Linnea 3
Bildet inngår i albumet Linnea - En ung, kommende modell fra Tomter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-30 00:14:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-30 18:54:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF 24-70 f2,8L USM
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1770
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124762} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Ketil S.

Dette var supert. Modellen er flott og lyset er behagelig. Hva med sterkere farger,noe mer kontrast og lysere hvit?
Geir Andre O.

Tok en testutskrift, og må si meg enig med deg Ketil, det var lite farger... så her må nok skjermen min ta litt av skylden, siden bildet så ut til å ha sterkere farger her, jeg skal kalibrere i morgen skjønner jeg :-) Ny versjon ute, ble det bedre?
Hans E.

Nei, dette synes jeg ikke var bra, det første som jeg legger merke til er noen digre støvler med noen lange heler som ser lite naturlig ut for modellen, det ser ut som om hun må sette seg ned fordi hun ikke helt takler å gå med dem, støvlene er større enn hodet, noe som heller ikke er veldig bra. Lyset er greitt nok, bakgrunnen er ikke hvit, den er skittengrå, merkelig positur, hun ser så anstrengt ut at det nesten er vondt å se på, det håret som dukker opp der nede må bort. Det ser ut som om hun er av den typen modeller som absolutt skal knipe igjen øynene på bilder, mulig de tror det er sexy, vet ikke, men ser det samme på flere av bildene hennes, mener å vite at det skal være pent med støre øyne, fremhvev det og ikke gjør det værre. Det å posere mot en hvit bakgrunn er nok ikke veldig lett, ikke noe som faller naturlig for veldig mange, men ikke gjør det værre enn det er. Jeg vet ikke helt hva bildet skal brukes til, men bildet er ubrukelig til portfoliobilde for hennes egen del pga posituren som gjør det umulig å se hvordan hun ser ut..

Konklusjonen min er at dette er er sittende portrett med en merkelig og veldig anstrengt positur, det at det er skarpt og at jenta er pen osv hjelper ikke, bildet er ikke bra, beklager.
Alex P.

Veldig flott bilde Geir!!!
Stå på!

Med hilsen,
AP
Ketil S.

Det hjalp med litt justeringer synes jeg. Positurer og valg av utrykk er vel opp til enhver, jeg synes det funker bra i alle fall :o)
Hans E.

Jees, KS du har helt rett, det er opp til hver enkelt hva man velger av positur og uttrykk selvfølgelig og jeg beklager om jeg blir oppfattet feil der.. Skal man henge bildet på veggen, så er det selvfølgelig fritt frem for alle å velge selv. Skal bildet brukes til noe som f.eks en portfolie, så er det verdiløst for veldig mange brukere. Skal jeg ha en modell til å vise siste skomote, så kan jeg ikke bruke en modell som er nydelig men som ser ut til å måtte bruke størrelse 45 i sko, det funker ikke, skal jeg ha en modell som skal vise undertøy, så kan jeg ikke bruke modellen fordi jeg ikke aner hvordan hun egentlig ser ut, klær og positur skjuler det på en utmerket måte. Skal jeg bruke modellen til et hår oppdrag, så kan jeg bare ane hvor langt håret er utifra det man kan se mellom bena.

Men nå ligger bildet under kategorien portrett, og der er det sikkert greitt, jeg vet ikke hva modellen ønsker, om hun ønsker å bli oppdaget som modell eller om hun kun er ute etter portretter, som modellportfolio bilde er dette bildet waste of time, når profesjonelle går igjennom portfolioer for å finne den rette modellen til et oppdrag, så er det ikke uvanlig at hvert bilde/modell får noe i underkant av et sekunds oppmerksomhet, klarer ikke bildet å fange oppmerksomheten til de som leter, så er det ikke bra nok.

Så enkelt er det..
Jarle A.

Syntes det var lekre farger. Stilfult og rent bilde, bra.
Jarle
Geir Andre O.

Hans E: Må bare få understreke at jeg setter pris på din ærlige og oppriktige mening, og jeg oppfatter det som seriøst og gjennomtenkt det du skriver. Så kan man jo mene hva man vil om selve bildet, men synes kanskje du henger deg vel mye opp i at det skal være ett portfoliobilde, dette er ett av ett hundretalls bilder i en serie, og ett jeg personlig liker, derfor ligger det her og fordi jeg jo gjerne vil vite hva andre synes om det.

Hva som eventuelt ligger i modellens portfolio når det komer til stykke er det andre og mer kompetente mennesker enn meg som velger ut, tviler også på at den rammen jeg liker så godt vil være med på ett portfoliobilde feks.

Ser også at pga vidvinkelbruk (må det siden jeg har liten plass) så kan nok skoene se uheldig store ut i forhold til virkligheten, men sånn er det nå en gang og jeg la heller ikke merke til det før det ble påpekt.

Håret som synes ved låret burde helt klart vært fjernet, det så jeg heller ikke før du påpekte det, takk for det. Vi har nok ett noe forskjellig utgangspunkt, men setter absolutt pris på tilbakemeldinger, så lenge de er konstruktive og ærlig ment.
Anniken S.

Så Hans er på krigstien igjen....
Jeg syntes dette bilde er utrolig stilfullt og fungerer til det meste.
Når det gjelder skomoten så er han jo helt på bærtur, ta en titt på de siste reklamebildene fra Bianco og du (les: Hans) vil lære ett og annet om dette...
Linnea er veldig ung og jeg tror hun har en fin fremtid som modell.
Fint at du Geir viser oss sunn norsk ungdom. Hun ser virkelig duggfrisk ut der hun sitter en fremover lent stilling. Liker best fargene i v2 og syntes du gjorde et godt valg i v3 med å fjerne håret. Kunne kanskje ha vært pittelitt mer kontraster, men for all del Geir....dette funker som bare pokker!
Hans E.

På krigsstien Anniken?

Jaja, hvis det er det du forbinder med ærlige og oppriktige meninger, så deg om det, det blir for dumt, jeg påpeker hva jeg mener er feil med et bilde som kunne vært bra om det ikke var for feilene.. Jeg anser Geir for å være en såpass seriøs fyr etter det jeg har sett av bildene hans, at jeg har gitt en kommentar til bildet som jeg selv hadde satt pris på, men det er kanskje fordi jeg liker å få ærlige kommentarer..

Hva i all verden du mener med at jeg er på bærtur når det gjelder skomote er mer enn jeg er istand til å skjønne, jeg har overhodet ikke kommentert mulige skomoter, jeg har skrevet at skoene (Les føttene) er for store på bildet, ikke at de er for lange, dette skyldes som Geir også har skrevet at han måtte gå inn på en vidvinkel pga plassmangel, nå er det nå engang sånn at når man bruker en vidvinkel, så vil det som ligger nærmest kamera virke unormalt stort, det er rett og slett bare et faktum som ikke skyldes moten, men hvordan objektivet er konstruert, eller rettere sagt fordi det blir brukt en vidvinkel, selv et normalobjektiv ville vært feil her, men ville antakelig fungert litt bedre, en tele ville hjulpet på problemet. Anniken, ta en linjal, mål opp størrelsen på føttene på bildet og mål så hodet, og se om det ''stemmer''. Artig er det jo at du skal ta meg for noe Geir selv innrømmer..

At modellen ser duggfrisk ut er da ingen som har protestert på, sier bare at det er en merkelig positur, som igjen er noe ganske annet enn å kommentere modellens helse.

Nå vet jeg jo at du kjenner Geir, og det er helt greitt det forsåvidt, men ikke beskyld meg for å være på krigsstien, jeg sier hva jeg mener om bildet, du føler for å forsvare Geir, og det er helt ok for min del, men er det noen som er på krigsstien her så tror jeg faktisk det er deg.. Geir har krysset av på Rødt, jeg har gitt ''røde'' kommentarer.
Geir Andre O.

Hans/Annniken: venligst ingen krangel etc her, tar kritikk for det det er jeg, en måte å forbedre seg på! så vil det jo variere hvorvidt jeg er enig i alt som sies eller ikke, men aldri sett noe poeng i å lage noen diskusjon rundt hva noen mener eller ikke mener.

Eneste jeg ikke har forstått helt med Hans' kritikk her er hvorfor han er så opphengt i portfoliobilder, resten har jeg ikke noe problem med å godta at er hans ærlige meninger.

Uansett artig at ett bilde jeg tar engasjerer noen, og jeg har plukket opp noen ting her jeg vil ta med meg videre.
Stine J.

Fint portrett med bra belysning. God blikkontakt med modellen og en fin positur. Versjon 3 uten håret under låret er bra. Jeg så ikke at skoene var for store, men når jeg har lest diskusjonen over og ser på bildet igjen, så blir det ganske tydelig faktisk... Merkelig. :-)

mvh Stine
Anniken S.

Hmm..egentlig litt klønete skrevet av meg...... Mente egentlig å si at jeg digger de lange skoene og syntes det lager en merkelig og stilfull effekt som til stadighet brukes i reklamebilder for tiden.
Geir Andre O.

Takker for alle kommentarer og legger ut et til isamme stilen :-)

PS bildet er tatt på 38mm og det overrasker meg fakstisk litt at den ene skoen ble såpass mye lengre enn den andre... fint å ta med seg videre
Hans E.

Det blir hårfint med vidvinkel Geir, det er ikke stort som skal til for at det strekker seg litt ekstra. venstrebeinet til modellen er nærmest kamera og så er det samtidig lengst ute i bildet, som også vil forsterke vidvinkel uttrykket noe..
Geir Andre O.

Ja, er jo klar over fenomenet, men at det skulle bli så mye.. målte kjapt på skjermen her (19'' LCD) og den ene foten var 3,7cm mot den lengste på 5,7cm, temmelig stor forskjell (noe skyldes vel forskjellig vinkel etc, men dog)
Mari Eckhoff T.

Jeg er enig med Hans E her. Posituren er lite heldig, og jeg mener foten måtte vært mye mer overdrevet for å få til den ''stilfulle effekten'' som Anniken snakker om. Fargene er dog fine, bortsett fra i olastoffet. Der blir det litt kjedelig for min smak. Hva har du gjort med huden hennes, forresten? Jeg synes den blir litt i overkant glansbildeglødende for et såpass plaint bilde.
Geir Andre O.

Mari: har benyttet en anelse NeatImage, 60-70 prosent opacity på nytt lag.
Avsluttet .

Ordinært portrett, gir meg ikke mye.
Synes softingen gjør hun litt vel ''dokke''. Når modellen er såpass pen, vil jeg si at å softe bare skaper et uvirkelig utrykk.

Fint lys og bra eksponering.

Men hvor ble det av håret i versjon tre?

Ver 2 er den beste


Ø
Nikolai E.

Ærede kritikere, her var det mange interessante og lærerike kommentarer. Bildekritikken på sitt beste!

For min del synes jeg det er stil over bildet, bruk av vidvinkeleffekten er moderat med 38mm. Synes beinstillingen gir fine linjer i bildet. Det som jeg ikke skjønner er hodestillingen: virker som hun presser det ned på kneet. Hvis det skal virke avslappende synes jeg det blir motsatt virkning.

Se også kommentar til bildet Linnea 4
Geir Andre O.

Angående hodestillingen, hun legger det bare mykt ned mot kneet, tror ikke det er noe som helst anstrengende med selve poseringen, noe helt annet er selvsagt hva det ser ut som, og til syvende og sist er det jo det som teller, men modellen valgte bare en posering som passet henne, og selv synes jeg det fungerer bra. Har forøvrig flere varianter men denne fungerte best totaltsett for meg. Det er også linjene i bildet som tiltalte meg her.
Steinar S.

Geir, har lest igjenom kommentarene på bildene. For å gjøre det enkelt, selv synes jeg bildene var bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu