Skogen
Etter en uke i Provence første uken i april med hovedopphold i Biot (en liten by 3 km innenfor kysten fra Antibes) fikk jeg lyst til å vise noen av sidene ved dette området og hva det har å by på utenom høysesongen for strender og badeliv og hvilke forskjellige natur- og kulturopplevelser man kan oppleve innenfor svært korte avstander.
Bildet inngår i albumet Provence i april -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-17 14:09:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-300
  • Olympus 14-45 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan Frode A.

Veldig fin skogstemning :-)

Grønnfargen på steinene i bekken sammen med vann i bevegelse, skaper såvel spenning som en harmonisk ro i bildet.
Litt rusk og rask, men sånn er det jo i skogen.
Kanskje en beskjæring ovenfra og ned til like under det lyse himmelpartiet vil gi en større ro i bildet?

mvh -jfa-
Bjørn H.

Hei,et fint eksponert skogsbilde.virker som noe er skjedd øverst til venstre.Blir også litt mange vannfall som gjør blikket litt flakkende.
Men liker slike bilder:)
Mvh.Bjørn
Steinulf L.

Rene eventyrstemningen. tåler nok litt kutting i toppen. Likte dette.
Sidsel A.

Takk for kommentarer. Har kuttet øverst, som jeg også tenkte på først selv også, men ville ha med lyset mellom grenene, men det funker nok bedre bare med lyset som skinner gjennom litt til høyre i bildet. Litt rusk og rask, ja. Vanskelig å unngå. Plukket bort noe kvist og kvast, men disse grønne steinene var glatte, så jeg måtte beherske meg litt.
mvh Sidsel
Ronnie S.

Her skulle jeg gjerne sitti og filosofert leeeeenge ........ :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Sitter nå på jobb hvor pc-skjermen ikke yter bildene rettferdighet, bildene blir så mørke,
men eg likte dette bildet best i #1 hvor lyset fra trærne er med, litt enig i at det blir litt mye å forholde seg til, men alt-i-alt et fint skogsbilde.
mvh Inger Anne
Ann F.

Fin skogstemning, dype og fine farger.
V2 for meg, det lyse himmelglimtet i V1 distraherer.
Mvh Ann
Stine J.

Flott skogstemning med sildrene vann og klare fine farger. V2 faller best i smak. :-)

mvh Stine
Anniken S.

Et utrolig idyllisk sted du har fanget her. En herlig trolsk stemning som virkelig tiltaler meg. Er usikker på hvilken versjon jeg skal velge. V1 ble bra fordi du viser litt mer av omgivelsene rundt. V2 ble bra fordi du har avgrenset interessepunktet til det rennende vannet og mosen.
Det eneste som mangler her er en hvitkledd liten skogsengel...... :)
Odd Tore S.

Dette var et stemningsfylt skogsinteriør, mye fin mose og annet grønt, bra eksponert, og mye fint vann.
Egentlig for mye fint vann etter min oppfatning. Bekken deler seg og renner ut til begge sider, blikket følger med i begge retninger, men den samles ikke sammen igjen. Dette gir meg litt Marty Feldman følelse, med øyne som går til hver sin kant.
For meg ser det ut som om konsentrasjon om de to småfossene i midten ville strammet opp dette inntrykket, dvs. kutte begge sidefossene slik at de mosegrodde steinene fortsatt blir med, men vannet utelates. Det ser ut til å være mulig uten å gi bildet et amputert preg.
Odd Tore
Sidsel A.

Takk for hyggelige kommentarer.
Til: Tore, jeg forsøkte et utsnitt som du foreslår, men i dette tilfellet synes jeg bildet ble for flatt og mistet dybde. Tror jeg foretrekker akkurat dette bildet slik. Ser godt poenget ditt, men det får bli et annet bilde.
mvh Sidsel
John Arne P.

Enig med deg, Sidsel. Versjon 1 er best. Trolsk og for meg rolig og behagelig. Likte de mosegrodde steinene i forgrunnen og trestammene. Men jeg ser også den rare fordreiningen oppe til venstre. Ikke for mye vann etter min mening.

John A.
Per Ove H.

Et særdeles tiltalende bilde. Jeg synes også versjon 1 er best. Gløttet av blå himmel mellom trærne og det lyse feltet øverst i høyre bildekant er viktige elementer i bildet slik jeg ser det. Ellers er det en fin dybde i bildet som blir forsterket av elven som kommer mot en i avsatser.

Mvh
POH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu