Profil
Bildet inngår i albumet Portretter -
Utstyr
  • Olympus E-300
  • Olympus 14-45 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132611} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Audun S.

Lyset er veldig flatt, har du brukt blitz rett på? Prøv med annen lyssetting.
Eli B.

Dette ble for kjedelig for meg, ta tipset til Audun.
mvh Eli
geir j.

Tatt i betraktning blitzens plassering og mangel på softing syns jeg resultatet ble eksemparisk...
Grethe B.

Hmm...vanskelig...Jeg synes jeg ser lys foran...stemmer det? Men allikevel virker det flatt...MEN en nydelig model, profil, klesdrakt og bakgrunnsfarge!
Syns summa summarum det ikke ble så værst jeg!:-)

mvh
gt
Nikolai E.

Flatt?? Hvordan kan dere si at lyset er flatt? Det er da vitterlig ikke brukt direkte blits fra kamera her! Jeg synes dette er knall bra, jeg! Det er kanskje liten dybde i bildet men det skal jo være en profil. Den synes jeg er dyktig utført. Fin balanse mellom hodet og kroppen, fine linjer og plassering av modellen. Meget fine hudtoner, hvorfor softe bildet? Da ville den fine og skarpe teksturen i hodeplagget og toppen ødelegges.
Modellens profil er jo meget fin, ypperlig er kanskje rette ordet...
Jeg har ikke mye å utsette, bare litt pirk: øyeeplet er litt kraftig hvitt, litt skjemmende reflekser i armhulen. Thats it!
Tor Andreas S.

ser ut som du har tatt bildet av en tilfeldig jente som gikk forbi. ingen blikk her. hadde du hatt et lite blikk. en anna vinkel på modellen. så hadde det i allefall vært litt mere personlighet over bildet.
flemming r.

Flot portrætmotiv.
Anniken S.

Her er det mange delte meninger. Tror Nikolai bommer litt på denne softingen som Geir er ute etter. Det er nok litt softing av lyset/blitsen som Geir er ute etter og ikke hudtonene eller bildeflaten forøvrig.
Han har et poeng i akuratt det. Er faktisk litt usikker på lyset her, men det ser ut til å være litt hardt på ansiktet og luen. Hvis du ikke har en softboks som du kan putte foran blitsen din, så kan du jo bare lime fast litt matpapir for å få samme effekt. Liker posituren og modellen veldig godt.
Lars-Anders M.

Bra bilde syns jeg. Ok.
Nikolai E.

Anniken, du har rett. Ser nå at Geir mest sansynlig mener softing av lyset :) Interessant å se forskjellige oppfatninger om dette bildet; lærerikt!

Akkurat hvilken effekt en softboks har i dette tilfellet vet jeg ikke, har for liten erfaring med studiobelysning, hvis det er brukt her. Hvis en softboks vil redusere den røffe strukturen i stoffet, ville jeg ikke softet lyset. Det er flere momenter i dette bildet, ett av dem synes jeg er kontrasten mellom det ''harde'' stoffet (luen og toppen) og ''myke'' huden. Synes fotografen har fått dette bra fram.
Sidsel A.

Hei, alle sammen, og hjertelig takk for lærerike og konstruktive kommentarer. Bildet ER på en måte tatt av tifleldig forbipasserende - på catwalken under Oslo Fashion Week. Det var derfor jeg la det ut under MOTE og ikke PORTRETT. Jeg hadde jo ikke noen påvirkning på lyset, og lyset over podiet er hardt, ja. Hadde det vært et studiobilde, hadde jeg nok forsøkt meg på helt andre positurer på modellen, og kunnet lære mye av det dere skriver om lyssetting. Men ut fra situasjonen, synes jeg selv jeg fikk til en litt stilig positur og fikk fremhevet en flott modell, i en hektisk og for meg ny setting. Se også, om dere har lyst, bilde under Bildekritikken 1.3.

Man skulle kanskje beskrive mer av bakgrunnen - både situasjonen og tekniske forutsetninger - for bildet når man legger det ut? På den annen siden synes jeg det er artig å få kommentarer ut fra resultatet, og så drøfte det derfra.

Igjen, tusen takk, veldig insipirerende med slike kommentarer.

mvh Sidsel
Fred S.

Under de forholdene du nevner synes jeg du har fått et tiltalende og godt resultat, ikke minst når det gjelder fin modellering av ansiktet. Og for et ansikt....

vh fred
Terje B.

-Veldig bra.....
Er forøvrig enig med deg at det er ok å få kommentarer ut fra resultatet for så i ettertid forklare frengangsmåte og historie... :)
Som sagt, veldig bra .

Mvh
Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu