4
Bildet inngår i albumet Tulipanvariasjoner - En bukett tulipaner fotografert i forskjellig lys, med ulike objektiver og høyst varierende grad av teknikk og tilnærming.
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Venche J.

DEN ble kjempeflott Steinulf. :)

Wenche.
Janne L.

Nå er ikke macro bilder min spesialitet. Men jeg synest du har greid deg bra. Ser helt fint ut for meg.
Janne
Knut L.

Hei - ja, her kommer tulipanen(e) igjen, og dette bildet liker jeg nok mye bedre enn det forrige.
Nydelige farger og fin komposisjon og meget behagelig dybdeskarphet.
Jeg liker nå engang helt kvadratisk format når det er så nært som dette og ville ha beskjært fra høyre med dette i tankene.

Som sagt; - dette synes jeg er meget bra.

mvh
Knut
Frank K.

Når jeg ser macro, så finner jeg meg selv i søken etter fokusplan i bildene. Dette er helt fraværende her, noe som tydelig viser seg å også fungere for macro. Pent og stramt, men fortsatt mykt utsnitt, men plages litt av den lilla tulipanen som sniker seg med bakerst. Tonevariasjonen i den duse bakgrunnen synes jeg passer bra. Liker også det kvadratiske formatet.
Ann F.

Jeg har sett på de tre du pr. i dag har liggende i denne serien, og de har alle ett til felles: det er veldig mye tulipaner i dem.
Med blad og kronblad stikkende inn og ut, og blomsterkronene delt på midten, fotografert derfra og opp.
Tror jeg vil tilrå å forsøke en forenkling, ta med færre blomster, enten nær hverandre i farger eller kontraster, maks tre, og gjerne stor blender. Let etter linjer i bladene med en uskarp blomst bak.
Eller gå til motsatt ytterlighet - ta med hele buketten, liten blender, og da hele blomsterkroner. Eller skrått ovenfra.
Slik du har løst det hittil, synes jeg det er veldig rett på fra siden, litt for mange elementer plassert rundt omkring i bildeflaten uten noe mønster.

Det er nå min mening. Som har gjort den del forsøk. Til stor glede for den lokale blomsterbutikk.
Mvh Ann
Steinulf L.

Takk for konstruktive kommentarer alle sammen.
Ann; Den tilnærmingsmåten du beskriver er i grunnen ganske så standard, og jeg har forsøkt å unngå nettopp den.
Stine J.

Tett og fint utsnitt av tulipaner, ser av kommentaren din over at du forsøker å unngå et ''standard'' motivvalg og det har du lykkes i her. For min smak er det litt for mange elementer å forholde seg til, dvs farger og linjer. Den bakerste lilla tulipanen forstyrrer mer enn den bidrar og jeg kunne tenke meg en mindre kutt av høyre side og tilsvarende fra bunn (for å opprettholde formatet). Belysningen er bra og bildet er fargerikt og vårlig. Ville gjort seg i stort format i glass og ramme. Bra :-)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu