Etter solnedgang
Samme ståsted som på forrige bilde, men en annen vinkel.
Bildet inngår i albumet Langs vannkanten - Ting jeg møter på min vei langs vannkanten i Alta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-23 09:46:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma EX 12-24mm f4.5-5.6 Aspherical DG
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/3s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jonny E.

Hei igjen Wenche

Eg liker dette, formatet passer godt til skyan,
eg finner ingen ingen ting og klage på...

E det samme båt ute på fjorden som på forrige bilde?

Sånne små detalja e veldig bra.


Ha en god kveld

. JonnyE

Venche J.

Takk for kommentaren Jonny. Det er samme båten, og det er Snøhvitekspressen som kommer inn for sakte maskin på grunn av is på fjorden. Mitt ståsted er flytebrykken der ventebygget er.

Wenche.
Venche J.

Det skal selvfølgelig være flytebryggen. :)
Inge S.

Har studert dette bilde på avstand!!
Meget bra:-)
Kunne vært fin på veggen.

Mvh Inge
Stine J.

Hei Wenche,

Nydelig dette! Fint balansert komposisjon og fine farger og lys. Speilingen av skyen i vannet gjorde seg bra, likeså fint med båten til venstre.

mvh Stine
Gunnar G.

Jeg må innrømme at nettopp båten ved kai er det som forstyrrer opplevelsen av dette bildet mest. Det er i alle fall båten i venstre kant øynene oftest søker til når jeg prøver å fange inn bildets helhet. Kanskje er problemet at båten ikke klarer å bli en integrert del av bildet ved at den er kuttet på styrbord side slik at vi ikke kan se kaia innover med båten på utsiden, og at bare en ørliten del av kaia vises nederst til venstre. Når jeg på egen skjerm forsøker beskjæring av bildet, midt mellom båten til venstre og avspeilingen av skyen i sjøen, framkommer et langt mer solnedgangsvennlig bilde. Og da kommer plutselig båten ute på fjorden til høyre mer til syne, og blir det handlende element i bildet.
Gunnar G.
Tom R.

Hei Wenche, et flott stemningsbild med et flott lys. Likte den litt tunge skyen som trykker bilde litt. Ellers så må jeg si meg enig med Gunnar Graff.
Fjern båten og det blir et mye bedre bilde av et alerede fint bilde.

Tom:)
Roger K.

Hei Wenche!
Flott lys her også, men med noe mere spenning i himmelen. Likte den spensten og speilingen i havflaten av skydekket. Ser den båten kan stele litt unødvendig oppmerksomhet som går på bekostning av den flotte bakgrunnen. Nå skal jeg nå ikke pirke meg ihjel for det var og er et nydelig motiv du har fanget.

Ha en god natt

Mvh RK
Odd Tore S.

Vakkert og stemningsfullt dette, Wenche, men det blir én båt for mye her.
Den i venstre kant trekker til seg blikket, og er samtidig så klint opp i kanten at den egentlig ikke bidrar i helheten slik jeg ser det.
Når jeg leser gjennom andres kommentarer, ser jeg at det er flere som heller i samme retning, og som også kommer med forslag til forandringer. De kan nok ha noe for seg, og da står du igjen med et ganske dempet bilde av sen solnedgang.
Odd Tore
Venche J.

Takk for kommentarene alle sammen. :)

Nå har jeg beskjært fra orginalen, og sier tjaaa.

Jeg syntes selv det ble trangt i venstresiden, men prøvde meg. :) Jeg har en versjon til med mer luft, men det er tatt med 12 mm. Jeg får se om jeg orker å bearbeide den. Den ar et litt annet lys da den ble tatt noen minutter senere.

Uansett, artig å høre meningene deres.

God påske til alle sammen.

Wenche.
Odd Tore S.

Akk ja, du er inne på noe med ditt tjaaa her.
Problemet med mange beskjæringsforslag er at det kanskje løser det som kommentator ser på som noe som kan forbedres, og i stedet lager andre problemer. Det vanligste er at balansen i bildet blir borte.
Derfor er jeg ikke glad i å foreslå kutt, om jeg ikke klarer å se at det som blir igjen virker når jeg scroller eller dekker over den delen av bildet som jeg synes forstyrrer. I prinsippet synes jeg det er for mye snauisme her på dotten, hvor man konsentrerer seg så mye om hovedmotivet at miljøet rundt svekkes og kanskje ødelegges.
På v2 av dette bildet ble det jeg oppfatter som trang kant vekk, det som ble igjen ble forsåvidt OK, men ikke så spennende. Nytt originalopptak hvor du tar hensyn til det du mener er positivt i kommentarene vil være den beste løsningen, båten kan være OK den, med mer luft, også en versjon hvor båten på vei innover blir en tydeligere del av bildet kunne hatt noe for seg.
Odd Tore
Jonny E.

hei igjen

V2 ble jo severdig og pent....men litt kjedelig,
det mases ofte på ''interessepunkt'' i naturbilda,
( også fra mi sie ),
og når det e et slikt punkt ska det kuttes bort......
Bilda som har element som irriterer litt
engasjerer også og da blir ofte de bildan huska
adskillig lenger enn de reine og pene bildan.

V1 e enda mitt klare valg.


Ha en god dag

. JonnyE
Roger K.

Hei Wenche!
Jeg sier nå også tjaaa. Ble noe tamt over v2. Odd Tore sier vel det riktige. Den klippinga og styringa i et allerede lagt ut bilde ikke altid fører med seg forbedringer på hele motivet. Greit å se forskjellen og tapet etter min mening ble såpass stort at v1 fremtrer helt klart som vinner her.

Fortsatt god påske

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu