Se min kommentar til bildet av Anette på Bildekritikken
Bildet inngår i albumet Portretter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-22 21:28:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-300
  • Olympus 14-45 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131683} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jonn M.

Hei Sidsel,
Ok skikkelig portrett, men jeg tror du har brukt altfor vid vinkel.
Dersom du ser på Anettes nesetipp vil du finne at det er uproposjonalt stor.
Likeledes virker munnen litt for stor.
Vanligvis gir det mye mer flaterende og pene resultater for modellen dersom du bruker tele-linse. Dette gjelder ennå mer når modellen har stor eller lang nese eller hake.
shonny
Sidsel A.

Takk for kommentar og tips om telelinse, Jonn. Jeg ser det du sier, men jeg kjøpte Olympus E-300 for ikke så lenge siden, og dette er foreløpig det eneste objektivet jeg har. Skal selvfølgelig skaffe meg mer etter hvert. Har du, eller noen andre, noen tips om hva jeg kan gjøre for å motvirke den effekten du nevner så lenge jeg bruker dette objektivet? Hva er f.eks. da den beste avstanden? Kommenter også gjerne bildet av Anette på Bildekritikken. Synes selv at det har riktigere proporsjoner.
mvh Sidsel
Nikolai E.

Sidsel, det er ikke brennvidden, men avstanden til modellen som betyr noe for proporsjonene. Til portretter er det vanlig med avstand fra 3 meter til 5. Hvilken avstand har du brukt? Jeg synes ikke nesen er overdimensjonert her, du skal gå meget nær før du får såkalt vidvinkeleffekt (det som er nærmest kamera virker mye større enn det som er lengre bak).

Fint portrett av Anette, men veldig tradisjonelt. Passer som bilde i ramme blant familiebildene. Fin belysning, hudtonene er varme og fine. God hvitfarge på genseren. Pent med håret som faller fram på brytet, men igjen ganske tradisjonelt. Fint blikk, greit at hun ikke ser inn i kameraet.
Totalt sett et bra portrett. Men ikke særlig spennende.
Sidsel A.

Tusen takk til deg også, Nikolai. Helt enig i at bildet er tradisjonelt og ikke spesielt spennende. Var mest opptatt av å øve meg på å bruke dagslyset både inne og ute. Anette er jo ei flott jente, men jeg vil gjerne få frem mer enn det. Men så vil jeg jo gjerne ha teknikken på plass også. Det kommer flere av Anette. Både modell og fotograf trenger jo litt tid på seg til å slappe av og leke seg foran og bak kameraet også.

Når det gjelder det du ser om vidvinkel og avstand, er det nyttig info for meg. Jeg hadde vel en avstand på 1 1/2 - 2 m her, tenker jeg. Men på bildet som jeg lar lagt på Bildekritkken var jeg mye nærmere, og det synes jeg ble ganske bra.
mvh Sidsel
Inger-Lise S.

Et fint portrett med fine hudtoner.Fin bakgrunn.Litt mye lys fra høyre?
Jegliker best v#1.

Inger-Lise
Jonn M.

Hei igjen Sidsel,
Sjekket litt om kameraet ditt på http://www.dpreview.com/reviews/olympuse300/ og linsen du har er helt fin for portrett på oppimot den lengste brennvidden som tilsvarer 90 mm. Nikon hadde i gamle dager en 105 mm linse som ble ansett som noe av det ypperste for portrett. Har en 85 mm som jeg kjøpte for portrett som også er veldig fin.
Så kameraet med utstyret du har er ikke noe problem. Dersom du søker på internett kan du finne en masse tips om portrettfotografering, og i en artikkel ble det sagt at motefotografer gjerne brukte kraftige telelinser for å lage ansikt 'flatere' og mer flaterende og 'pene'. Spesielt ved fotografering av kvinner.

kamera = 0 problem
Fotograf med riktig innstilling = 0 problem
resultat: Vi vil se mange fine bilder :-)
shonny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu