Kongen (og Dronningen)
Kongen og Dronningen er variasjoner over et tema jeg fant på en oljemalingspalett jeg brukte en gang i tiden. Det er to forskjellige bilder, men her har jeg lagt dem inn som to versjoner for at du enkelt skal kunne gå fram og tilbake mellom dem. Har du mulighet, så se begge i fullskjerm mot sort bakgrunn.
Bildet inngår i albumet Unseen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-19 15:18:20
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135509} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Jeg synes versjon 1 er bedre i den forstand at den abstraherer mer, mens versjon 2 blir mere tydelig en ''avfotografering'' av et oljemaleri. Dette skyldes vel lys og kontrastføring i versjon 1 regner jeg med - i tillegg til det faktum at det jo er snakk om færre ''fargenyanser'' med stort sett bare svart og hvitt med litt grått i. Tittelen din gir meg mere assosiasjoner i retning insektriket enn menneskeriket. Synes høydeformatet fungerer bra, men som jeg allerede har vært inne på blir det versjon 1 på meg.
Kristoffer L.

Takk for grundig kommentar, Tommy!

Du har nok rett i at disse skapningene ligger nærmere insektriket enn menneskeriket, ja. Det som ble morsomt da jeg etterbehandlet bildet, var å se hvilke nye former og mønstre som avtegnet seg, alt etter hvilken metode jeg brukte for å konvertere til s/h. Ved å veksle fram og tilbake mellom de to versjonene, kommer dette tydelig fram. F.eks. sitter ''Kongen'' og ''Dronningen'' på samme ''trone'' nederst i bildet, men har helt forskjellig utseende og karakter.

Dette var mest et eksperiment, men ble for meg spennende nok til at jeg ville legge det ut og høre om noen hadde kommentarer.

- Kristoffer
Avsluttet .

Sannelig...der ser en hvor forskjellig en kan oppfatte mønsteret i et slikt bilde. Når du nevner det ser jeg hvordan kongen og dronningen her sitter nederst i bildet. Min referanse til insektriket var knyttet til et innsekt stående oppreist på ''bakbena'' sett forfra med to store grønne (på fargeversjonen) følehorn stikkende ut til hver sin side på toppen...hehe! Skuldrer og hode på det du omtaler som konge og dronning blir da leddene på midten av kroppen til kjempeinsektene jeg ser...!
Kristoffer L.

Hehe... ja, den var nok ikke helt enkel, denne her. Men jeg har sett det samme som deg - og har forestilt meg den svære ''skapningen'' bak som en slags enorm ''livvakt''. Ser du ekstra godt etter, sitter ''Kongen'' forresten med hendene omkring toppen av hornene på et ''oksehode'', som han ''styrer'' med.

Det morsomme med slike bilder er at en kan se nesten hva som helst i dem, og at alle ser dem forskjellig. I fullversjon er bildene forresten også fulle av arketypiske symboler omkring den vertikale midtaksen - i form av ornamentikk, hoder og armer. Dette ser vi lite til i denne nedskalerte versjonen.

- Kristoffer
Linda L.

Artige bilder! Synes nesten versjon 2 var mer spennende pga. de fantastiske flotte fargene (særlig øvre del) som danner dette mønsteret. Kan sitte å studere disse bildene i lang tid, det dukker stadig opp nye skapninger!

Kreativt og flott utført!!

Mvh, Linda
Avsluttet .

jeg vet ikke hva jeg skal si her, slått over ende av kreativiteten din

bare å kunne utforske forskjellen mellom farge og sort hvitt på denne måten viser en stor forståelse for faget. Og tydningen av hvordan figuren ble en konge i sort/hvitt og en dronning i farge, wow.

en herlig abstrakt fremstilling

kongen for min del, hvis jeg hadde blitt nødt til å velge, men....

...begge foto over to sider i en bok med sort bakgrunn hadde gjort seg absolutt best.

Ø
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu