Ved Hamningberg
Bør om mulig betraktes i fullskjermmodus, mot sort bakgrunn.<br><br>Den 40 km lange veien fra Vardø til det fraflyttede fiskeværet Hamningberg går gjennom et meget spesielt ''månelandskap'', hvor naturkreftene praktisk talt har gått amok med fjellene. Bildet er tatt ved denne veien.<br><br>Hamningberg ble spart for ødeleggelser under krigen, men takket være myndighetenes distriktspolitikk på 60- og 70-tallet er fiskeværet i dag en spøkelsesby, kun befolket om sommeren.<br><br>Lenger enn til Hamningberg kommer du forresten ikke; her ender veien rundt Varangerhalvøya.<br><br>Se også bilde nr. 150382.
Bildet inngår i albumet Finnmark 1982 - Fra en reise langs Varangerhalvøya
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_136967} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .

nydelig stemningsformidling. Herlige mørke toner og komposisjon.
Får virkelig følelsen av et forlatt fjelllandskap uten noe tegn til liv.

Bra at teksturen i fjellene bare så vidt syns

Ø
Erlend B.

nydelige toner, et enkelt og klassisk komp, som et maleri. Meget pent.

Erlend
Johan K.

Må betraktes i fullskjerm med sort bakgrunn ja.

Enkelt og veldig pent. De mørke tonene lager en flott stemning i bildet.
Likte dette godt

Johan
Kristoffer L.

Tusen takk for raske og kommentarer. Det er inspirerende å høre at dere liker tonene. Jeg eksperimenterer litt med dette om dagen, søker å finne fram til en metode som kan gi størst mulig fleksibilitet under konvertering til s/h, og i etterbehandlingen.

Øst-Finnmark anbefaler jeg gjerne som fotosafari-mål. For de fleste av oss er det langt dit (vel, ikke lenger enn det er til Roma) - men området har utrolig mye å by på, både av folk og av landskap, og er en reise verd.

- Kristoffer
Avsluttet .

Jeg ser en vei ut av elendigheten....den leder her rett frem fra forgrunnen via fjæresteinene ut i vannet, mellom de to bergnabbene og ut i evigheten på det store vide nordishavet. Bildet gir en følelse av ''lys i mørket''...og det kan vel tolkes på flere måter det og; tatt i betraktning det du sier i underteksten omkring fraflytting/nedbygging av distriktene...

Sånn rent konkret illustrasjonsmessig ift. furet værbitt Nord-Norsk Finnmarksvidde og kystmiljø synes jeg det bildet du linker til viser mere ''råskap'' og stemning enn dette. Men her i dette bildet synes jeg uansett at du har laget en god skildring av widescreen Norvegia - på nesten samme måte som Amerikanerne liker å fremstille sitt widescreen America.
Inger-Lise S.

Et fantastisk landskap,dyktig presentert. Jeg liker gråtonene her. Månelandskap er et passende ord. Herlig hva naturkreftene finner på:)
Interessant lesing dette og jeg liker også bildet du henviser til..
Distriktspolitikken på 60-70 året er pinlig...
Jeg har vært i Finnmark, (Alta,Lakselv,Karasjok og Kautokeino),men har ikke sett maken til landskap.
Dette var mektig.Inger-Lise
Kristoffer L.

Tusen takk for tilbakemeldingene!

Jeg likte veien din ut av elendigheten, Tommy - den er som hentet fra en eventyrlig film. Og ja, til dere begge: distriktspolitikken på 60- og 70-tallet ødela mange fine, lokale samfunn både langs kysten og lenger inn i landet. Husker jeg ikke feil (det er endel år siden jeg var der, og fikk høre historien) ble fiskeværet nektet bevilgning til en molo. Denne ville gitt de nye og noe større fiskebåtene, og mottaksanlegget, en trygg havn. Dette ville vært helt nødvendig for den videre eksistensen til Hamningberg, som var 100% avhengig av fiske.

Heldigvis blir de fleste husene tatt vare på. Fiskeværet brukes som feriested, og om sommeren er det faktisk endel liv her. Turister kommer langveisfra for å oppleve stedet der veien og ''Europa'' slutter, kjøpe førstedagsbrev som blir ekstra verdifulle når de er stemplet i Hamningberg - og oppleve det spesielle ''månelandskapet'' ut mot fiskeværet.

Takk igjen, for positive tilbakemeldinger!

- Kristoffer

Mona R.

flott bilde! malerisk. kunst som fortjener å henges på veggen i en fin ramme. Henger meg på Øyvinds kommentar, liker tonene i bildet veldig godt.
Knut L.

Hei.

Du må da ha kommet langt med ''s/h-teknikken'' din.
Dette må jo være kjempebra.

Og bildet formidler en meget stemningsfull - om noe mollstemt - dokumentasjon fra Finnmarkskysten. Men, som nevnt, er det nok en en vei ut av ''elendigheten'', som nok er en del av det virkelig eksotiske som fins a fremtidige turistmål i Europa..
Måtte de som er satt til det, være velsignet med klokskap til å forvalte verdiene på beste måte i et langsiktig perspektiv.

Bildet når så absolutt frem og vekker følelser.

mvh
Knut






Bjørn H.

Vakker og melankolsk stemning -

Liker tonene og motiver veldig godt Kristoffer ...

Savner mer på venstre side ... og også en bedre avslutning på høyre ...

Bra teknikk her ..

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Av og til overgår du deg selv, Kristoffer. Dette var vakkert. Men hva er de lyse punktene i fjæra? Jeg hadde tonet disse ned.

mvh
Anna :-)
Kristoffer L.

Hjertelig takk for inspirerende tilbakemeldinger!

- Kristoffer
Kristoffer L.

Hei, Anna - kommentaren din kom visst inn mens jeg selv skrev min siste. Takk for tilbakemeldingen, du også! De lyse punktene er hvitere småsteiner. Har ikke tenkt over dem, men her har du kanskje et poeng. Tar det med meg videre!

- Kristoffer
Ioannis L.

Hei Kristoffer!
Long time...
Et mektig og stemningstungt bilde!
Likte spesielt følelsen de spisse klippene og de fantastiske skyene fremkaller. Det er nesten noe magisk over det! ;)
Lene H.

Vakkert, stemningsfullt og skummelt. Det er noko veldig mektig over naturen ein finn i finnmark, som får ein til å føle seg veldig små som mennesker. Det er ein mektig følelse som eg syns du har fått med i dette bildet!
Der ligg alltid noko meir enn motivet i bildene dine. Eg likar dette noko som eg sjelden klare å sette fingeren på, men som gjer det så spesielt!

- L
Kristoffer L.

Hjertelig takk for disse fine tilbakemeldingene!

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste