Vinterlandskap
Vinterlandskap ved Stuguflåten. Er klar over at treet til venstre blir litt sjevt på grunn av vidvinkel. Er det noe som kan gjøres for å fjerne dette?
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeSensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger803
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Anders F.
Tønnefortegning og/eller trøbbel med perspektiv kan du rette opp i Photoshop eller andre programmer. I Photoshop bruker du Transform->Perspective hvis du vil unngå at trær vokser mot midten av bildet, mens hvis problemet er at trærne vokser i bue må du bruke andre framgangsmåter (som jeg ikke husker i øyeblikket).
Henrik Eidem K.
...ellers et fint bilde, men det ser ut til å være noe høy komprimering på det, eller evt uskarpt. Savner en del detaljer i trærne.

|-| e |\| r | K
Jan R O.
Det blir for store uspennende flater til høyre i bildet.
Jan
Carsten A.
Enig med Jan R. O. - ser ut som et midt-på-dagen godværsbilde i medlys, et tidspunkt hvor lyset ofte er svært lite interessant. Umotivert plassering av treet til venstre i bildekanten.

Tekniske svakheter er alt påpekt, flatbedscanning av diafilm får ta sin del av ansvaret for alt for svak detaljering til landskapsbruk og for dårlig tegning i mange lyse partier (snøen på treet går delvis mot utbrenning).

MVH CA
flemming r.
Skønt velkomponeret vintermotiv.
Odd Tore S.
Dette er vel et typisk pent vinterbilde, med selvportrett på kjøpet (sjekk skyggen din i nedkant litt til venstre for midten av bildet).
Du har fått råd om bruk av Perspective allerede.
Mer tegning i den hvite flaten ville gjort seg. Økning av kontrast kunne hjulpet, men utgangspunktet i litt flatt og lyst og detaljfattig scan gir begrensinger.
Odd Tore
Dag T.
Bildet mangler vel egentlig noen komposisjon, du har store tomme flater i mesteparten av bildet og et stort tre til venstre, og da blir det vanskelig å balansere bildet. Enten må du konsentrere deg om å lage et bilde som skal vise det store rommet, og da måtte du gjøre treet mindre dominerende, eller så tar du et bilde av treet i landskapete, og gir det en litt mer sentral plassering.

Ellers er lyset ganske bra, tross feilene som sikkert kommer av skanningen.
Sissel H.
Hei, og takk for kritikkene!
Jeg har nokk ikke ennå klart å mestre denne scanningen. Men det er og mulig at det ikke går an å få noe særlig bedre resultat når man scanner dias med en slik scanner (i den prisklassen), og jeg er åpen for forslag til forbedring.
Men ihvertfall: Henrik Eidem Kurka: Jeg tror det er uskarphet som kommer av scanningen du ser, det er skarpet opp i ps. Jeg ser at bildet mangler en del detaljer, spesielt trærne.
De store flatene er en del av motivet jeg ønsket å forevige. Uberørt vinterlandskap en godværsdag. Jeg syns de lyse ettermiddagsskyggene skaper et fint spill over snøen, og jeg likte de blå nyansene.
Artig med det ''selvportrettet'' det har jeg faktisk ikke lagt merke til før, men så går det nokså i ett med skyggene fra trærne bak.
Bildet er komponert med treet i forgrunnen til venstre (ca) i det gyldne snitt, og med en tanke om å skape en større dybde innover i bildet. Jeg føler selv at det fungerer greit, og at det er med på å danne en linje som leder blikket innover i bildet.
Mvh Sissel.
Dag T.
Bare en liten ting: treet er såpass langt ute at det ligger tydelig borte fra ''det gyldne snitt''. Nå er ikke det viktig i seg selv, men nå er treet så langt ute på kanten at det ikke går helt fri fra kanten, og da blir det litt for trangt på siden.

Skal du lede blikket inn i bildet, slik du beskriver, tror jeg det hadde hjulpet for balansen om du hadde hatt et tilsvarende element helt til høyre.
Carsten A.
Jeg tror ikke noen her har kommentert ut fra at det såkalte gyldne snitt er fulgt eller ikke fulgt her, men mht. treet til venstre er det ikke fulgt. Viktigere etter min mening er at du har plassert treet slik at endel grener blir kappet av bildekanten. Linjer etc. kappet på den måten er svært ofte noe som fører til at betrakteren ønsker seg akkurat dette elementet behandlet på en annen måte.

Teknisk vil scanning av dias med flatbedscanner (i lav prisklasse?) neppe kunne yte et dias en rimelig grad av rettferdighet. Her er det mulig at originalen har en del fine nyanser i høylyspartiene, skjønt jeg vet ikke hvordan originalen er eksponert. Nyanser i høylyspartiene er én av de tingene som det er vanskelig å ta være på med en slik scanningsmetode. Til det er det nøvendig med en filmscanner.

MVH CA
Sissel H.
Takk igjen for kritikker.
Dag Thrane: Takk for tipset, skal tenke på å ha et slikt ''motpunkt'' når jeg er ute å fotograferer. Jeg bommet nok en smule på det gylne snittet her ja, og jeg burde fått med meg hele treet.
Carsten Arnholm: Det er nok en god del mer detaljer på diaset, jeg fikk lagd en papirkopi av det i 30 x 40 med godt resultat, orginalen har samme eksponering som bildet jeg har lagt ut her. Så scanningen har nok mye av skylden for mangel på detaljer. Det er en CanoScan5200F jeg bruker, den er ikke av de dyre, men har scoret godt i tester.
Mvh Sissel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu