Flaggspett i solnedgang.
Liker sola som gløder på fuglen og greina.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-05 18:44:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D mk2
  • Canon EF 300mm f4 L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger465
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Espen L.

Skjeldent flott lys og god skarphet. Behagelig kontrast mellom varme forgrunnsfager og kald bakgrunn. Dette likte jeg skikkelig godt.

Mvh
Espen
Tore H.

Heisann.
Sola gjør det lille ekstra på dette bildet, synes ikke greinen gjør noe, da den normalt er der. Hvofor legger du ikke ut bilder på bildekritikken, da jeg synes de hører best hjemme der?
Vh Tore
Stein N.

Flott fugl i sjeldent flott lys, det gløder jo rundt den! Versj.2 er absolutt best.
Stein
Arne Rugeldal S.

Hei!
Eit flott bilete av ein flaggspett. Nydeleg lys og ein behageleg bakgrunn! Versj.2 var best!

Arne RS
Ole Petter D.

Hei Morten.
Kjempefint bilde! Likte versjon 2 best.
Synes du er så produktiv. Du har vel ikke vært på kurs vel?
Ole Petter
Morten W.

Jeg har visst vært på kurs, ja. (Men ikke flaggspetten).
Bent O.

Hei Morten.

Kjempefint bilde!! Likte utvilsomt ver. 2 best. Du har lagt ut en del bra bilder i det siste. Venter spent på hønsehauken. :-) Hva er det du forer disse spettene med?? Regner med du finner de på foringsplassen din.
Mvh Bent
Carsten A.

Som artsbilde meget bra, men med dette utstyret skal slike artsbilder kunne få høyere teknisk kvalitet. Det gjelder særlig detaljgjengivelsen, den er bra her, men utnytter ikke hverken kameraets eller optikkens egenskaper fullt ut. 1D Mk.II er jo skikkelig bra på 800 ISO (og til mange slags opptak også høyere ISO). For egen del er jeg etterhvert kommet til at det er ganske stor forskjell på støynivå/teknisk kvalitet ved 640 og 800 ISO, og jeg kjenner andre naturfotografer som er kommet til samme konklusjon mht. dette kameraet. 640 ISO gjør jo ikke all verdens forskjell på eksponeringen i forhold til 800 ISO - gjør et forsøk og la meg få høre hva du mener. Forskjellen må selvsagt vurderes når eksponeringen er ''perfekt''.

Artsportretter av denne typen har sitt helt klare formål og do. publikum. Rent billedmessig blir slike opptak ikke så interessante. Skal bildet skape større og mer generell interesse utover det fugle- og artsinteresserte publikum blir det behov for å fange fuglen i typisk aktivitet, i spesielle situasjoner o. lign.

MCH CA
Morten W.

Til Bent. Henger ut nøtteposer og meiseboller. Mens jeg venter på hauken har jeg kjempeundeholdnimg fra meiser, flaggspetter, nøttekråker/skriker.

Til Carsten. Du er en ''lei'' nøtt, men sprer om deg med mye lærdom. Skal forske ut ISO'n og se at 640/800 også stemmer på mitt kamera.
Børge J.

Hei Morten,Du er en kløpper på fuglefoto etter hvert, fine bilder er det å.
Jeg velger V2 siden du har klonet i V1, det blir uekte med en gang synes jeg, jeg kloner aldrig i et bilde, men det er jo sikkert mange meninger om det.
Pent var det uansett. lykke til videre.
BJ
Stig B.

For meg stemte dette veldig bra. Er her helt enig med CA: Meget bra artsbilde, som jeg som fugleinteressert likte veldig godt. Lyset var meget bra.

Godt poeng også fra CA når det gjelder å nå steget videre, med ''interessante'' situasjoner, miljøbilder etc, for å nå lenger enn artsbildene. Dette er mye mer krevende, men er også spennende. Er ikke selv i denne kategorien ennå. Følger stegene: først bilde av arten, deretter ''bra'' bilde av arten, til slutt kommer miljø oa. Har derfor lang vei å gå med de fleste arter :-)

Mvh Stig
Morten W.

Til Børge.
Ang. kloning er jeg helt enig. Synes egentlig det er en uting. Se på meisene f.eks. De henter seg mat fra meiseboller/nøtter og flyr inn mellom greinene på nærmeste tre. Her spiser de det de fikk ut av ''åtet'' i skjul for rovfugl. Blir det da riktig å klone bort greiner o.l? For at fuglen skal ta seg bedre ut? Nei.
Jeg gjorde det her, men la inn V2 samtidig, og der står hva jeg mener. I noen spesielle tilfeller, ja.
Bildet ble fremkalt i C1 LE og beskjært/oppskarpet i PS. I love it!!!!

Så er jeg enig med Carsten. Det handler om å strebe etter det ene bildet som ''sitter''. Flere av de som har kritisert dette bildet har vist bilder på ''dotten'' som jeg bare måper etter. Det gir inspirasjon.
Jeg for min del har tatt av fullstendig. For de som ennå ikke har et kamotelt; Løp og kjøp!!

Ole Jørgen L.

Bra jobba Morten, gleder meg til å se utviklingen videre !!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu