Veis ende
I det som en gang var sovietunionen finnes noen av de mest forurensede industribyer som noen sinne har eksistert. Som denne i sentrale Ukraina fra i fjor. Siden jeg ikke har noen erfaring med slike bilder er det jo litt morsomt å se om det er noen som har noen mening om hva som evt. er bra eller dårlig her.
Bildet inngår i albumet Ved veis ende - Da jeg har en familiær tilknytning til Ukraina finner jeg litt personlig utbytte i å forsøke og dokumentere ''tilstanden og forfallet på det verste'' på en fotografisk spennende måte. Disse tidligere sovjetstatene er i rask forandring og mye av ''det verste'' vil forsvinne i løpet av de neste ti-årene.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 300D
  • Sigma 18-125
  • Brennvidde125mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger763
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122948} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Nils B.
Symbolikk, og tittelen gir grobunn for egne tanker og opplevelser av bildet. Nedoverbakk inn mot slutten, de dystre grå maskinene som ødelegger ved utslippene sine. Trafikken går nesten bare en vei, og noen ser seg tilbak etter det som en gang var. Komposisjonsmessig helt greit, innhold medberegnet følelsen av den bratte bakken som helt klart går nedover. Joda dette bildet hadde jeg absolutt sansen for. Tonemessig kunne du godt laget det noe tyngre og dystrere. Men ja, fortsett dette du.
mvh Nils
Dag J.
Jeg syns det er veldig mye bra her, med en flott dybdevirkning, og at det bildet ender i de tunge industribygningene. Tonene kunne kanskje vært dramatisert noe, og det blir litt mye uinteressant flate på venstre side. Hva med å kutte 250 piksler der og gjøre bildet kvadratisk.
Ketil K.
Bakken ned foran i bildet gir et voldsomt visuelt løft bakover i bildeflaten. Innholdsrikt og beskrivende. Godt observert og formidlet! Toner og lys bidrar til et heldystert bilde, hvor bare kvinnnen i veikanten gir bud om at ikke alt er like svart.


Typisk at de dårligste økonomiene også er de som bryr seg minst om miljøet. Sånn sett er dette god dokumentasjon. Overskudd først - deretter mulighet til å bruke det i positiv forstand. Her er det nok langt igjen, men det går an å være optimist.
Steinar H.
Synes dette bildet formidler mye av situasjonen i Ukraina. Har selv vært der noen ganger, men virkeligheten er mye tristere enn hva dette bildet gir uttrykk for.
Bra komposisjon, og lang brennvidde gjør bildet.

Steinar.
kai j.
Bildet gir et godt intrykk av situasjonen i Ukraina.
Som nevnt over fungerer komp og utsnitt bra.
Kunne kanskje strammet det in litt på sidene.
Mvh KJ
Stig S.
Dette bildet treffer også meg! Som også de over er inne på, så gir kvinnen i sentrum et godt løft til symbolikken i bildet, samtidig som bakken gir godt sug innover mot fokus i det grå, fjerne. Veldig bra!

--stig--
Avsluttet .
Nåja. Dette er et bilde som ikke egner seg for hurtig forbipasserende. Det krever litt av betrakteren. Men, gir du det først ett minutt, så gir bildet mye tilbake.

Standpunkt, skarphetsforløp og komposisjon tvinger betrakteren inn i situasjonen på en herlig måte.

Dette er steike bra.

-k
Odd Tore S.
Enveiskjørt mot produksjon, økonomi og forurensning. Denne gangen ser forensningen ekte ut, i motsetning til vanndamp som ofte gir svært gode og meningsløse effekter.
Venstre side ser ut til å være restene av en sporveistrasé?
Gråheten i bildet passer utmerket for dette motivet.
Odd Tore
John G.
Kjempefint!
Det første som slo meg, var at her var det brukt en skikkelig tele, og i alle fall større enn din brennvidde på 125mm!
Odd Tore, du må nok se bedre etter! Hvis du følger sporet innover i bildet, så vil du oppdage en trikk(?) langt nede på sletta. Så derfor er nok ikke dette restene av en sporveistrasé, it's still going strong...
Personen i forgrunnen er viktig for helheten. Hun er med på å forsterke dybdefølelsen samtidg med at hun representerer et fint interessepunkt, og et greit sted å starte vandringen.
Jeg synes ikke bildet skal kuttes noe sted.
Nesten noe paradoksalt med inntrykket av grønn lunge OG tungindustri, uten at dette være et motsetningsforhold.
Litt trangt nede(pirk), men ett sted må jo bildet ''begynne''.
En annen ting; handleposen til personen i forgrunnen ligner på disse fancy posene én får i de dyre butikkene i moderne handelsentre, noe som utgjør en interessant kontrast i det ellers grå, triste og fattige(?) miljøet!
John :-)
Odd Tore S.
Jo, jeg så den trikkelignede kassa nede på sletta, men skinnegangen og luftledningen så såpass miserable ut at jeg ikke så for meg at sporveien var i bruk helt opp til starten av bildet. Klart at bildevinkelen for 125 mm * 1,6 forsterker inntrykket av slinger i sporet, men .....
Graset rundt skinnene trekker mot samme konklusjon, så derfor uttrykket restene av en sporveistrasé.
Er den fortsatt i bruk, sier det sitt om vedlikeholdsnivået.
Dette er et bilde til fordypning.
Odd Tore
Jan W.
Takker og bukker for alle inspill og omtale.

Ja, triste greier for oss som ser fra utsiden og inn, men hverdagen til de som lever der.
Da jeg har en familie tilknytning til denne byen finner jeg litt personlig utbytte i å forsøke og dokumentere ''tilstanden på det verste'' på en fotografisk spennende måte. Disse byene er i rask forandring og mye av ''det verste'' vil forsvinne i løpet av de neste ti-årene.
Og joda, trikken er i full drift den.

Jan

Carsten A.
Meget bra, og samtidig riktig ille. Vi får håpe de får bedre orden på sakene etterhvert, men det var vel egentlig rovdriften på natur, miljø og mennesker som tilslutt knekket Sovjetunionen. Uansett står en dokumentasjon som denne seg veldig fint!

MVH CA
Ketil M.
meget bra og fortellende, men kunne tenkt noe mere kontrast
Tor-Erik E.
Her var det enorme kontraster mellom forgrunn og bakgrunn. Grønt og levende i forgrunnen med trær som faktiskt ser ut til å klare seg bra. Mens bakgrunnen er forurensende, tung og dyster... Meget bra.

Tor-Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu