Furet, værbitt
Bildet inngår i albumet Hjemme - Bilder fra Tønsberg og omegn, hvor jeg fortsatt føler meg mest hjemme.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8 D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125068} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Øystein E.
Hvis man hadde et spørsmål om hvor heftig det går an å få ei gammal vindusramme med sprukken maling til å se ut, så har du svaret her. Grisekult. De blå tonene i glasset og spikerhodet balanserer de brun-orange tonene med overbevisning. Teksturen i malingssprekkene leder en fra fargene og videre inn i bildet. Man får helt lyst til å skrape maling, og det sier ikke lite om bildets effekt..... Ren opptur.
Trond H.
Reint geometrisk ganske fikst, gjentagelse av former og vinkler. Den saftige rustfargen skjærer også såpass hardt ut at omgivelsene nesten virker s/k.

Tror kanskje ein mindre blender hadde gjort seg slik at du fikk skarphet også til venstre i bildet. Nå er det delvis uskarpt der, og når det da heller ikkje er noko av overmåte stor interesse der... (utsnittet funker det, ville bare sett alt skarpt..)

MVH TH

Teknisk flott btw
Dag T.
Delvis enig med Trond, men kunne egentlig tenke meg et annet utsnitt for venstresiden blir for uinteressant. Det var ikke noe inne eller i refleksene i vinduet som kunne bidratt da? Jeg tror jeg ville prøvd å bruke refleksene mer.
Avsluttet .
Jeg ville kuttet en del på venstre side og litt på toppen, ellers ett knalltøft bilde.

TAS
Jon Fredrik S.
Tusen takk for nyttige kommentarer!

Utsnittet er valgt fordi jeg ville ha med den grove sprekken i malingen til venstre. Ser at det blir litt mange elementer som konkurrerer om oppmerksomheten. Skal vurdere et annet utsnitt (igjen).

Ble så lykkelig da jeg så dette huset, på en kjøretur mellom Tønsberg og Verdens Ende (det vil si, det ble ikke noe tur til Verdens Ende, siden dette huset lå rett på andre siden av Vrengen bru). Helt forlatt, i alle fall tilsynelatende, lite trafikk og ingen mennesker å se. Fikk Tatt en rekke bilder, og har mange fler fra dette huset.

Liker fargene og strukturen i dette bildet godt selv.

Mvh JFS
Odd Tore S.
Jeg er litt svak for slike gamle og slitte detaljer.
Dette bildet synes jeg i utgangspunktet funker bra, men jeg er nok enig i kommentaren fra Trond angående skarphet.
Jeg fortsår at du ville ha med den store sprekken i malingen, men bildet ville funket bra uten også, den er ikke avgjørende for inntrykket av slitt. Da ville også det uskarpe blitt mindre fremtredende.
Er ikke enig i forslaget om å bruke refleksene i vinduet mer, det ville blitt et annet motiv, som sikkert kunne vært interessant nok, men det er nå ikke det du har valgt her.
Odd Tore
Øyvind A.
Fine detaljer, jeg synes dette er bra. Men det er fremdeles nok å se på her selv om du kutter vekk det uskarpe til venstre. Alternativt kan du jo dra tilbake å gjøre det på nytt med mer nedblending.
Ø.
Lars-Anders M.
Vakkert kort.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu