lise S.

Hei Tone! Godt Nyttår til deg og velkommen tilbake!
Bakgrunnen her er nydelig, men som nevnt ovenfor mangler endel på skarpheten/fokuspunkt.
Ellers fine farger i bildet ditt.
Macro er gøy:)

Hilsen Inger-Lise
Venche J.

Flotte farger. Så synd at du ikke fikk plassert dybdeskarpheten og fokusen på blomsten. Du forteller ikke noe om lukkeren, hadde du den på auto?

Personlig så bruker jeg alltid manuelle innstillinger på makrobilder. Prøv deg frem, og bruk forhåndsvisningsknappen for dybdeskarpheten flittig under fokuseringen. Unngå kamerarystelse - bruk snorutløser eller fjernutløser.
Tone B.

Takker igjen for konstruktive og lærerike kommentarer!

Wenche: glemte visst å oppgi lukkertid som var på 1/200 s - men nå er det oppdatert. Jeg bruker så og si alltid manuelle innstillinger når jeg fotograferer, men her mener jeg å huske at jeg brukte blenderprioritert innstilling. Dette bildet er tatt med håndholdt kamera, men er absolutt enig med deg at stativ + snorutl er en stor fordel.

mvh Tone
Johan K.

Hei
Det jeg likte ved dette bildet var de friske fine fargene. Farger som står godt til hverandre.
Men som nenvt, er det dette med fokuspunkt som drar ned.

Johan
Avsluttet .

Heisann

Jeg ble i godt humør da jeg så dette bildet. Friskt og fint ble det.

Her er jo det meste nevnt, men jeg ville fremheve utsnittet og si at det kunne vært fint med mer luft nede slik at motivet fikk plass litt høyere i bildeflaten. Du har valgt et tett utsnitt og det er foråvidt fint, men det er der utfordringen ligger også. Det å få til et tett utnitt uten å gå over kanten slik at man fjerner eller berøver bildet for ellementer som tilfører bildet noe er vanselig. Dette med beskjæring er et eget kapittel og krever mye øvelse, men duuuuu så viktig det er å få til et godt utsnitt !!!

Flotte farger og et riktig godt nytt år til deg også Tone.

Svenn
Cristina B.

Godt nytt år til deg også Tone.
Friske ''glad'' farger på roseknoppen. Skulle gjerne sett en av dråpene skarp.
Ellers er det jo gitt mange lærerike kommentarer her under bildet ditt, som er til nytte for meg også.
mvh Cristina
Steinulf L.

Godt Nytt År til deg også. Macro er gøy! Øvelse gjør mester. Har ikke noen råd å komme med i tillegg til de du har fått.
Inger Anne Maritsdotter V.

Vil bare legge til at den duse fine bakgrunnen mot den herlige fine rødfargen på rosen , sammen med vanndråpene virkelig var et flott syn her , sjøl om fokusen ikkje var på topp så var det likevel eit godt friskt bilde!;-)

Ha ei fortsatt god helg;-)

Mvh Inger Anne
Anniken S.

Fokusen sitter ikke her, men jeg føler heller ikke at det er nødvendig i dette tilfelle. Lyset og fargene danner gode nok definisjoner, slik at bilde blir veldig severdig. Duggfriskt og vakkert.
Kay R.

Hei Tone...

Lenge siden ditt forrige bilde nu... Absolutt på tide ja...!!!
Et greit makrobilde dette, men det har da også noen mangler... Skarphet og fokus e ikke helt på topp hær (noe det bør være etter min mening). Ser jo at du har noen skarpe punkter men ikke nok til at øyan mine roer seg. Søker hele tiden.... Fargene e jo pene og dråpene en pluss.. Litt trangt utsnitt?...
Bilde e greit men et godt stykke unna det du kan levere... Det vet æ...
Et riktig godt nytt år til dæ også..

MVH Kay:-)
Roger K.

Hei hei Tone!
Velkommen tilbake. Blir nok litt mindre aktivitet på meg også en tid nå. Bildet ditt har fargene som skal til. Fokuseringen er nevnt og føler vel at roseknoppen skulle vært skarp. Her ville jeg også tatt et kutt på ca 4 cm på h side. Lagt til 0,5 cm i toppen og fått med hele stilken på rosekragen på v siden.

Ha en fin søndagskveld

Mvh RK
Bjørn H.

Hei Tone ...

Seint inne her skjønner jeg ... :(

Hyggelig å se deg legge bilde igjen ...

Bildet er frisk i fargene og delikat på mange måter...

Men jeg syns desverre usakrpheten trekker endel ned.

Ellers kunne jeg tenkt meg mer luft rundt, slik at bladene fikk være med på dotten de også :))



Tone B.

Hei til dere siste og tusen takk for kommentarer!

Bildet har svakheter og jeg er absolutt enig med dere ang mangel av fokuspunkt og skarphet. Selv var jeg på nippen til å slette dette bildet, men viste det til andre fotovenner og de mente jeg burde få det på papir og opp på en vegg. Jeg gjorde det og er faktisk fornøyd med bildet og mangel av fokuspunkt blir ikke så fremtredende når bildet betraktes på litt avstand. Men bildet har ikke fått noen hedersplass på veggen :-) Det som tiltaler meg er det samme som mangen av dere andre sier - fargene!

La ut bildet her på dotten for det er så lenge siden sist jeg har lagt ut noen bilder og jeg har savnet det. Men tiden har bare ikke strukket til for meg og bildearkivet mitt har ikke blitt noe større den siste tiden. Det er mitt ønske for det nye året at det skal bli tid og overskudd til fotografering.

Vedrørende forbedringsforslag:

Bildet er lagt ut her slik det kom fra kamera og uten noe som helst bildebehandling. Har ikke beskjært bildet, og har ikke mere å gå på.

Svenn: kjekt å høre at du ble i godt humør av bildet! Ang utsnitt får jeg ta det med som et godt råd til neste gang.

Roger og Bjørn: det som ikke vises på bildet er ikke så lett å få med nå. *ler* skulle gjerne latt bladene få være med på dotten, men de ble ikke tatt med under opptaket så ikke noe å gjøre med det!

---------

En ting som har vært veldig gledelig er alle de konstruktive tilbakemeldingene og gode rådene jeg har fått fra dere alle sammen! Det settes virkelig stor pris på og er en nødvendighet i læreprosessen. Så tusen takk igjen til dere alle sammen!

mvh Tone
willy m.

Godt nyttår til deg Tone..sent ute her som vanlig jeg da:) liker bildet jeg så sånn e det:) alt annet er visst sagt.. mvh willy
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde som er nydelig å betrakte på avstand ,
et bilde som brakte både glede og litt vemod i hjertet mitt ,
glede p.g.a. de vakre , klare fargene ,
og vemod p.g.a. vanndråpene som på en måte symboliserte tårer ,
Så på tross av svakhetstegn ved fokuspunkt er det eit bilde eg liker mer og mer dess mer eg ser på det.
Også eit bilde eg gjerne ville hatt i stort format på veggen;-)

Stå på med din fotografering!

Mvh Inger Anne
Liv Anette T.

Det er flere som ble godt humør av dette bilde.Synes det var et ''godt'' bilde å se på, meg meg ro om en kan si det slikt. Den fine duse bakgrunnen synes jeg forsterket fargen på rosen. Skarpheten er kommeneter og masse annet som vi andre også kan lære mye av. Fin at du la det ut tross alt.

Anette
Jonny E.

Hei hei Tone

Friskt bilde det her som engasjerer,
det sier også mye om at du e flink og kommentere selv
om du har det travelt og ikke legger ut mange bilda sjøl,
beundringsverdig, eg e nok desverre ikke ikke flink der.

Eg synes dette e et litt vanskelig motiv for macro med tanke på plassering
av skarphet, eg villa kanskje prøvd og treffe vanndråpen på toppen...
Stativ og FBK, skrives kanskje ''fokusbraketing''....
e ofte et bra hjelpemiddel for meg.
På mitt kamera blir det da tatt tre bilder med litt forskjellig fokuspunkt,
et med litt nærmere og et med et litt fjernere fokuspunkt,
gapet mellom de forskjellige fokuspunktan kan justeres en del.

Ha en god kveld

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu