Rasende knoppsvane
Nå begynner hormonene å boble hos knoppsvanene. Flokkene med svaner får et stadig høyere konfliktnivå nå som det går mot vår og etablering av revir.. Denne var amper..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-21 16:17:24
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF 300 mm f.4.0 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeRAW ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ og 1,4 x konverter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger478
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131454} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Kjempemorsom svanebilde. Klare fine fjær.

Venlig hilsen Lillian.
Frode P.

Dramatisk svanebilde. Håper du sto på trygg avstand!
Fokuset ser ut til å være litt bak motivet, eller så trengs det litt usm.
Eyvind R.

Takk for kommentarer. FP: Kan hende du har rett mhp fokus, men jeg tror som du sier at litt usm vil hjelpe.. MVH Eyvind
Stine J.

Ser utrolig dramatisk ut dette. Med brennvidden du har brukt, regner jeg med du var på trygg avstand? Nå er ikke jeg noen ekspert, men det ser ut til at du har vært litt uheldig med eksponeringen her, samt at fokuspunktet er feil plassert, jfr. Frodes kommentar. Ser du har opptaket i RAW format, sjekk histogrammet og se selv.

Har kikket gjennom porteføljen din og du har veldig mange bra bilder.

mvh Stine
Eyvind R.

SJ: Takk for kommentar. Skal se på det du nevner. Takk for hyggelig tilbakemelding om porteføljen.
MVH Eyvind
Eyvind R.

SJ: Takk for kommentar. Skal se på det du nevner. Takk for hyggelig tilbakemelding om porteføljen.
MVH Eyvind
Carsten A.

Avgjort tiden for revirkamper ja, og med den store mengden av knoppsvaner vi etterhvert har fått i de senere årene er det trangt om plassen mange steder. Slikt kan avgjort gi interessante action-motiver. Et litt lavere opptaksstandpunkt hadde nok også hevet bildet.

Dette bildet virker dels noe overeksponert, dels er det noe for lyst presentert og dels sitter fokus ikke helt der den skal. Bildet vinner kraftig på litt arbeid med kurveverktøyet (senket kurve), men ser nok også ut til å være tatt i lys som er en god del for flatt. Som presentert mangler det også på oppskarping her, en viss oppskarping gir i dette tilfellet atskillig bedre visuelt inntrykk av skarphet. Skjønner forøvrig ikke poenget med å bruke stativ i en situasjonen som denne, 1/1600 sek. skal være mer enn nok til å sikre seg mot kamerabevegelse selv med 420mm brennvidde.

Uansett, flatt lys, motiv i rask bevegelse (selv for 1|/1600 sek.) og litt feilplassert fokus (på vinger/føtter istedetfor på hodet) vil nok som oftest ikke gi det helt store skarphetsinntrykket. Årsaken til at fokus ligger litt bak på et objekt i fart fremover er temmelig opplagt: Dels virker flatt lys og et objekt med lav kontrast sammen til å gi en situasjon hvor AF/følgefokus ikke har så gode muligheter for å arbeide raskt, dels har dette objektivet (har det selv) ikke spesielt rask AF/følgefokus med 1.4x konverter. Men her spiller også kamerahuset inn, dette kamerahuset har nok litt større slingringsmonn for AF enn Canons 1-serie, og på endel hus (f.eks. EOS 5) vil denne kombinasjonen av objektiv+konverter være på det nærmeste ubrukbar i praksis hva AF angår.

Denne situasjonen er svært krevende mht. AF/følgefokus, dels pga. lav kontrast, og dels kan det spille rolle om det er brukt følgefokus og ett -1- fokuspunkt (helt avgjørende i slike situasjoner, og står kamera på stativ blir det omtrent umulig å holde det ene fokuspunktet på rett plass, her hodet). Dersom objektivet hadde IS påslått vil det også medvirke til å sinke AF/følgefokus. Hverken IS eller stativ har noen hensikt med 1/1600 sek. eksp. tid., og begge virker hver på sin måte negativt i denne situasjonen.

MVH CA
Eyvind R.

CA: Takk for omfattende kommentar. Jeg er helt enig begrensningene mhp. AF med 300 mm + 1,4x konv. Kameraet var på stativ og 1,4x montert for andre motiver.. Det begrenset helt klart spillerommet for dette motivet som oppstod brått..
MVH Eyvind
Anne W.

Takk for konstruktiv kommentar til mitt eget svanebilde.

Likte dette bilde veldig godt. Flott dynamikk.
De yndige vesner som svaner ofte fremstilles som er kun en side av saken. Få andre har jaget meg og min hund bort fra vannet mer effektivt en rasende svaner! Selv hytteeiere med strandsone virker ufarlige i sammenligning!

Ole Birger S.

Fint bilde. Det ser virkelig ut som denne karen har tenkt å ta deg. Her var det også lærerike kommentarer, som var nyttige for min del. I morgen skal jeg prøve å feste noen svaner på min brikke. -olebig-
Eyvind R.

AW og OBS: Takk for kommentarer.

MVH Eyvind
Leif Håvard H.

Hei
Takk for kommentaren til ''eggtyv II''. Du har mange flotte foto av fugler. Denne var det ''trøkk'' i. tøft rett og slett. Ha en fin 17. mvh. lhh
Eyvind R.

lhh: Takk det samme. Ha en fin 17. mai du og..

MVH Eyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu