Godvær
Endelig bestemte sola seg for å vise seg noen timer. Havblikk og fjæratur ga dette resultatet. Jeg ble veldig fornøyd med denne eksponeringen. Versjon to er et utsnitt av versjon en. :)
Bildet inngår i albumet Langs vannkanten - Ting jeg møter på min vei langs vannkanten i Alta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-27 21:29:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetFilter: S-P.L
    Håndholdt og godt humør. :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132243} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Fin senvinteridyll. Båten og bøya skaper interessepunkt og gir bildet liv og dybde. Du kunne kanskje ta en sjekk på hvitbalansen, litt vel blått dette..
Venche J.

Steinulf, det er greitt at du syntes det er mye blått, men det er slik jeg husker det. Både sjøen og himmelen badet seg i en deilig blåfarge. :)
Frank W. G.

Et pent stykke Norge. Av en eller annen grunn kunne jeg tenkt meg å sett mer til begge sider. Da måtte det jo bli et liggende format.

Frank
Gunnar G.

Hmmm....
Jeg har betraktet bildet en stund. Jeg er kommet til at du faktisk har to gode bilder i dette bildet, og hvert av bildene er kanskje (jeg understreker - kanskje) bedre enn dette du har presentert her(?). Jeg presiserer imidlertid at dette er min billedoppfatning, og det er ikke sikkert den deles av deg eller andre.

Hvorfor sier jeg dette??? Jo, øynene mine flakker - opp og ned, opp og ned, uten å falle til ro. Grunnen er at den nederste delen av fjellsiden er så fantastisk rik på grafiske ''krumelurer'', og som bare trekker blikket til seg, mens roen i bildet er i sjøen og båten og i fjelltoppen og himmelen.

Her er et forslag til mulig billedoppsplitting:

Det første bildet ville være båten og deler av fjellet opp til overkant av den skogkledde delen av fjellet. Det går en markert kant halvveis opp på fjellsiden, like over denne kanten ville jeg ha lagt øverkant av bildet. Da får jeg en ''vilter'' bakgrunn (øverst i bildet) mot en rolig og ettertenksom forgrunn (med fortøyd båt i ro).

Det andre bildet ville konsentreert seg om selve fjellet, med kutt like under den lyse sjøstripen. Dette bildet ville ha uroligheten nederst og så finner roen oppover mot fjelltoppen og himmelen.

Men, som sagt, dette er mine funderinger over et godt sett og godt tatt bilde, og baserer seg på det jeg kan se på skjermen uten mulighet til selv å eksperimentere med beskjæring.
Gunnar
Roger K.

Hei igjen, Wenche!
Må si du har jobbet godt i påska. Ser det er på tide å trekke ned til sjøkanten igjen. Jeg ser det Gunnar nevner, men som det nevnes blir det to separate motiver. Nå er jeg vant med hav og fjell som stiger opp derfra i et vilt landskap så det passer liksom meg best følelsesmessig. Det blir versjon 1 for meg da.

Mvh RK
Venche J.

Tusen takk for kommentarene dere. :)

Nå er det nå en gang slik at jeg valgte dette utsnittet fordi jeg syntes det var så vakkert. Jeg oppdaget det faktisk ikke før jeg hadde satt meg inn i bilen. At bildet ble i stående format skyldes snekant og busker og kratt i underkant og på sidene. Jeg sveivet ned bilruta og tok bildet sittende fra førersetet. Neste stoppested ble båthavna, derfra tok jeg et panoramabilde med Sigmaen. Det er mitt neste bidrag. :)

Joda, kameraet har vært flittig brukt i påsken, og ennå er det en dag igjen.

Wenche.
Gunnar G.

Din versjon 2 konsentrerer seg bare om høyfjellet. Det blir for likt utallige andre fjellbilder og bortsett fra at det er pent, mangler spensten som nedre del av fjellet gir (og som er med i ver. 1). I begge mine forslag til beskjæring er den nederste delen av fjellet med, det er noe av kluet ved bildet slik jeg ser det.
Gunnar
Anya K.

Blitt sagt mye bra her.. og det er jeg enig i.. kjempe flott bilde du har tatt her. Jeg er veldig glad i slike motiv selv..ikke så mange av de her omkring da men..hehe..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu