Solstormen som (nesten) uteble
Den varslede solstormen med tilhørende voldsom nordlysaktivitet ble vel foreløpig ikke så ekstrem som forventet, men i går kveld var det et par fine utbrudd.
Måneskinnet og refleksen fra en gatelykt i steinen gjør dette bildet til et av mine bedre nordlysbilder - synes nå jeg, iallefall.
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • -
  • Nikkor 12-24mm
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/4
  • Lukker15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger2031
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123448} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Hans Henrik F.
Jeg liker virkelig dette motivet. Synes nordlys er flott, men som regel klart finere i virkeligheten enn hva man ser på bilder. Bevegelsene er jo noe av opplevelsen! Her har du fått med deg noen spennende omgivelser i tillegg til selve nordlyset og det hever bildet, mener jeg. Det eneste jeg lurer på om du burde fått gjort noe med, er støyen på himmelen. Ser en del prikker som også finnes på et par av de andre bildene dine, hvilket vel ikke har noe med stjerner å gjøre. Kanskje Neat Image eller noe annet kunne hjulpet ?
Bjørn J.
Hei Hans Henrik,
takk for kommentar. Kameraet har ganske effektiv støyreduksjon, så jeg tror alle ''prikkene'' er stjerner.
Uansett vil ikke NeatImage hjelpe mot den type støy man kan få ved lange eksponeringer. NI reduserer kornstrukturen, men jeg er ikke så bekymret for litt korn i bildet. Derimot kan (spesielt rød) fargestøy være problematisk. Ved slike tilfeller er Quantum Mechanics Pro et effetivt hjelpemiddel. Det fjerner ikke kornstrukturen, men reduserer den røde og blå fargestøyen.
Afzal H.
Hei,
synes dette er et av de bedre nordlysbildene jeg har sett. Det som gjør det spennende er etter min mening at nordlyset er en del av en landskapsskildring. Ofte er nordlysbilder *bare* nordlysbilder. Dette synes jeg er noe mer.

Teknisk. Jeg synes også jeg ser en del støy i himmelen, men nå sitter jeg foran en dårlig skjerm så jeg skal ikke uttale meg for bastant.

mvh
afzal
Steinulf L.
Flott norlysbilde med fin dybde. Refleksen i steinen hever dette over de fleste nordlysbildene som legges ut her.
Johan K.
Hei
Veldig fint nordlysbilde dette synes jeg. God dybde i bildet og bra med litt opplyst landskap rundt.
Men det orange\røde på steinen synes jeg tar litt mye oppmerksomhet.
Ellers, som nevnt så var det litt mye sjenerende støy i bildet.

Johan
Odd Tore S.
Etter min mening et meget vellykket nordlysbilde.
Om steinen er meningene delte, jeg tilhører dem som synes om den, mye fordi bildet da blir annerledes enn de fleste nordlysbildene. Litt kunne fargen vært dempet.
Her har det skyet over så vi skal slippe å se nordlys denne gangen også, men optimistene tror på snø.
Odd Tore
Arne S.
Pent nordlysbilde! Fin forgrunn med spenstig orangefarge som spiller godt mot det grønne. Lyset på steinen tar kanskje vel mye oppmerksomhet, men absolutt bra!
Kjell E.
Veldig fint nordlysbilde, fint med skyene. Vi var ikke så heldig her sør på i natt, men kanskje ved en senere anledning. Jeg syns bildet ble veldig fint i svart/hvitt også.
Avsluttet .
Føyer meg til og spesiell honnør fordi du har klart å skape en interessant forgrunn. Nordlyset spiller andrefiolin og er en vakker kuliss.

-k
Espen G.
dette var et av de finere nordlysbildene jeg har sett.. flott komponert.
men i likhet med mange andre nordlys bilder savner jeg noe i forgrunnen en person elr noe... det hjelper med denne stenen.. men jeg tror det hadde vært enda bedre f.eks med silhuetten av ''et nyforelsket par på stenen...'' bare et forslag.

-EsPeN-
Ketil M.
Bra dette, men noe mye støy i himmelen, samt at jeg syned det kunne vært litt mere rom på høyre siden for å få mere luft ver skyggen?
Carsten A.
Dette er nok avgjort et av de bedre nordlysbilder jeg har sett - og forøvrig et meget fint bilde uansett om man legger det i en bestemt gruppe.

Som Arne S. syns jeg nok lyset på stenen i forgrunnen er litt vel dominerende, og nå vi først er ved stenen har denne fått noen svake kontureffekter som burde vært unngått. Men om jeg nå forlater den avdelingen for pirk som jeg nettopp her vært innom, så står dette bildet så absolutt som et godt komponert og dertil oppsiktsvekkende landskapsbilde. Meget bra at du har unngått innslag av personer i bildet.

Her sørpå var det så grått/overskyet at det ikke er godt å vite hvilke utslag partikkelstormen fra Solen fikk.

MVH CA
Roger V.
Et bilde du har alle grunn til å være veldig fornøyd med. Var selv og kikket er det varslete nordlyset med ble heller skuffet. Syntes lyset på steinen var et spennende innslag. Et av de bedre nordlysbilder.

Roger
Monica J.
Virkelig flott og nesten eventyraktig bilde. Farger, utsnitt og komposisjon falt 100% i smak hos meg. Jeg ser det er delte meninger om lyset på steinen, men selv synes jeg bare det skaper enda mer farge og spenning i bildet.
Flott!

MJ
Kamran K.
wow en av de beste norlys bildene jeg har sett! thumbs up!

mvh K.K
Allan K.
Knallbra. Synes nok det skarpe lyset på steinen røsker litt i harmonien her.
Likevel, så er det vakkert i bøtter og spann nok til at jeg spanderer en stjerne.

Mvh
Allan
Dag J.
Enig så enig. Lyset på steinen er vel mye, men ellers fantastisk flott.
Inger-Lise S.
Et av de bedre nordlysbilder. Men jeg syns lyset på steinen sjenerte litt..
Bjørn J.
Takk for alle kommentarer.
Interessant å se de delte meningene om lyset på steinen.
Personlig synes jeg det skaper dybde og interesse, kanskje litt undring siden både lyset og skyggen er på høyre side.
Som noen påpeker er dette like mye et landskapsbilde som et ''nordlysbilde''.
Det må selvsagt stilles like store fotografiske krav til et nordlysbilde som til andre bilder. Det blir ikke automatsik et godt fotografi fordi det er nordlys med i bildet.
Jeg tar mye nordlysbilder, men prøver å gjøre mer ut av dem enn bare å rette kameraet mot himmelen og håpe det beste. Målsettingen må være at folks reaksjon blir ''Det var et godt fotografi'', og ikke ''Å du, så flott nordlys''.
Eller selvsagt en kombinasjonen av de to...

Ina W.
hei! vakkert bilde! fine farger og nydelig nordlys. Ville kanskje klippet bort steinen og snøen i forgrunnen.
Pernille B.
WOW utrolig bra billde
Roger I.
Lekkert bilde.
Lyset på steinen skulle kanskje vært borte. Mulig alle steinene i forgrunnen burde utelates?
Veldig bra med litt blått på himmelen. Det hjelper utrolig mye.
Noe støy på himmelen, men det er det ikke bestandig så lett å unngå.
Eli L.
Dette var virkelig eventyrlig. her er det blandingen av nordlyset og skyene som imponerer meg, det ble bare helt surrealistisk. Misunner deg disse naturopplevelsene! Jeg er en av de som liker lyset på steinen, det tilfører bildet noe mer, noe mer jeg kan undre meg over, for det ligner så mye annet en en stein.
Rune L.
Virkelig et solid nordlys du har støtt på her. Meget pent utført bilde, fargene ser svært så gode ut.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu