Bornholm, 1999
Bildet inngår i albumet People and places -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_136411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Asmund M.

Veldig bra bilde, Kristoffer, men jeg kan godt unnvære ansiktet til høyre. Du kunne jo prøve å fjerne det hvis du har PS. Kanskje du kunne fikse litt glød i jernet på ambolten også. Men altså et herlig bilde som minner meg veldig om min oppvekst på landet og min onkels gamle smie. Veldig fint lys.
Det stemmer at jeg var i Fotohuset.
Mvh
Asmund
Kristoffer L.

Takk for kommentaren, Asmund. Det finnes nok flere gode argumenter for å fjerne ansiktet til høyre. Guttens tilsynelatende totale mangel på interesse for den gamle generasjons håndverkstradisjoner ble imidlertid et poeng som jeg hadde lyst til å understreke. Om dette aspektet kommer godt nok fram, er et annet spørsmål.

Det var morsomt at det stemte, det med Fotohuset. Jeg husker deg godt, men du husker neppe meg - var bare ansatt et års tid ('78 - '79) som ''nestkommanderende'' under Frank Å., før jeg gikk tilbake til studiene.

- Kristoffer
Avsluttet .

Synes gutten i forgrunnen hører med, om jeg hadde tolket det samme som du selv forklarer uten at du hadde sagt det får forbli uvisst - men det er uvesentlig. Uten den uskarpe gutten i forgrunnen hadde det blitt et standard motiv fra en smie a la museumsbrosjyrer etc. Gutten gjør bildet til noe mere. Nå er ''mellomlandingen'' din fra forrige bilde utvilsomt overstått ser jeg. Det er bra.
Bjørn H.

Hei hei Kristoffer -

En fin stemning i dette bilde. Slik guttens ansikt er plassert syns jeg ikke det fungerer. Han blir malplassert.

Men hvis gutten ansikt hadde vendt mot håndverkeren og vist litt engasjement, hadde det straks fått et bedre innhold. (mulig jeg er gammel i tankegangen :))

Dette bilde kunne også fint stått alene uten det ekstra ansiktet.

Skulle gjerne vært litt tettere på håndverkeren uansett.:)

Men slike opptak innedørs med et vinduslys, og ikke minst fra slike gamledagse verksteder, skapes en helt spesiel atmosfære.

Bjørn ;¤

Johan K.

Liker godt atmosfæren og stemningen i bildet. Fint med alle detaljene i bildet. Blir litt satt inn i en annen tid. Ser i grunn ikke ut som 1999 :)
Angående guttens fjes.. må jeg nok si at jeg heller hadde sett bildet uten. Synes det blir litt feilplassert slik det er nå. Og jeg tror bildet hadde stått bedre uten.

Johan
Linda L.

Synes bilde har en varm og fin stemning over seg. Liker godt å se mannen i arbeid, rommet, tingene rundt og det naturlige lyset som faller inn. Synes også dette holder for et godt fortellende bilde. Enig at gutten blir litt malplassert. Veldig fint!
Kristoffer L.

Takker hjertelig for tilbakemeldingene!

Mens hoveddelen av bildet ser ut til å falle i smak, konstaterer jeg enstemmighet i spørsmålet om hvorvidt gutten skulle vært med. Og jeg må si at jeg begynner å bli enig med dere. Gutten skulle ikke vært der. Han lar seg neppe fjerne uten stygge spor, og hvis han beskjæres bort, mister bildet innhold det bør ha i høyre kant. Konklusjonen blir at jeg nok heller får stikke innom smia igjen ved neste korsvei, og håpe på andre forhold når jeg tar nytt bilde.

Takk skal dere ha, alle sammen!

- Kristoffer
Linda L.

Hei!
Man mister kanskje noe ved å beskjære bilde fra høyre, men synes det er verdt det.
Bilde har såpass mange kvaliteter i seg ellers, både motivmessig og teknisk. Kutter du i tillegg litt neden ifra kommer man tettere inn på mannen samtidig som man bevarer romfølelsen og mange detaljer synes jeg. Tror gutten ellers kunne tilført bilde mye hvis han hadde vært mer ''tilstede''.

Synes du har fanget et godt motiv!!!

Linda
Asbjørn M.

Hei Kristoffer !
Syns gutten må vere med i bildet.
Han skaper en distanse og spenning til personen med anbolten.
Uten gutten hadde det blitt en ren avbildning av personen og omgivelsene.
Selvsagt min subjektive oppfatning av bildet.
Ser ingen grunn til at du behøver stikke innom denne smia noe mer ! ;-)
Som vanlig fint toneomfang. Meget bra dette !

mvh Asbjørn
Tarjei Ekenes K.

folk i arbeid er fett

gutten gjør bildet litt surrealistisk med blikket
og uskarpheten/bevegelsen

liker det

:-D ! sånn tar jei av !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu