Kefren pyramiden i Giza
Da er vi endelig tilbake fra turen vår i Egypt. Har hatt en fantastisk tur!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-06 14:40:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds mark II
  • Canon EF 24-70mm f/2.8L USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger1567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Nikolai E.
Velkommen tilbake, Nina! Dine bilder fra Egypt er etterlengtet :)

Et impnerende bilde, et storslagent møte mellom jentungen og pyramiden. En nokså midtstilt komposisjon fungerer utmerket her, med steinblokkene som leder blikket innover mot mesterverket. Vi kan bare ane jentens undring og beundring for det hun ser. En lett bris gir liv i kjolen, meget fin detalj. Nydelige jordfarger i stein og fjell, mot en flott himmel.
Dag J.
Ganske flott det her, og absolutt ikke tradisjonell pyramidepresentasjon.

Det trekker litt ned at skyene er såpass utbrent. Du kan sikkert redde de og skape større stemning i bildet.

Jenta er også bare nesten midtstilt, men heller ikke i det gylne snitt. Det blir litt hverken fugl eller fisk for meg. Men det er pirk.
Nina I.
Tusen takk Nikolai!

Har lagt til en annen versjon også som jeg liker veldig godt. Kommer til å ta litt tid å gå igjennom alle bildene, men skal få laget et galleri på siden min etter hvert.

Martine syntes det var utrolig spennende å endelig få se pyramidene, men ellers var hun mye bekymret for alle mennene på kameler der oppe. Det er et fryktelig mas om rideturer, de vil låne kameraet for å ta bilder av deg - for så å kreve masse penger for at de skal få det tilbake etc. I tillegg har man alle som skal selge deg alt mulig av suvenirer. Jeg har vært der en gang før så jeg var forberedt, men svigermor syntes nok det ble vel mye mas. (For ikke å snakke om at svigerfar ble kapret av en mann på kamel og ble borte i en evighet... hehehe).

Ellers er det ikke så enkelt å få tatt bilder der oppe på Giza platået uten å få med en mengde turister og turistbusser. Av den grunn har jeg ikke mange bilder av Kheops pyramiden med hjem.
Her foran Kefren pyramiden gikk det derimot an å få tatt noen bilder hvor ikke turistvrimmelen kommer til syne. Når man i tillegg får knallblå himmel med noen skydotter og solen gjemmer seg bak en sky når man tar frem kameraet skal man vel bare knipse og smile bredt :)

Mvh. Nina
Rune H.
Synes du lykkes godt her!!

Komposisjonsmessig så har du jobbet mye med diagonaler, noe som fungerer godt. Dag påpeker at bildet ikke er helt midtstilt. For å få det midtstilt måtte du ha beskjært bort den øverste steinen til høyre, og da mister du mye av balansen i bildet. Som Nikolai sier, så leder steinene en innover i bildet, med en positiv dybdefølelse som resultat.

Skyene fungerer godt her - med både jentas sokker og kjolekant øverst i samme.

Fin bruntone ellers!

Har selv akkurat vært på samme sted, og synes du presenterer et flott bilde her!

Rune :)
Nina I.
Takk til Dag og Rune også for kommetarer :)

Dag: La ikke merke til den lille klippingen i skyene som du påpeker. Er slurv i bilderedigeringen fra min side - detaljene er der i originalen :)

Mvh Nina
Nikolai E.
Slik bildet er lagt ut er det veldig lite klipping i skyene, histogrammet viser kun en liten spike. Sjekket rundt i skyene og de fleste pixler ligger under 250 i verdi for alle kanalene. En selektiv justering a himmelen vil gi bedre mettning i blåfargen og det vil bildet stå seg på. Nina har nok full kontroll på dette siden hun kan jobbe på orginalfilen. Bildet viser imidlertid en litt for tydelig kontur-rand mellom himmelen og steinblokkene/pyramiden. Mulig pga av komprimeringen?
Avsluttet .
Et helt annerledes pyramidebilde. Her er versjon #1 en klar vinner. Vi aner jentas beundring for den digre pyramiden. Versjon #2 har høyere albumfaktor til tross for en drøss med sjarme.
Jenta står vel egentelig på et glimrende punkt tå toppen av en stor stein. Midtstilt, javel, det er med på å understreke en viss spontanitet i bildet og er helt greit.
Flott dette her.

Mvh
ARVE
Nina I.
Siden det ble så mange kommentar om komposisjonen tenkte jeg skulle si hva jeg synes.

Jentungen er vel plassert midt mellom ''midtstilt'' og ''linjen'' for det gylne snitt på venstre side. Personlig synes jeg plasseringen er god. Stenene nede i høyre hjørne gjør er at det litt ''tungt'' der slik at en 100% midtstilling av jenta ville gjøre at det ble litt tungt på høyre side + at det ville blitt mere statisk. Skulle jeg flyttet meg mere mot venstre ville vrimmelen av mennesker i bakgrunnen også kommet til syne mellom stenene.
Har sittet her og kuttet bildet i forkjellige varianter men kommer tilbake til at jeg liker denne plasseringen best. Det er flott med regler, men de må ikke følges slavisk hele tiden. Å flytte jentungen lengre mot vestre synes jeg personlig ikke hadde gjort bildet så mye bedre. I værste fall hadde skautet og hodet hennes kommet foran himmelen og ikke foran pyramiden.

En annen faktor er at når man jobber med 5-åringer foran kamreaet så har man ikke mer enn ett sekund eller to før de går lei og løper avgårde for å se på noe annet - så det gjelder å være rask på labben.

Skjønner at andre nødvendigvis ikke er enig i mine betraktninger og det har jeg selvfølgelig full respekt for, men nå har jeg nå i hvert fall skrevet ned mine tanker rundt dette :)



Mvh Nina
Egil E.
V.2 ble både stil og sjarmfull med klare ''Marilynske'' trekk og effektiv gjentagelse skjørt/pyramide. Men, ville fjernet de gubbene til venstre.
Stine J.
Fint og annerledes pyramidebilde. Plasseringen av jenta er bra i forhold til pyramiden og bildet totalt sett er velkomponert. V2 faller best i smak hos meg, hvor jenta har et herlig uttrykk/positur. Syns mennene til venstre og kamelkjøreren i bakgrunnen passer inn.

mvh Stine
Liv H.
ikke fjern gubbene! syns de har en rolle i bilden, likaså kamelen. syns du har lykkats kjempefint med dette bilde, komp, farger og liv. gleder meg til å se fler!
Steinulf L.
Dette var to fine bilder som er ganske så forskjellige. V#1 er fin reisedokumentasjon hvor datteren din er med på å gi dimensjoner til bildet.
V#2 er litt mer rocka og ganske så morsomt. For meg stemmer den versjonen bedre med slik jeg husker Ghiza - masse mennesker og kameler.

Kamelen hadde forøvrig en veldig fin plassering.

Ser frem til flere Egyptbilder.
Kurt S.
Når det gjelder versjonene er jeg enig med Steinulf.
Vanskelig å velge, synes jeg.
Selv om jeg likte V#2 godt, søtt -:) tror jeg at jeg går for V1. Et kjempeflott bilde med den lille jenta, med blafrende kjole, som står og beskuer dette enorme byggverket. Som nevnt, flotte jordfarger i fin kontrast mot kjolen, skyene og den blå himmelen.
Her har du nok tenkt raskt og vært dyktig. Etter hva du beskriver er det nok ikke lett å få til et motiv som dette. Spesielt ikke med en femåring som modell og masse turister rundt omkring.
Når det gjelder komposisjonen i V1. Regler må kunne brytes. Tror faktisk ikke dette bildet hadde blitt noe bedre om du slavisk hadde ''fulgt boka'' med det gyldne snitt etc.
Når det gjelder V2. Kamelen viser flott dimensjonene og må være med.
Dersom ''blikket starter'' omtrent nederst i venstre hjørne får man en fin linje via jenta mot kamelen og videre til toppen av pyramiden. Derfor synes jeg mennene til venstre blir et forstyrrende element her. De skaper en uro i bildet som gjør at blikket blir å flakke rundt.
V1 ble kjempebra. V2 ble også flott med et lite minus for de to fyrene -:)
Godt jobba.
Mvh Kurt
Venche J.
Festlig bilde. Versjon to ble jo bare helt topp. Enig med Steinulf i vurdering av versjonene. BRA jobbet. :)

Wenche.
Tor Eirik P.
Flott bilde dette! Det meste er vel sagt om bildet.
Liker nok best ver1, men ver2 er også svært god, og utrolig sjarmerende.

*lengter tilbake til Egypt!*

Tor Eirik
Ivar O.
Heisann Nina!

V2 er jo bare helt Konge!!!!!! :-))
Steinbra jobba... ett bilde foreldre flest nok misunner til de grader! :-))

Prates! ivar ;-)
Nina I.
Tusen takk for de siste kommentarene!
Beklager sent svar her, men en kombinasjon av mange jern i ilden og en PC som ikke virker noe særlig lenger har ført til at jeg ikke har vært så mye online de siste dagene. Takk til Kurt for anbefaling av bildet !

Morsomt å lese de forskjellige meningene om hvilken versjon som faller best i smak :)

Mvh Nina
Stig Børre E.
Oj! Disse har gått meg hus forbi. Utrolig bra bilder begge to. Liker vers.1 best. Et lite vidunder står og betrakter et annet :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu