Svaberg arkitektur
Kom over et dekorativt svaberget her om dagen. Lyset spillte også på lag med mæ så resultatet ble vel ok?

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Varangerfjorden - Varangerfjorden kan være et fantastik syn når bare sikten er god nok. Når man da har kameraet med må det bare foreviges.
Fotograf
Utstyr
  • 20D
  • Canon 17-40mm f/4 L
  • Brennvidde17mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - Fjernutløser
    - ISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1783
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126708} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Avsluttet .
Hei Kay

Herlig spill i lyset. Svært flott opptak med flotte svaberg.

Dette ble meget bra !!

Svenn
Avsluttet .
Hallo Kay!

Flott lys og bra komponert! Liker også fargene!

Meget bra!

Hilsen Jørg
Avsluttet .
Hei Kay

Positive elementer ved bildet ditt:

- lyset bidrar til at bildet får en god stemningen
- valg av utsnitt gir en god dybdevirkning i bildet
- fargene er behaglig å se på
- postkortfaktor (noe jeg liker)
- fin sløring på vannet

Negative elementer ved bildet:

- ingen jeg kan komme på

MvhJRH

Allan K.
Klassiker dette. Men blir jo aldri lei av pene bilder da.
Veldig bra med sollyset som skinner mot berget fra høyre kant og innover i bildet.
Lite minus dog; bildet virker noe uskarpt.

Mvh
Allan
Roger K.
Hei hei Kay!
Virker kanskje litt kunstig, men funker utmerket. Her har du brukt litt lang lukkertid, men jeg får liksom ikke alt til å stemme. Ser på den utgående bølgen som er i nedre v hjørne samt vannstanden som har vært oppe langs bergene på h side. Havet virker ganske rolig, men gir også tydelige indikasjoner på lang lukkertid med den disige overflaten. Vet ikke helt om denne hinna ble litt for mye? Ser det spessielt i overgangen til fjellene ut i bilde. Usikker nå. Bra levert igjen fra deg og absolutt nyskapende.

Ha en fin søndagskveld

Mvh RK
Venche J.
Ikke av dine beste.
Syntes lyset på svaberget ble i kraftigste laget. Den øvre delen er nydelig, og tegner slik jeg liker det. Dog - bittelitt uskarpt?

Wenche.

stian w.
Lyset og formene i svaberget er virkelig vakre!
Men der syntes jeg det stopper med dette bildet. Jeg syntes himmelen er for overeksponert, at forgrunnen virker forstyrrende og bildet virker litt uskarpt.

Tror det ville slått bedre ut hos meg med et bilde mer konsentrert mot kun svabergets former og lys. Tror det ville formidlet stemningen som var her på en bedre måte enn å vise stemningen.... hvis du skjønner hva jeg mener :)


Stian
Kay R.
Takker for kommentarer...

Allan: Enig i at skarpheta nok kunne vært bedre. Den lave blenderen for ta sin del av skylda for dette. Har gjordt flere eksponeringer med høyere blender også, men da gikk det utover dybden og ''suget'' inn i bildeflaten. Valgte derfor litt mindre skarphet...

Roger: Godt at æ for nyskjærrigheten din frem. Tror nok en del folk lar seg lure av dimensjonen hær. Svaberget ser ganske stort ut men e faktisk bare 60-70 cm høyt. Æ ligger veldig tett, lavt og veldig nært hær. Av og til kommer det inn en og annen bølge som sprutet litt på berget, vannstanden var konstant hele tiden. Havet var ellers ganske så rolig med små bølger. Effekten av lukkertid og slørete hav faller i god fisk hos mæ men det e klart at dette går på smak...

Wenche: kraftig lys på svaberget?.. Sola sin skyld.. for min del kunne det gjerne vært enda mer lys hær.

MVH Kay:-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Kay

Sitter her og er litt usikker på hva eg skal si nettopp fordi eg liker bildet ditt så godt , men siden bildet er lagt ut på bildekritikken bør en vel moderere seg litt i komplimenter;-)

Eg likte det godt , fikk først en følelse at du hadde brukt noen male/kunst-effekter i PS(?).
Lyset og bildekomposisjonen gjorde hele bildet.

Mvh Inger Anne
Kurt S.
Hei.
Dette ble vakkert. Absolutt. Jeg er imidlertid litt usikker på balansen. Det ble kanskje litt tungt på høyresida. Ville det vært mulig med et standpunkt hvor berget skrådde inn i bildet, mon tro? Da hadde du kanskje ikke fått med de fine linjene i berget. Tror, som sagt, jeg ville benyttet et litt annet standpunkt.
Synes valg av lukkertid gjorde at bildet fikk et litt drømmende preg.
Som sagt: Vakkert ble det.
mvh Kurt
Ketil M.
Kunne tenk meg en versjon med mindre himmel og mere av de spennende mørke steinene, himmelen forstyrer, men eller er det bra.
Rolf J.
Hallo Kay.
Sier som før sagt, du har mye vakker natur å vise oss.
-Utsnitt og plassering av element i bildeflaten er meget bra.
-Lys og farger harmonerer og er vakkert.
-Uskarphet skjemmer en del, sæskilt synes jeg dette gjelder det lyse partiet på steinen til høyre i forgrunnen.
Ser ut fra ditt eget innlegg at jeg lot meg lure av dimmensjonene i landskapet, trodde alt var mye større.
Viser forøvrig til IAV's kritikk/kommentar og til siste tråd på foto.no diskusjonsside ang. måten å skrive kritikk på i dette forum.
Rolf
Roger K.
Hei igjen, Kay!
Oppklart og ante meg at dimensjonene hadde en annen historie en det som vises :-). Gir bare meg en følese av dyktighet og kreativitet fra deg. Sløret vann er vakkert, men fikk her en følelse av en disig hinne over vannet og kanskje derfor litt mye? Mulig det er min skjerm da jeg ikke har min egentlige brukte skjerm som virker sliten for tiden.

Fortsatt fin søndagskveld

Mvh RK
Vegard L.
Jeg kan begynne med å si at dette er et serverdig og flott bilde. Jeg hadde nok tippet at det var ditt bilde selv om fotografen ikke var nevnt. Mye dreier seg om smak og behag. Som noen er inne på er skarpheten ikke helt på topp. Det var interessant å høre størrelsen på bergene, det så mye større ut. Jeg hadde nok vurdert å kuttet noe på høyresiden slik Kurt er inne på. Det kan for øvrig se ut til at det er noe ''rusk''/''aura'' i overgangen mellom bergene og himmelen, trolig på grunn oppskarping eller lysjusteringer. (ihvertfall på min LCD-skjerm her på jobb).
Mvh Vegard
Håvard M.
Hei Kay
fint bilde igen, er det is på vannet ser ikke slik ut.

Mvh Håvard.
Inger-Lise S.
Hei Kay! Her har du et nydelig motiv. Lys og fargespill gjorde seg virkelig her. Jeg liker godt effekten på vannet. fin struktur og nyanser i steinene.

Inger-Lise:)
Kristian S.
Syns det skulle vært mer vått på berget i forgrunn.
Eller er det jo ingenting annet å si enn at bildet er genialt flott.

KES
Lars Erik N.
Veldig fin stemning i dette bilde. Lyset på svaberget til høyre er helt supert.
Jeg ble litt lurt av dimensjonene her. Artig å høre.
Kanskje litt for lyst på venstesiden etter min smak.

Mhv
Lars
Erlend J.
+
Bildet er meget flott slik det er, vannet og speilingen på svaberget er meget spennende. Strukturen i berget kommer fint frem og hever bildet. jeg blir også lurt av dimensjonene her. Du formidler en fin stemning, og gjengir naturopplevelse til oss andre som ikke var der.

-
Jeg synes kanskje venstresiden i bildet er uinteressant og blir litt for mye flate uten innhold. ville derfor ha kutten ut ca 1/4 av bildet på denne siden, regner i grunnen med at du har en annen mening om dette, men men.
Ikke veldig kreativt og det finnes mange lignende bilder.

Alt i alt får bildet ståkarakter, med god margin.

Erlend :)
Bjarne B.
Et nydelig motiv som du må besøke flere ganger i tilsvarende lys, men ta med ei bøtte og kast vann på resten av svabergformasjonen og du vil få fram dei fantastiske formene som du har i dette motivet på samme måte som i skvalpesonen som i dette bilde. Prøv også med andre utsnitt, for dette motivet er verdt flere besøk, her kan du hente mere ''Gull''

Mvh Bjarne
Geir B.
Liker godt denne type motiv, men det burde vært bedre dybdeskarphet. Alternativt ville jeg kuttet vekk øvre 4-5 cm. slik at fokus kun ble på steinene/ fjellet i forgrunnen.

Geir.
Einar Y.
Hei igjen Kay
Det meste er vel sagt om dette bildet,så jeg henger meg på de andre;
godt foto,godt lys,har kanskje potensiale til forbedringer i skarphet samt mere spennende bruk av vann på berget...
E.
Johan K.
Hei
Synes bildet ditt er flott, og meget severdig.
Komposisjonsmessig tror jeg det hadde gjort seg å valgt en annen vinkel hvor svaberget kom mer inn i bildet fra høyre. For det er litt tungt på høyresiden, og venstresiden er litt tom.
Liker bruken av dybdeskarphet og lukker. At himmelen ikke er helt skarp kombinert med effekten du har fått på vannet gjorde bildet litt, hva skal man si... drømmende.
Men, likte bildet godt. Du har mye fin natur å vise :)

Johan
Ivar K.
pent.
Stig B.
Flott bruk av et vakkert og dekorativt svaberg. Likte komposisjonen, selv om den kanskje er bittelitt høyretung. Fin linje ut i sjøen, bra ''plastvann'' og tilhørende vaskede steiner. Landtungen oppe til venstre balanserer tildels høyre svaber, men er ikke krafit nok, synes jeg.

Bra med den svabergtungen under vann til venster.

Fint lys.

Ønsker å lete fram et lignende motiv selv, vakkert!!!

Mvh Stig
Tom R.
Hei Kay.

Et flott motiv du har fanget her. Likte det fine lyset som du fikk med deg her.
Likte også den fine efekte på berget.
Det eneste som jeg setter som minus på dette bilde er himmelen.
Den ligger vel i grennseland for å være utbrent. Vet at på slike motiv med et slikt lys så er det vannskelig å få forgrunnen riktig exponert samtidig å få rett exponering på himmelen, et filter kan være til hjelp.

Men, uten tvil nok et godt stykke arbeid fra deg.

Tom:)
Rune H.
Her er vel det meste nevnt ovenfor! Ønsker likevel å støtte opp om det positive inntrykket bildet gir - flott!

De runde, slitte steinene og likeså svaberget blir presentert på en fin måte! God refleksjon og kontrasten i mørke/lyse partier er bra! Komposisjonen er med på å skape en fin dybdevirkning - og det slørete vannet er med på å skape en behagelig stemning.

Er delvis med på kommentarene ang skarphet og en noe utbrent himmel. Men, de blir nødvendigvis en konsekvens av fokuset du har gitt bl.a. dybden i bildet.

Rune :)
Kay R.
Takker alle for innspill...

Skarphet/dybdeskarphet har æ gitt forklaring på lengre opp. f/22 e brukt så hær e det ikke mer å gi... Burde kanskje heller vært litt høyere for økt skarphet og litt tap av dybde. I mine øyne fremstår bildet skarpt nok...
Himmelen e nok helt på kanten av histogrammet. Mulig det e bittelitt utbrent helt i senter av lyset...tja,...!
Svaberget på høyre siden kan nok virke litt tung ja, men mer lys hær ville brent himmelen til det utåelige...! Ikke ofte man får i pose og sekk...
Motivet har jo muligheter for mange komposisoner. I dette tilfellet valgte æ vinkelen og skråningen p.g.a. lysrefleksene i berget. Måtte ha akkurat denne vinkelen i dette lyset for at skinnet skulle komme godt frem. Komponerte der etter... Kritikken deres er lagt til minnet og skal benyttes neste gang æ drar til dette flott svaberget. Godt at bildet falt i smak.

MVH Kay.-)
Grethe B.
Vel, jeg er en enkel sjel og lar meg lure:-)
Likte bildet! Minner meg om et fantasilandskap tatt fra Myst-spillene (som jeg liker). Berget var helt kjempe, mulig at himmlen er litt lys helt ytterst til venstre, men skjønner at du hadde lite og gå på her. Vanskelig med lys himmel og så mørk forgrunn. Steiner og berg var iallefall nydelig, og sjøen også. Bra jobba Kay!

mvh
gt
Bjørn H.
Hei Kay -

Seint inne og mye er sagt -

Liker bildet, men tror kanksje ikke det er det aller beste fra dææ -

Det som trekker litt ned er som sagt den lille uskarpheten og den lyse himmelen ...

Men ikke misforstå, det er uten tvil et deilig bile å se på ...

Ha en flott fredagskveld :))

Bjørn ;¤

Odd Arild E.
Det meste er sagt når en kommer sent til kommentarfeltet - flott bilde med flott lys - kanskje mer kuttet av himmelen ?.
Odd A
Marius F.
Meget mykt og vakkert bilde Kay. Topp komposisjon. Liker godt belysningen

Marius
Janne L.
Nydeligt bilde. Hvordan klarer du å få de våte steinene til å skinne? De ser da virkelig speilblanke ut. De blir ikke slik når jeg tar bilder. Da ser de bare våt ut.
Janne
Odd Tore S.
Blanke steiner og blankt svaberg blir hovedbeholdningen for meg, sammen med det blanke et-eller-annet som stikker ut i vannet.
Vannet ser litt tåkedisaktig ut, himmelen er vel helst på grensen til å være OK på denne skjermen, dvs. i lyseste laget.
Jeg liker den måten svaberget peker ut i vannet på.
Odd Tore
Nina S.
Fantastisk flott bilde. Flott dybde med svaberget som peker innover i bildet, runde vakre former, litt trolsk, litt tåkeaktig i vannet og en nydelig himmel.
Mvh Nina
Anniken S.
Her kommer jeg fryktelig langt ut i rekken, men vil bare tilføye at jeg også liker det jeg ser her. Behagelige farger og fine former som danner en spennende komposisjon. Tror jeg kunne ha følt solnedgangen selv i sh versjon her.
Hans-Gunnar H.
Likte veldig godt dette Kai!
Diffusheten synes jeg er kledlig på motivet, skarpheten plager ikke meg på denne type bilder....
Hvis jeg skulle pirke, synes jeg den litt skjeve horisontlinja får havet til og 'flyte' mot venstre! Mulig horisonten og vinkelen på den er slik....men jeg tror inntykket i bilde hadde vunnet på og dreie motivet litt mot høyre

Ellers et veldig flott foto dette....

MVH Hans-Gunnar
Avsluttet .
Dette bildet var rett og slett genialt komponert! Alt stemmer og det sitter som et skudd. Lyset og fargene er veldig flotte og dette er et bilde til å ha på veggen!

Veldig bra bilde.

K.L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu