sommerdrøm
man kan legge mye tolkninger i bildet, og det synes jeg er bra, for alle har forskjellige meninger. kunne kanskje hatt fokus på noe, men liker at hele bildet er ufokusert, som i en drøm..
Utstyr
  • canon eos IX7
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130573} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Stig F.

Noe av det værste jeg har sett. Det går ikke an å ta et uskarpt bilde og kalle det noe med drøm for å legitimere ukyndighet.
Tor-Ståle H.

Stig, det var en tåpelig kommentar. Hva vet du om hva fotografen legger i bildet og tittel?
Tor-Ståle H.

Og med tanke på at du er lærer ved Oslo Fotokunstskole, så var det da heller ikke særlig pedagogisk...
Morten J.

Jeg er enige med Tor-Ståle.

Vi som legger ut bilder må tåle kritikk. Men kritikk bør være konstruktiv. Kanskje Stig har PMS og tar det ut her.

I visse sammenhenger roses faktisk uskarphet opp i skyene.

Når dette er sagt, er jeg enige i at bildet kanskje ikke er så epokeskapende. Jeg har vanskelig ved å se budskapet, sjøl om jeg trur jeg vet hva Marianne forsøker å formidle.

En drøm kan nemlig godt være ''uskarp''. Gi en smaksprøve på noe, en stemning, eller som her; sommer. Uten å være helt skarp (les konkret).

Kanskje det var det Marianne prøvde seg på her. Lyktes ikke helt etter min mening, men det retferdiggjør ikke offentlig stening. Det er andre kulturer som driver med sånt.

Iøvrig begjynner jeg å mislike bildekritikken litt etter at vi er delt opp i A og B mennesker (Betalende og Gratister). Antall kommentarer som blit gitt til oss gratister er markant endret. Og kvaliteten og. Jeg er sikker på at Stig's kommentar hadde vært formulert anderledes dersom fotografens status hadde vært en annen.

Jeg har sett gjennom Mariannes andre bilder. Det er mange gode ideer her. Kanskje de ikke slår gjennom hver gang (jeg er kjent med følelsen), men med oppmuntring og trening kommer det helt sikkert til å komme noen blinkskudd fra hun og.

Hilsen
Morten
Nikolai E.

Vil nok tro at fotografen har en ide bak bildet. Men den kan være av høyst privat karakter. Om det likevel er en fortelling av mer almenn karakter, er jeg ikke sikker på at bildet klarer å formidle noe særlig. Annet enn uklarhet.
Christian R.

Er vel ett sånt bilde jeg hadde slettet.Men det er meg da.Her må jeg ha en forklaring for og forstå meningen.Sorry :)

Mvh

Christian
Avsluttet .

Hmm.. Forbinder ikke sommerdrøm med en mann i bar overkropp og badeshorts bare.. Fargene er også altfor kjedelige og blasse til at jeg får noe særlig sommerstemning. Syntes heller ikke at uskarpheten fungerte noe særlig godt her. Personlig liker jeg at et eller annet parti i bildet er skarpt uansett, selv om det man vil sette fokus på er uskarpt.

Tommy
Dagrun S.

For meg ser dette ut som eit dårleg handverk!

:-)
D@grun
Avsluttet .

nice ass.

pent!
Espen P.

Et uskarpt bilde. Om dette er det værste Stig Flø har sett, så vil jeg anbefale en tur rundt på dotten :) Det er meget flere bilder som er meget værre enn dette.

Det å mene at jeg synes dette er det jævligste jeg har sett, er helt ok.
Det å mene at jeg nesten får frysninger på ryggen av det, så jævlig er det, er helt OK.
Men hvorfor ikke bare nøye seg med å si ; Dette her synes jeg ikke var noe bra. Dette her ga ikke MEG noen ting....

Hvorfor må enkelte krydre på med subjektivt oppgulp? Hva er vitsen med det?

Skal fotografen lære noe mer av å høre at jeg synes det er helt for jævelig grønnhelvetes stygt? Eller tar hun poenget like greit om jeg sier at jeg ikke liker det? - ''Det gir meg ingenting....''

Fy svarte for en verden vi lever i.....

ePsen
Thorfinn B.

Delikat sommerstemning gjennom defokus. Enkelt og ærlig utført. Neppe et bilde for alle og enhver, men for meg som jobber mye med defokus og uttrykket som det kan gi, faller bildet i smak. Ikke pga defokusen isolert sett, men den stemningen man kan oppnå og som jeg synes du har klart å formidle. Derfor Godkjent+ fra meg. Bakken kan beskjæres bort for å rendyrke motivet bedre. Bildet for da ytterligere ro og harmoni.

thorfinn
Magne H.

Det blir ikke akkurat sommerstemning hos meg dette :-(

Det KUNNE blitt, det om ikke han halvfete dekket nesten halvparten av bildeflaten. Det hadde vært mer gunstig om du hadde beskåret mindre slik at det var naturen som kom frem og ikke denne dvaske kroppen....

Det er akkurat ''slike'' som pleier å skjerme for utsikten på badestrendene...... :-)
Magne H.

........PS: Jeg føler meg litt dum nå, så på porteføljen din med masse bra bilder med 0 i kommentarer....da er det greit å komme med ett bilde som absolutt irriterer.....jeg og flere gikk vel i en ''felle'' her!? Godt gjort!...........
Nikolai E.

Thorfinn, denne ideen med defokus må du forklare nærmere. Jeg skjønner ikke vitsen, kanskje er jeg forsteinet i tradisjonell bildetankegang :) .. En sak er å gjøre et abstrakt bildeuttrykk ved ikke å ha noe bestemt fokuspunkt, dette har vi sett en del eksempler på i det siste. En anne sak er å defokusere et ''vanlig'' motiv, slik som i dette tilfellet. Her må jo fotografen ha bruk denne ''teknikken'' bevisst for å skape et bestemt stemning. Men jeg synes fotografen har lykkes bedre med defokus i dette bildet: bilde nr. 161294 Og her glimrer kommentarene med total taushet.

Magne, jeg tror faktisk ikke fotografen gjør dette for å provosere, så du har nok ikke gått i noen felle :) Se på hennes portefølje, hun har utviklet en ganske særegen stil. Det er ikke tilfeldigheter det hun kommer med.
Torbjørn G.

Nå har ikke jeg egentlig noen mening om dette bildet. Det ble nok litt sånn at det ikke ga meg så mye, men nok om det.

Det jeg reagerer på er måten folk velger å kommentere det på. Er svært enig med Tor Ståle, Espen m. flere her.
Får da være måte å slenge dritt for å si det rett ut.

Personlig er jeg overbevist om at Stig Flø er tidenes wannabe Idol-dommer og derav den lite raffinerte måten å uttale seg på.
Gleder meg til Stig kommer så langt at han legger ut et bilde eller to så vi andre håpløse amatører kan få se åssen kunstfiffen gjør det.

Marianne: Stå på :-)
Fred S.

Kan bli mye interessant ut av ''defokuserte'' bilder, men akkurat dette får ikke meg til å hoppe i stolen. At du oppmuntrer Marianne er likevel fint det, TB; du er jo den som behersker den materien best her på dotten, og alle må vel begynne et sted. Er ellers enig med dem som finner lovende takter i andre av MLT`s bilder, og når en først er inne på dette med defokus, så synes jeg at du har en delikat og navnløs sak et stykke lenger ned. (Rødt, med luftige, lyse blader)
Men dette bildet ''kjøper'' jeg ikke sånn uten videre.

Ellers er jeg ingen motstander av litt røffe, umiddelbare kommentarer; de får en tåle, også her på billedgalleriet. Ser at Morten J. klager sin nød over manglende kommentarer her på billedkritikken, og det er ingen tvil om nedgangen er reell. Det er imidlertid ikke noe i veien for å gjøre et forsøk på å ta billedgalleriet ''tilbake''. En skal ikke ha overvettes store norskkunnskaper for å se at kvaliteten på kommentarenene på billedkritikken heller ikke er mye å rope hurra for. De ligner etterhvert mistenkelig på de en finner på denne halvdelen.

vh fred
Ann F.

Røffe og direkte kommentarer bør man tåle så lenge de er saklige, relevante og rettet mot bildet. Direkte uhøflige kommentarer og utsagn er det ingen grunn til å akseptere.
Personlig synes jeg Stigs kommentar er over grensen siden han bare kommer med et negativt bombastisk utsagn uten å forklare mer hva og hvorfor.

Dette bildet har jeg litt sans for, dvs. idéen, men for meg faller det gjennom på den ene faktoren at mannen ser mot venstre, men det han ser mot er utenfor bildet i for stor grad. Tror jeg ville foretrukket ham mer mot høyre og at vi kunne ant litt mer av hva han ser på. Nå blir han såpass midtstilt at han blokkerer, ikke åpner, for hva han måtte se.
Jeg mener ikke at vi skal se alt, men en anelse mer hadde gjort seg, slik at hans blikk ikke hadde ''kollidert'' med billedkanten såpass tidlig. Hans midtstilling sperrer også for vår mulighet til å ''bli med i drømmen''.

En beskjæring nedenfra synes jeg ikke er nødvendig. Nå har han beina plantet på bakken mens han drømmer.

Av og til kan defokuserte bilder være bra. Ser ikke bort fra at dette kan bli blant dem, med de reservasjoner jeg har nevnt.

Mvh Ann
Erlend M.

Dårlig.

(ja, faktisk)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu