Farger
En vakker firefarget nakensnegle (Chromodoris quadricolor) på en ''Red sponge'' (Cliona vastifica) i rødehavet.
Bildet inngår i albumet Rødehavet - En liten del av det utrolige livet i vakre rødehavet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-17 23:42:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Ixus 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger901
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127249} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kjetil J.
Nakensneglen er fin den og fargekombinasjonen lekker, men som bilde faller det en del igjennom.

For det første er skyggen skjemmende, svampen har mistet en del tegning (rødkanalen er utbrendt, for hard etterbehandling?), det store lyse ute av fokus området nede til høyre stjeler også blikket mitt.

Om du gjør en vesentlig tettere beskjæring (særlig til høyre) samt går inn (med maske, og kurveverktøy i f.eks. Photoshop ) og hever nedre venstre hjørne ganske kraftig vinner du etter min vurdering mye. Prøv igjen med etterbehandlingen av bildet!
Tor Eirik P.
Hei! Takk for en god kritikk, det er slikt man lærer av! :o)

Bildet ble klargjort på en annen pc men en gammel skjerm, så når jeg nå ser bildet på min egen som er betraktelig bedre så ble det litt nedtur. Ser at det som så ut til å være en grei behandling av høgre side av bildet på den andre skjermen ble en fiasko. Jeg er ikke så god på PS enda, så mulighetene der er noe begrenset. Bildet er også et utsnitt av originalen, og på grensen til å gå utover kvaliteten. (med en gammel ixus er den ikke allverden fra før;o)

Hele høgre siden er nok ute av fokus, da bildet ble tatt nokså på skrå og med macromodus... sneglen befant seg langt inne i ei trang grotte, så jeg hadde ikke mulighet for noen annen vinkel. Det var også derfor jeg fikk skyggen. Fikk kun tid til 3 forsøk før jeg måtte svømme videre og ta igjen de andre (dykkeguiden var ikke særlig fornøyd med den norske fotoentusiasten som stadig ble hengende etter! ;o) Desverre var det enda mer skygge på de 2 andre bildene, og like uklare på samme sted.



Kjetil J.
Utsnittet er bedre på V2.

Om du har PS kan du gå inn lage et adjustment layer, velge curves, bruk kurveverktøyet kraftig på venstre side fra 0 til vel midt på på første 5-10% av skalaen. Gi blaffen i alt annet enn dette hjørnet nå du justerer. Legg på maske (skift denne til svart, så justeringene forsvinner) og mal så justeringene inn i nedre venstre hjørne med ''airbrush'' som ikke er for tett.
Carsten A.
Enig med KJ, dette faller gjennom billedmessig sett. Teknisk er det delvis ute av fokus, med svak detaljering og tilløp til posterisering. Verst er det dog at rødkanalen sprekker. Skyldes enten misforstått bildebehandling eller feil eksponering ved opptak (i JPEG?) med kompaktmodell. Utsnittet i V2 ble heller ikke særlig vellykket.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu