Elegant Creep
Jagade detta lilla kryp i köksfönstret ett bra tag innan jag fick en hyfsat skarp bild. Den sitter på en liten trasig snäcka. Jag softade till den i Virtual Photographer efteråt. Jag hade en mellanring på 36 mm också.
Bildet inngår i albumet Djur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-02 12:46:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 50/1,8D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • Filmtype200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132954} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten A.
Sånt som dette bør nok stort sett gjengis noenlunde skarpt ph i noenlunde naturlig miljø. Den softingen du har valgt passer heller ikke særlig godt her.

MVH CA
Eivind A.
Bør og bør, jeg vet ikke om jeg er helt enig med deg, CA. Hvis bildet er bra, kan det ha en god verdi med en bakgrunn som er helt hvit, mener nå jeg. Men når det er sagt, så tror jeg softingen kanskje kommer av at insektet er klippet ut av sitt naturlige miljø, med feather eller lignende. Hvis dette stemmer, så er det jo synd.
Marcus B.
Hej och tack för era kommentarer!

Carsten: Du antyder att jag inte fotat i naturlig miljö. Jag har fotat insekten i vårat köksfönster, där det ofta finns småkryp. i alla fall sommartid. Är det inte naturligt tycker du? Och varför måste det vara naturlig miljö, har man inte konstnärlig frihet som fotograf? Att jag softat bilden beror på att jag helt enkelt gillar hur det ser ut.

Eivind: Det är inte ett montage. Bilden är enbart beskuren för att få ett tajtare utsnitt, och sedan softad för att jag tyckte det blev en snygg bild. Krypet sitter på en liten trasig snäcka som låg i vårat köksfönster. Softningen tog bort en del av den lite fula ytan på snäckan, men behöll hålen där den var trasig.

Mvh
/Marcus
Kai Frode G.
Jeg skal ikke begi meg inn i diskusjonen om naturlig miljø eller ikke, men bruker du en slik hvit bakgrunn blir resultatet et enda større fokus på insekt og komposisjonen generelt. Og slik sett synes jeg ikke detaljene i bildet og komposisjonen holder helt mål. En synsvinkel litt mer fra siden hadde gjort seg tror jeg.
Marcus B.
Hej igen och tack!

Jag ska testa att fota den igen. Jag tror nämligen att den är kvar i köket. Jag ska se om jag kan ta bilden lite mer från sidan och med en annan bakgrund så får vi se hur det blir.
Carsten A.
MB: Les det jeg skriver, jeg har aldeles ikke antydet at opptaket ikke er gjort i et naturlig miljø. Det jeg skrev var ''Sånt som dette bør nok stort sett gjengis noenlunde skarpt og i noenlunde naturlig miljø'' - mao., det er slik du viser (gjengir) dette jeg kommenterer. Her svever insektet i et hvitt tomrom - for meg er det svært lite naturlig. Det samme gjelder softingen.

MVH CA
Marcus B.
Hej igen Carsten!

Kul att du engagerar dig. Tack för det! Jag tror att min norska är för dålig. Jag förstår inte exakt vad du menar. Jag gissar trots allt en del när jag läser norska. Jag fårstår inte ordet ''slik'', så slutet på den meningen förstår jag inte riktigt.

Jag ska prova att fota en annan insekt med en annan bakgrund som inte är helt vit.

Mvh
/Marcus
Carsten A.
MB:''...det er slik du viser (gjengir) dette jeg kommenterer''. Eller med andre ord, det er den måten du har valgt å vise (gjengi, presentere) opptaket jeg kommenterer.

Jeg har ikke sagt ett enste ord om opptaket, altså hvordan du har fotografert (fotografere=fota?). Det later forøvrig ikke til at du skiller mellom opptak og dets presentasjon, altså det du legger ut her (''bildet'').

MVH CA
Marcus B.
Hej Carsten!

Ok, jag tror jag förstår vad du menar nu. Vi har nog missförstått varandra lite grann förut. Du skiljer på originalfotografiet (opptaket) och den bild jag visar här (presentationen) och det kanske jag har gjort riktigt.

Jag är inte irriterad på något sätt, så det vill jag inte att du tror. Hoppas inte du är det heller. Tvärtom är jag glad att du skriver vad du tycker och engagerar dig i min bild, trots att den inte faller dig i smaken riktigt.

Jag hoppas jag kan få ditt intresse även på nya bilder i framtiden, eftersom jag uppskattar ärlighet. Det är ju trots allt ärlighet som hjälper en att bli bättre.

Mvh
/Marcus
Carsten A.
MB: Neida, intet her har noe med irritasjon å gjøre, ærlige, oppriktige, omsvøpsløse og direkte kommentarer er det eneste som gir mening. Det er jeg glad for at vi er enige om.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu