Solnedgang
Fra Aksjeklubben 13-Opp's årlige kanotur (Flere bilder på klubbens hjemmeside: http://www.13opp.com)
Utstyr
  • Olympus C-3030Z
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12889} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Rolf S.

Her har fargene gjort sitt. Bare rester igjen av hva som sikkert var en flott solnedgang. Litt sent ute med kameraet, altså.

Eller synes jeg at du kunne rettet opp den skjeve horisonten. Landskapsbilder skal ALLTID ha rett horisont! Her er det dessuten nødvendig å skjære litt oppe. Fordelingen blir: 1 del oppe; 2 deler nede.
Dag T.

Rett horisont? OK, men jeg nektere å være like kategorisk,

Horisonten i det gyldne snitt? NEI, her oppfatter jeg symmetrien som noe av poenget.

Bortsett fra det tror jeg jeg foretrekker restene etter en flott solnegang, med ganske fine pastellfarger, fremfor enn nok en solnedgang med fargene i høygir.
Rolf S.

Arild Håland må selv vurdere tipsene han får til bildene sine. Men grunnreglene for god komposisjon gjelder jo også for et landskapsbilde som her er presentert (med mangler som antydet). Det er for det første ikke behov for symmetri i dette bildet der store deler av himmelen er så godt som utbrent. Her kunne det kuttes en god del (eks. ned til den mørkeste delen av skyen). Horisonten i et slikt bilde skal være rett, ellers ''renner'' vannet ut i bildets høyre side. Dette bildet kunne nok fått atskillig mer respons på kommentarsiden med kraftigere farger på himmelen. Har forøvrig sent mitt forslag til fotografen pr. e-mail
Arild H.

Det ser faktisk ut som horisonten er skjev, men pga. mørke ser vi ikke diverse holmer i høyre kant. Mao. den skal være rett. Kunne selvfølgelig å brukt Photoshop el. for å lage bildet litt lysere, men jeg er imot å drive å editere bildene for å få de bedre etc.. Hadde jeg gjort det, ville jeg også ha mistet de flotte fargene som Dag er inne på.

Sjekk ellers andre bilder på aksjeklubbens hjemmesider: http://www.13opp.com
Leif Y. C.

Må nok si meg enig med Rolf her. Men ingen regler uten unntak. Noen av de mest spennende bildene blir ofte til ved bevisst å bryte med fastsatte normer.

Symmetriske bilder kan bli fine de, men akkurat i dette tilfellet synes jeg ikke det er noen grunn til å bryte med klassisk komposisjon.
Ketil P.

Vedr. horisont: Her er det vel muligheter for at det er omgivelsene som gir inntrykk av at kamera står skjevt. Sagt på en anne måte: Dersom fjellet på høyre side er 100 meter nærmere enn delen av fjellet som er lengst unna, blir det nødvendigvis seende slikt ut?
Rolf S.

KP: Du er inne på noe i det du skriver her, men i dette bildet er det ingen tvil om at horisonten er skjev. Det kan du kontrollere ved å bruke nedre kant av browservinduet som linjal.
Avsluttet .

Vackra färger men saknar kanoten för att göra bilden komplett..
mvh/gunte.
Joakim A.

Likte bildet jeg, og blir småirritert over prippenheten til denne Rolf. Jeg synes fargene er slik de bør være, slik at man slipper å få speilbildet for lyst; noe som jeg syns ødelegger kontrastene. Skjeve horisonter trenger ikke nødvendigvis legges merke til om man absolutt må kommentere det opptil fire ganger under samme bilde.
Rolf; finnes det forøvrig en lovbok for naturfotografering? Ikke såvidt jeg vet.
Men nå er jo ikke jeg medlem i Norske Naturfotografers forbund...så jeg kan vel egentlig ikke uttale meg:)
Rolf S.

JA:
Til din orientering kan jeg opplyse at også jeg liker bildet. Men, som alt skrevet, har jeg noen velmente råd til autor (noe han i svarmail til meg har takket for og om rådene uttalt seg enig.

Hensikten med kommentarene her er ut fra egne forutsetninger og kunnskaper å veilede og komme med tips til forbedringer til beste for fotografene og deres arbeider. At JA fullstendig har misoppfattet dette, som er intensjonen med bildekritikk, får være hans problem – ikke mitt.

Meg bekjent finnes det ingen lovbok for naturfotografering. Men det finnes noen enkle ''regler'' som er gode å ha med seg på veien til å skape gode bilder.

Til din opplysning kan jeg fortelle at jeg er medlem i Norske Naturfotografer – NN, som ikke er et forbund for naturfotografer. NN er en forening, med 40 medlemmer.
Erik A.

Ikke helt enig med RS her. Jeg ville faktisk gjort det motsatt - 1 del nede og 2 deler oppe! Da ville man bedre fått fram den vatrete himmelen som ''stryker inn'' over en. Videre er slike bilder der avdags-lyset svinner, vel så stemnings-ladde som en fullblods solnedgang. Videre sier RS til DT: ''Arild Håland må selv vurdere tipsene han får til bildene sine.'' Håper RS ikke mener at vi ikke kan kommentere hverandres kommentarer, for det er jo halve moroa!
István L.

Kanonbild. Vilka färger, vilken dramatik!
István L.

Kanonbild. Vilka färger, vilken dramatik!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu