Australsuler
Sulene velger partner kun én gang i livet, og de kommer tilbake til samme sted for å hekke hvert år. Hvis partneren dør vil de aldri mer formere seg.

Dette paret er fotografert på Cape Kidnappers (ved Napier) på New Zealand.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-22 10:48:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300 D
  • Canon 75-300 mm
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Egil E.
Kjempepositur på fuglene, OK utsnitt, selv om jeg ville flyttet kameraet noe mot venstre. Fin vinkel.
Desverre følger ikke objektivet ditt opp den kvaliteten som 300D kan gi, selv om du antagelig har gjort det du kan for å få dette skarpt og tydelig. Du ser det lett rundt de sorte fjærpartiene som en ''aura'', selv om dette også kan skyldes USM.
Kurt S.
Ser auraèn som Egil nevner. Tror nok det kommer av USM - stripa/auraen kan lett klones bort, men du kan også forsøke med litt lavere verdi på radius i USM. Ellers ser jeg noe smårusk rundt fuglene. Kan klones bort.
(En prikk til høyre for den øverste fuglen, og to bak den nedereste fuglen)
Ellers flott positur og fin fremstilling av disse vakre fuglene.
Fin struktur i fjærdrakten også.
mvh Kurt
Ketil K.
Fin positur! Ville plassert fuglene noe mer sentrert så vingespissene til venstre i bildet får luft på siden.

Selv om denne arten er veldig lik havsule er det faktisk en australsule. Den har i motsetning til havsula som har hvit hale, sort hale, og mer sort på vingene, samt mørkere hode enn havsula. Det finnes en tredje sule som også ligner veldig på disse to artene, Kappsule, som hekker i det sørlige Afrika.
Monica J.
Takk for kommentarene.
Ketil: Jeg trodde egentlig den het Australasiatisk Havsule (Australasian Gannet på engelsk), men da lærte jeg noe nytt idag. :-)

MJ
Ketil K.
Australasian Gannet er helt riktig det engelske navnet. Det er jo en navnekomite som setter de norske navnene, og de lager ikke rene oversettelser fra engelsk, men forsøker å finne så bra navn som mulig på norsk ut fra mange forskjellige kriterier.. Og noen navn de har funnet kan man jo lure på. For eksempel heter Silver Gull australmåke på norsk, enda det er en måke som er vel så vanlig på New Zealand. Men navnet sølvmåke fant man ikke anvendbart da.. Jeg har bilde av den liggende på foto.no.
Steinulf L.
Flott positur. Savner litt luft til venstre. Du kan jo klone på litt ved å gjøre canvas større.
Stig B.
Flott bilde. Helt enig med KK her mht både positur og luft for venstre vinge. Lurer på om jeg ville fjernet litt i bunnen.

Bra jobbet.

Mvh Stig
Christian P.
Flott bilde dette her. Syntes at både situasjonen og vinkelen er fin. Komposisjonen sitter også.
Janne L.
Flott bilde. Jeg la også merke til den auraen som er rundt det sorte på vingen. Jeg ville ikke kuttet noe. Liker bildet som det er.
Janne
Rune H.
Godt komponert - diagonal i S-form. Hadde vært ønskelig med litt mer luft i venstre billedkant.
Ellers enig med det pirket som er kommentert ovenfor.
Rune :)
Roger V.
Min favorittfugel uten tvil, som jeg fikk oppleve i sommer.
Flott bildet, synd det er litt tett nede til venstre, men men. Gulfargen på hodet er kommer fint frem. Ville kanskje kuttet litt i bunnen.

Roger
Carsten A.
Bra, fin positur og gode farger.

Jeg savner dig litt mer skarphet, men dette er kanskje det beste man får til med dette objektivet. Synd med stjert som er kappet i bildekanten. Noen alt for tydelige konturer er antakelig et resultat av feil bruk av USM.

MVH CA
Monica J.
Takk for kommentarene.

Jeg føler at jeg begynner å få bedre til dette med komposisjon, men det mangler fremdeles en del på bildebehandlingen i PS. Ettersom jeg tar vare på RAW filene så er det jo alltids en mulighet til å rette på dette senere. :-)

MJ
Carsten A.
MJ: Du burde vurdere en av de spesielle oppskarpningsfunksjonene du finner på http://www.fredmiranda.com/software/ - jeg bruker en derfra som er spesielt tilpasset for min 1D Mk. II (skjønt den passer for det meste), men det fins der mange for ulike kamera, herunder 300D. Den er særlig fin for å forhindre slike haloer (det jeg omtalte som konturer). Dette bildet er jo så bra at du utvilsomt bør kjøre en ny konvertering med en mye bedre tilpasset oppskarping.

MVH CA
Monica J.
Tusen takk for det gode tipset Carsten! :-)

MJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu