Utsikt fra kaidekket
Fasinert av vidvinkelen og nye måter å ''se verden'' på.

Den kaia ble laaaang. :)
Bildet inngår i albumet Forsøk - Her prøver jeg ut ideer, både gode og dårlige. :)
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma EX 12-24mm f4.5-5.6 Aspherical DG
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeJPG - ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Jeg synes bildet formidler en grå og litt trist stemning, men det hører jo mørketiden til i nord. Pallestabelen og fiskebåten synes jeg passer godt inn i bildet.

Liker bildet og stemningen det formidler.

Fortsatt god helg.

MvhJRH
Johan K.

Hei
God komposisjon med en bra dybdefølelse.
Pallestabelen synes jeg er et svært viktig element i dette bildet. Den bryter litt opp med resten av fargene.
Synes du har fått et flott bilde ut av en gråværsdag.

Johan
Odd Eirik S.

Her rører du noe i mitt indre. Passe dyster stemning som passer bra til årstiden med storm og uvær i sikte. Super dybde og enig at pallestabelen er det lyspunktet som må til. Men den har en annen viktig funksjon. Er også med på å bryte det horisontale linjene og løfte blikket til himmelen. Synes forøvrig du har en meget bra komposisjon her. Flott diagonal linje i kaikanten som drar en innover i bildet.

mvh
OddES
Rune L.

Blå og kald stemning. Formidler veldig bra det som kystbefolkningen nordover nå antakeligvis føler. Nå som krabbeinvasjonen sammens med fabrikktrålerne legger kysten øde, både til sjøs og til lands.

En del tomme fiskebruk, ryddige kaianlegg og tomme paller som venter.

R
Steinulf L.

Fin dybde i bildet. På slike bilder er det nødvendig med liv i himmelen. Det har du her. Bra dette.
Kjetil H.

Stort pluss for miljøskildring, stemning og komposisjon. Men bildet er litt for mørkt, det gjør det litt anstrengende å betrakte. Jeg tror det kunne profitert på lengre lukkertid. Uansett et bilde som er mer enn en idé.

mvh
Kjetil
Roger K.

Hei igjen Wenche!
Lyset og gråværet er ikke bare labert her, ser jeg. En del av sjarmen og liker det godt og alt etter stemning selvfølgelig. Her har du fått mye med i bildeflaten. Pallene ble et blikkfang og hører med i et kaibilde. Lengden på kaia og vinklingen skapte en fin dragning innover i bilde og hvor blikket overføres til landskapet i bakgrunnen. Tror du får mye glede av dette objektivet.

Fortsatt fin søndag til deg

Mvh RK
Odd Tore S.

Grått, trist, truende, dystert. Ikke annet enn blågrått, bortsett fra fremmedeelementet pallestablen. Skal ikke si at den akkurat lyser opp, men den bringer litt liv og avveksling inn i motivet. Jeg synes at den gjorde seg godt her.
Når det er sagt, tror jeg at motivet uten pallestabelen hadde blitt like bra, da med mer vekt på båten. For min del er slike dystre bilder helt OK uten ekstra piff.
Det ser ut til at du allerede er i ferd med å nyte den nye vidvinkelen, skulle ikke hatt noe i mot å være i samme situasjon.
Odd Tore
Venche J.

Takk for kommentarene dere. :)

Ja jeg nyter og depper om hverandre. Det er krevende å finne riktig vinkel for å få gode motiv med vidvinkelen, men når du lykkes blir gleden dobbel så stor. :)

Må nok innrømme at det har vært mest bomskudd så langt. Jeg øver...

Wenche.
Kjetil H.

Nå ser jeg bildet på en bedre skjerm, og da var fargene flotte. Men er det tendenser til noen striper i bakgrunnen? I himmelen over fjellene?
Odd Eirik S.

Ser kommentaren til Kjetil og ser også antydning til banding i himmelen.
Spørsmålet blir om det er brukt Neat på dette bildet.
Vær i såfall OBS på at det lett fører til banding. NI anbefaler at man i såfall Reduser HighLevel Noise Reduction med 50%. Dette er et tips fra NI og ikke noe jeg har funnet ut selv.

mvh
OddES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu