Urban gardsjente
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-25 21:57:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony DSC-F828
  • Carl Zeiss VS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Her synes jeg du har fåptt til mye bra; et godt uttrykk på jenta, farger som gjentar seg fra klærne hennes i bakgrunnen, plasseringen av henne i bildeflaten og kutting i bunnen. Det jeg kanskje ikke synes er like heldig er bakgrunnen generelt. Siden du har plassert henne så langt ut til høyre synes jeg bakgrunnen på den store flata til venstre for henne burde vært mere nøytral - alternativt mindre dybdeskarp. Ellers kunne kanskje alternativt høydeformat med kutt rett til venstre for/kant i kant med treet kanskje vært noe. Men det ville blitt et annet bilde. Fint dette.
Nikolai E.

Interessant å lese kommentaren til Tommy, jeg deler stort sett hans oppfatning av bildet. Har tatt meg tid til å se på bildet noen minutter, det er faktisk ganske bra!
1. Komposisjone er meget bra slik det er lagt opp til her. Motivet gir også andre muligheter og jeg antar at fotografen har tatt flere bilder med forskjellig utsnitt og plassering av jenta.
2. Modellen er oppstilt, har et fint direkte blitt, litt skeptisk, noe som hun kler henne. Fint ansiktsuttrykk. Posituren passer bra, uten at hun virker stiv. Siden dette er et planlagt bilde, burde lommene vært tømt.
3. Tommy nevner at fargene gjentar seg, vel ikke helt samme fargene. Men fargebruken kan tolkes slik at den friske rødfargen på hennes jakke representerer ungdommen og det fremtidsrettede, mens den falmede husmalingen (som nok engang var frisk og rød) representerer en tid som er gått. Husets arkitektur er vel også av eldre årgang. Her ligger et spenningsmoment, vil hun fortsette tradisjonene?
Avsluttet .

Ja det var nok ikke helt den samme rødfargen på huset og jakken nei - men rødfargen på piasavakosten der bak er vel ganske lik jakken hennes, eller...da har jeg kanskje litt av mitt på det rene...hehe....nei da, skjønner godt hva Nikolai mener.
Hans Jacob H.

Fint portrett og litt underfundig uttrykk på jenta. Ved første gangs gjennomsyn synes jeg også at bakgrunnen var litt for dominerende, men etter å ha sett noen ganger er jeg mer i tvil. Det blir en slags spenning mellom jenta og den store døra, kanskje en symbolikk om at hun en dag skal gå inn og overta gården? Kontrasten blir mer og mer slående; ung moderne jente og en gammel monumental dør/fasade som har stått der i generasjoner. Jeg spør som Nikolai; vil hun fortsette tradisjonen?

Hilsen Hans Jacob
Hans Jacob H.

Hmm, glemte visst i farta å nevne noe cyanstikk i bildet. Ser det tydelig på det hvite i bakgrunnen.

Hilsen Hans Jacob
Vibeke P.

Hei Espen.

Vakkert bilde!
Likte bruken av billedflaten.
For meg ser det ut til at fokus ligger på treet???, ikke på jenta?????
ville også hatt litt mer luft over døra, slik at den hvite toppen ikke ble kuttet. Mye cyan i bildet, tror det kan fjernes med ''selective color''.

Vibeke : )
Espen P.

Hjertelig takk for god og konstruktiv kritikk...

ePsen
Nikolai E.

Cyanstikket i bildet er nevnt, men korreksjonen i v2 ble for mye den andre veien (balansere komplementærfargene cyan-rød). Den beste måten å korrigere bildet er å sette riktig fargetemperatur. Hvis opptaket er gjort i raw er dette en grei sak. Hvis opptaket er gjort i jpg foreslå jeg å sette hvitbalansen med levels (photoshop eller annet program). Sender deg mitt forslag til forbedring per epost.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu