Vikeplikt
Dette er jeg ekstremt usikker på, og jeg er veldig i tvil om dette ble spennende eller om det bare ser ut som jeg har gått amok i PS.. Jeg har forsøkt å få frem et litt eget uttrykk i bildet, og justert mye farger og kontrast. Jeg vet hva jeg vil, men sliter litt med å få det til.. Dette er kanskje et skritt på veien.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-01 16:15:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor DX AF-S 18-70mm
  • Blender-
  • FilmtypeRaw, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Du sier ikke hva du vil frem til, så da får jeg komme med mitt inntrykk av bildet:
Fargene og den dystre stemningen gir meg følelsen av uhygge, noe skremmende uunngåelig som skjer. Frontruta på bilen er tilgrodd, og får meg til å lure på hva som er inni der.

Det ser ut til å være sol i bakgrunnen, men det er fjernt og uoppnåelig, og bilen kommer *fra* det lyse inn i det giftiggrønne dystre. Ikke akkurat oppbyggelig, dette!

Hvis det er noe i denne retningen du vil si, så er du på rett vei. Hvis det er noe annet, så er jeg helt på jordet.
Kai Frode G.
Du har tolket bildet noe utover hva jeg selv har gjort, jeg har ikke sett så mørkt på det. Men jeg skjønner din tolkning, og det gleder meg at du kan lese noe av bildet.

Bildet er tatt like før soloppgang, og trafikkbildet var dominert av tungtransport og noen enslige pendlere. I den ellers rolige og stille tiden på døgnet er man ofte litt følsom for høye lyder, og lastebilene var både voldsomme og høylytte. Litt skumle kanskje også. Det er i alle fall en fordel å vike litt unna. Ihvertfall til solen kommer og man er helt våken..
Inger-Lise S.
Hadde du skrevet hva du ville fram til,hadde du tatt fra oss muligheten til tolkning..
Men ved siden av at jeg liker effekten her,ble jeg påvirket av Anne Gros tolkning,i den grad at jeg nå ser kun den. Så trolig traff hun godt,selv om hun ser det dystrere enn du mente og jeg tolket ved første øyekast.
Fargene er spesielle,-uvante. Noe godt kan ikke tolkes ut av motivet,syns jeg, selv om jeg liker bildet.

Inger-Lise:)
Cristina B.
Ble skikkelig overrasket da jeg så bildet, ikke fordi det er dårlig, men fordi det er så annerledes.
Det er som du har gjort bruk av alt som ikke er akseptert. Tenker på farger, kornete bilde og i utgangspunktet ett kjedelig motiv. Det rare er at nettopp bruken av det ”ulovlige” gjør det faktisk ganske så spennende og gir rom for å tolke det i ”terror”
Billysene er virker nesten som øyne som passer inn i den skumle tolkningen sett i sammenheng med den ugjennomsiktige ruten på traileren.
Fikk sansen for dette bildet, og fortsett med det kreative arbeidet. Spennende med nye metoder og ideer.
mvh Cristina


Erlend M.
Ikke særlig overbevisende PS-jobb. Kan være stilig med fargemanipulasjon, f.eks. er bakgrunn/himmel ganske fin. Men forgrunnen er horribel, det store støynivået og eh... det ''vrengte'' høylyset i billyktene ser jeg ikke noe poeng i. Dessuten synes jeg selve innholdet er rimelig kjedelig.
Kai Frode G.
Takk for kommentaren Erlend. Jeg har mye å lære i PS, og trenger alle de tips jeg kan få fra dere som virkelig kan det. Innholdsmessig er ikke bildet verdens beste, men jeg syntes det hadde noe i seg. Jeg var selv veldig i tvil med de lyktene, og det er altså litt delte meninger om de her.

Christina: Fint at du synes jeg har fått til noe annerledes, det er det jeg ville. Jeg ønsker å kunne skape bilder som skiller jeg litt ut fra mengden. Dette bildet her gjør det kanskje ikke, men som jeg skriver over kan det kanskje være et skritt på veien..
Elin B.
Heisann!

Mitt første inntrykk er at komposisjonen er veldig bra.
Er noe mer usikker på fargene. Jeg synes lastebilen og fargene (blåaktige fargen) på den og fungerer bra, men at det kanskje skjærer seg litt i forhold til himmelen. Synes himmelen ble veldig dominerende i fargen.Tror jeg ville ha prøvd å fjerne grønnfargen øverst på himmelen, ved heller å gjøre den litt lysere orange.
Lyktene er kule de synes ikke jg du skal endre noe på :)
Blått og orange sammen fungerer best alene. Tror det vil endre uttrykket en god del.

Mvh
Elin
Kai Frode G.
Takk for betraktningen angående fargene Elin. Jeg fikk lyst til å forsøke de endringene du beskriver, men rekker det ikke med det aller første. Om jeg får til noe vellykket skal jeg legge ut en ny versjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu