ROSE
Prøver meg på noe nytt. Jeg ønsker å få konstruktiv tilbakemelding på dette. Personlig liker jeg bildet godt - det er godt for øyet, men her er det sikkert mye regler som skal følges for at et slikt bilde skal fungere. Jeg ønsker masse tilbakemeldinger - alle synspunkter. Hvorfor liker/misliker dere dette. Jeg er her for å lære, slik som de fleste av dere andre.

FYR LØS!!!!!! -tror jeg tåler det meste-
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-03 08:53:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF NIKKOR 28-105mm
  • Blender-
  • Filmtypejpg 200 iso
  • Nei
  • Anneten omgang i curves, levels og en økning i saturering. + usm
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger1244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Cristina B.

Meget delikat og fengende farger. Skjønner godt du er fornøyd.
Siden du spør om det er noe å utsette, så kunne gjerne noen av de hvite refleksene på glasset vært klonet bort. Virker noe unaturlig med denne rotasjonen av bildet. Dette er det eneste jeg klarer å sette fingeren på, men synes egentlig det er pirk fra min side.
Liker godt dybdeskarpheten, og som sagt ett bilde jeg la merke til med en gang og satte pris på. Elegant og fint med den mørke bakgrunnen.

mvh Cristina
Stine J.

Hei Vibeke,

Jeg liker komposisjonen din her veldig godt. Belysningen syns jeg ikke er helt vellykket, du har fått noen utbrente partier på glasset og blomsten kunne klart vært bedre belyst. Kanskje bakfra? Ikke så stødig i denne typen bilder selv, så har ikke så mye mer å tilføre bortsett fra at rosen nok kunne vært et lite hakk skarpere. Bruk av dybdeskarphet er fin her. Alt i alt et behagelig og fint bilde som jeg godt kan forstå du er fornøyd med. Spennende å prøve nye ting. :-)

mvh Stine
Vibeke P.

Tusen takk for kommentarer. Er veldig glad når dere kommer med forslag til forbedringer. Skal jobbe litt videre med dette når jeg får tid - det er kjekt visst man klarer å beherske litt forskjellige ting.

Vibeke : )
Steinulf L.

Ikke macro, men stilleben.... Fint lys i rosen. Ville klonet bort det minste bladet som stikker opp. Stedten burde kamnskje vært sentrert i hjørnet? Morsomt at du forsøker deg på flere uttrykksformer.
Benedicte S.

Delikat og behagelig. Synes dette var kjempe lekkert.
Gunnar jr. T.

Bare Nydelig!!!
Knut-Ivar J.

Hei

Jeg synes refleksene iglasset skal være der, de er med på å fortelle at glasset er rundt. men... men her er ikke det gylne snitt i bilde, det vil si at motivet er for sentrert...... etter min mening.

Knut-I
Roger V.

Hei
Ny variant fra deg, dette. Enig i at det burde være i snittet.
Videre ville jeg ha fjernet den grønne kvisten som står opp bak rosa, og det lengste grønne bladet bak.

Rosa er her helt skarp, men glasset syntes jeg enten skulle være skarpere eller mer uskarpt, vist du skjønner... Her er den verken det ene eller det andre.....

Roger
Inger-Lise S.

Lekkert dette. Absolutt annerledes og et bilde du legger merke til.
Jeg føler meg litt på tynn is her pga det for meg uvanlige med glasset som bakgrunn her. Bakgrunnen bør i et slikt bilde være diffus, men her ser jeg det er diffust,uten å vite om det er nok..Tenker da på glasset,for det sorte er jo bare topp kledelig..Jeg ville klonet bort de hvite refleksene.Muligens også det enslige lille bladet..
Etter mitt skjønn er fokus fin og på rett plass her. Nydelige farger.
Jeg vil gjerne være konstruktiv,ser du, men føler ikke alltid at kunnskapene strekker til. Men da går det på smak og mening:)
Jeg syns du har gjort en god og kreativ jobb.

Inger-Lise:)
Nikolai E.

Du leverer så bra at jeg tillater meg å være pirkete :)
Ideen er fenomenal, men du har ikke kommet i mål ennå. Her er noen skjemmende uregelmessigheter. Det små bladet som stikker opp fra rosen er nevnt (bort med det!) men like ille er det med det uskarpe bladet som stikker ut langs kanten av glasset. Få det bort. Her må det være stilrenhet. Det stikker en liten grønn tagg ut på andre siden, bør også bort. Du klarer det sikker med retusjering, men aller helst burde du sett det under opptaket.

Derimot er det større grønne bladet en viktig detalj i komposisjonen, bra! Den svake refleksen på kanten kunne vært dempet. Rosen har nydelige orange toner. De små imperfeksjonene i rosebladene synes jeg er ok.

Når det gjelder glasset er jeg litt usikker. Ser at noen reagerer på refleksene, mens andre synes de er ok. Refleksen på kanten synes jeg er forstyrrende, midt i glasset kan gi ekstra liv i bildet. Vet ikke helt...
Glasset har en blånyans, denne kunne du forsterke, øker fargekontrasten i bildet.

Komposisjonen er spennende med den diagonale linjen til glasset. Siden stetten er kuttet kunne du faktisk ha kuttet overkanten av glasset, altså brutt den ovale glasskanten. Jeg har forsøkt meg, synes det faktisk er ganske tøft.

Håper du får noe utav dette :)
Vibeke P.

Tusen takk for virkelig konstruktive kommentarer. Dette liker jeg!!!!
Her er det litt å gripe fatt i.

Vibeke : )
Vibeke P.

Ny versjon er lagt ut, synes at mange av forslagene deres var gode, og prøvde meg på en forbedring. Synes det ble ganske bra jeg - hva synes dere????

Tusen takk for all hjelp.

Vibeke : )
Roger V.

Hei igjen

Syntes resultatet ble mye bedre etter de justeringene som er gjort.
Men tror ikke jeg ville ha kuttet glasset i toppen slik som her er gjort.

Roger
Knut-Ivar J.

Hei Vibeke,

Enig med Roger ikke kutt glasset i toppen, prøv også å finne det gyldne snitt ved å trekke motivet til venstre i ruta.

Knut-I
Nikolai E.

Bravo! V2 er helt rått, jeg kunne ikke gjort det bedre selv :) hehehe jeg kunne ikke ha gjort det så bra i det heletatt!!

Jeg synes jo kuttingen av glasset er prikken over i'en! Det passer så innmari bra med kuttingen av stetten. Super diagonal.
Ser du har beholdt refleksen i glasskanten, kanskje den gjør seg nå? Som et lite lyspunkt?

Eneste pirket nå er at du kunne fjernet rusket på stetten.
Tarjei Ekenes K.

jeg liker godt komposisjonen, fargene

ikke helt min type motiv,
men synes v2 ble meget flott og frækt kuttet
og tar det hele et skritt videre

:-D ! son tarjeiav !
Mariann S.

Dette var et klart og vakkert bilde med herlige farger :-)
I mine øyne var versjon 1 best.. synes det ble litt for mye med den ekstra ramma i versjon2 .. tok bort litt av oppmerksomheten fra rosa liksom..

~Mariann~
Jan S.

V2 ble bra, men det står fotot: istendenfor foto: i signaturen på bildet.

/Jan
Vibeke P.

Takk for kommentarer og info. Trykkleifen i signaturen var jeg ikke klar over. takk for du gjorde meg oppmerksom på det.

Vibeke : )
Einar E.

Hei

Fint bilde, liker kontrastene, blomsten virker både varm og kjølig ser nesten ut som den fryser. Bra skarphet og fokus.

Synes en ramme er nok i V2, og at teksten er sjenerende, prøv med en annen font, ikke bruk en med løkkeskrift, det tar alt for mye oppmerksomhet, du trenger en mer anonym og samtidig pen font. Prøv med en grotesk font, dvs en en font uten seriffer hvor alle linjene i bokstavene er like tykke, slik som fonten på denne hjemmesiden for eksempel. Det er disse fontene som egner seg best på skjerm.

Og hvorfor gidde å skrive ''foto:'' før navnet ditt, hadde det vært i en avis kanskje, men her er det jo bare snakk om foto uansett, så hva annet om ikke bildet kunne man tro du stod bak?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu