Funkis
I disse tider hvor Ekebergrestauranten får så mye oppmerksomhet, tenkte jeg å slå et slag for andre funkisperler i Oslo.
Ingierstrand er virkelig en perle, men dessverre i sterkt forfall. La oss håpe Ingierstrand også blir pusset opp og bevart for ettertiden.
Bildet inngår i albumet Oslo - Er glad i Oslo, en mangfoldig by.



  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-06 09:50:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger533
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Dag T.
Kult bilde tatt i bra vinkel. Jeg liker slike detaljer som vannet som synes gjennom åpningen i midten, at toppen på åpningen og avsatsen til høyre går i horisontlinjen, og at trappene som vrir perspektivet slik at det samtidig ser ut som om det går rett opp, og faller fra deg.

Skal jeg pirke må det være at jeg ville prøvd å få litt mer balanse mellom venstre og høyre del. Nå er har bildet en mørk venstreside og en lys høyreside, og det skulle være ganske greit å gjøre noe med ved for eksempel å dempe skyene til høyre og lysne dem litt til venstre.
Avsluttet .
Jaha, det var det bildet jeg skulle ut og ta, men ikke har fått somlet meg til enda!

Jeg liker vinkelen du har brukt her. Fint at du har fått nederste avsats i flukt med strandlinjen på den andre siden og at vi ikke ser noe av selve stupebrettene.

Synes kanskje hele bildet kunne vært en anelse lysere.
Odd Tore S.
Ingierstrand som et (litt) himmelstrebende funkismonument, himmelen i v2 var nok en forbedring, men den var ikke plagsom i v1 heller på min skjerm.
Jeg lurer litt på et par saker:
- nær tangering av åpningen under tårnet med horisonten, men slik at den treffer midt i landmassen. Burde overgangen mellom land og himmel vært synlig, alternativt ikke noe land? Jeg ser en konflikt ved sideplattformen.
- kunne tårnet blitt enda mer himmelstrebende om du hadd gått litt nærmere og vinklet kameraet mer nedover?
Vanskelig å bedømme effekten av disse to forslagene, særlig fordi jeg synes at det viktigste må være at den kompen du har valgt med linjer i treverk og tårn som konvergerer etter min mening ikke må ødelegges eller forstyrres. Men litt mer dramatikk kunne gjerne være av interesse.
Odd Tore
Daniel S.
Hei,
dette bildet liker jeg svært godt. Jeg har ikke vært på Ingierstrand etter at jeg sikret meg ispinne i russelua en kald vårdag for fem år siden, men kjente meg umiddelbart igjen. Etter det jeg husker var bygningen på land i vesentlig verre forfatning enn stupetårnet, og det er synd. For dette er en plass i Oslo-området jeg gjerne ville tatt med venner fra andre deler av landet til.
Jeg ville aldri tenkt på konflikten mellom høyre og venstre del av himmelen om jeg ikke hadde sett alternativet, men er enig i at versjon 2 gjør seg best. Jeg skulle gjerne sett horisonten litt lavere slik at man fikk luft i åpningen nederst, men om det hadde blitt et bedre bilde i praksis er vanskelig å si så lenge jeg ikke kan sammenligne direkte.
Alt i alt et veldig bra bilde, om min mening spiller noen rolle :)

- Daniel
Johan K.
Likte dette. Elegant. Og at det er helt folketomt lager en spesiell stemning.
Vinkelen er knallbra, og fin symmetri.
Enig med Daniel angående luft i åpningen nederst. Hadde kanskje ikke gjort så mye til eller fra, akkurat som at V2 er et bittelite hakk bedre enn V1 uten at det er den voldsomme store forskjellen.
Men, flott bilde :)

Johan
Dag T.
Verson 2 ble bedre ja, men som jeg sa var det mest pirk i et allerede bra bilde. For min del ville imidlertid et gløtt av luft i åpningen nede redusere bildet. Det ville bli enklere, kanskje gjøre det mer umiddelbart men samtidig holde på interessen kortere. Nå har sjøen i åpningen samme effekt som trappene, de gjør noe med perspektivet, noe nesten ulogisk, som et bilde av Escher.
Nina S.
Takk Dag for den sammenligningen. Hans verk kan forøvrig beskues her:

http://www.worldofescher.com/gallery/

Mvh Nina
Bjørn H.
V2 blei fin den --

Liker motivet godt...men syns det ble vel grått...

Hadde vridd på kontrastspaken, og hentet litt mer liv i det, tross gråværet .. hehe ...

Bjørn ;¤
Steinulf L.
Synes horisontlinjen treffer godt hert, både i fht. trapp og åpning i tårnet. Litt grått og dystert? Men det er kanskje meningen. Et gjennomarbeidet fint bilde.
André M.
Harmonisk, stillfarent og smådystert. Nydelig stemning.
Marius F.
Bra standpunkt som gir en fin effekt på stupebrettet. Syntes skyene på venstre side i v2 kommer litt uheldig ut, så jeg går nok for v1
Rune H.
Helt enig med Marius ang skyene i #2!
Holder meg til #1!

Liker linjene innover i bildet og på tvers i bildeflaten! Geometri gjør seg ofte meget godt som utgangspunkt for gode bilder!

Hadde vært artig å sett en fargeversjon, men er rimelig sikker på at sv/hv vil fungere best!

Rune :)
Stine J.
Fine linjer/symetri og god dybde i bildet. Holder en knapp på v2, men kunne tenke meg litt mer kontraster.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu