~
Et ''dukk'' i en påskekaktus gav dette resultatet. Eksprimenterer med høy blender og øvelse på plassering av fokuspunkt. Selv har jeg en følelse liker/liker ikke og er derfor ekstra spendt på hva dere synes. Så velkommen er dere til å fyre løs!
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetStativ + fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger578
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137917} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Cristina B.

Synes dette ble spennende og vakkert.
Personlig synes jeg bildet fikk litt mer futt når jeg økte kontrasten litt. (+10)
Liker de myke og lange bladene.
Flott bilde du har laget.
mvh Cristina
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Et vakkert og tildels abstrakt bilde.

Flotte rødtoner i bildet, eg savner imdlertid ørlitt mer skarphet på fokuspunktet ditt her, men ellers veldig bra.

Fortsatt god helg!

Mvh Inger Anne
Steinulf L.

Velplassert fokuspunkt med god skarphet. Synes det lyse feltet i toppen blir litt fremtredende, men det er jo en smaksak.

Spennende øvelse du holder på med her.
Johan K.

Spennende bilde. Ganske abstrakt og det fungerer bra.
Fine farger og velplassert fokus. En liten kontrastøkning skader ikke.
Likte dette. Ble sittende å se på det ei stund :)

Johan
Rune N.

Joda, dette har noe for seg. Tror jeg ville ha gått enda mer innpå, eller laget et tettere utsnitt, slik at det ble minde med på bildet. Rundt den bølgende formen er det mer enn nok av farger og former til å utgjøre et bilde alene.

Økt kontrast hadde heller ikke vært av veien, som Cristina påpeker.

mvh
Rune

PS
Med slike duse flater er det viktig å pusse støv... Ser ut som du skulle ha blåst litt støv av brikka i kameraet, eller i alle fall fjernet det i PS.
Inger-Lise S.

Delikat og spennende bilde. Fine linjer og lekre fargenyanser.
God plassering av fokuspunktet. Spennende å eksperimentere med stor blender:)
Du kunne nok hatt mer kontrast, men bildet er dekorativt som det er,
Jeg liker utnittet her.

Inger-Lise
monica p.

Hallo Tone
Joda Macro er spennende og utfordrende, synes du har greid strabasene godt her jeg, liker fokuspunktet veldig godt også, så du får bestått av meg i alle fall.
Mvh Monica:o)
Tone B.

Takk til dere alle for konstruktive tilbakemeldinger. Jeg har ikke tilgang til skikkelig bildebehandlingsprogram så de forsøkene jeg gjorde etter oppfordring fra dere på økning av kontrasten ble jeg ikke fornøyd med. Derfor ingen ny versjon.

Rune; lekte litt med et annet bildeutsnitt etter ditt forslag men ble ikke fortrolig med noen av dem. Liker bildet best slik det fremstår nå. Uansett er det fint med andre innspill som en kan ta med videre på veien. Målet mitt når jeg fotograferer er å komponere bildet på en slik måte at beskjæring av bildet i etterkant ikke skal være nødvendig for å få et godt resultat. Bildet blir ikke det samme for meg om ikke jeg følger dette prinsippet.

Takk igjen for gode tilbakemeldinger!

mvh Tone
Hans Petter L.

Kjempe nydelig Tone!
MEN(!) der er noen mørke prikker som kanskje skulle vært fjernet.
Bl.a på det lyse feltet til høyre, og oppe fra midten og mot høyre.

Mvh
HansP
Tone B.

Takk for kommentar og jeg er helt enig med deg Hans Petter! Klart de skulle vært borte og jeg skulle gjort som Rune sier i sin kommentar enten fjernet de i PS eller pusset støv fra brikka. Må nok vente med å skrive ut bildet før til jeg får PS installert igjen.

Vi snakkes!

Tone
Roger K.

Hei hei Tone!
Macro er ikke det jeg har eksperimentert med så mye og derfor kan jeg bare utale meg deretter. Liker imidlertid veldig godt det jeg ser fra din hand. Herlig fargespill i dette bilde. Ser litt på muligheten for kutt og tilføyelser. På høyresiden har du ikke fått med hele spissen på blomsterbladet. Nå vet jeg selvfølgelig ikke hva du får med av andre ting om du tilføyer avslutningen på det. Da tror jeg også at et kutt på ca 1/2 cm på venstresiden kunne gjort seg. Bare en tanke, flott levert.
Blir det mye støv på brikken kan det være lurt å få dette renset. Ligger det for lenge på brikken kan det brenne seg fast. Brikken blir nemmelig varm om du fotograferer mange bilder over en kort periode. Det resulterer i at støvet kan brenne seg fast. Hør med din lokale fotoforhandler om han har utstyr for å fjerne dette. Det nytter lite å blåse dette vekk selv mange ganger. Brikken er magnetisk og holder på støvet. Utstyret de bruker er å tilføre strøm for å avmagnitisere brikken for så å blåse støvet vekk. Dette tar litt tid og du må regne med å levere kameraet inn for en dag. Uten dette kan en risikere å bare flytte rundt på støvet og tilføre mere. Oljefri luft er også en betingelse og for all del ikke bruke komprimert luft fra slike blåseflasker du får kjøpt. Kommer det vanndrpe fra denne og på brikken er den så kald at det skader brikken og ny er et faktum. Ikke billig den, ca 5000,-.

Ha en fin søndag

Mvh RK
Tone B.

Hei Roger,
Tusen takk for utfyllende kommentar! Har hatt dette kamera i vel et år nå så det er kanskje på tide å få det renset. Bør vel vurdere det før sommerens fototur som går nordover igjen! Ble så hekta i fjord sommer av den vanvittig flotte naturen dere omgir dere med der oppe i nord så valget var ikke vanskelig :-)
Kjekt du likte bildet. Jeg har tilbrakt noe av søndagen liggende strak ut på plenen sammen med løvetannen og kamera, men uten stativ er jeg usikker på hvordan resultatet ble. Men det får jeg se på i kveld.
Ha en fortsatt fin søndag!

mvh Tone
Inga Helene J.

Hei Tone!

Deilige farger i bildet ditt! Er selv inne i en rosa periode, så dette passet meg fint. Er enig i Runes forslag om å gå tettere innpå sånn at det skarpe området kommer lenger opp og litt mer inn mot midten i bildet.

Mvh
Inga Helene
Bjørn H.

Hei Tone ...

Bortsett fra at jeg savner litt mer smell på ''tone''ne, syns jeg du viser et ekstra flott blomsterbilde...

Nydelige former, og ikke minst en strøken bruk av foklus og dybdeskarphet.

Me like ...

Bjørn ;¤
Kurt S.

Hei.
Dette ble abstrakt og flott med fine linjer og god plassering av fokuspunkt.
Savner kanskje litt kontrast og litt mere smell i fargene, som nevnt.
Dette fungerer likevel. P.S: Håper du får innstallert P.S snart. Et godt bildebehandlingsprogram er alfa og omega for bilder som skal vises på skjerm.
Forstår du har det syn at man skal få et best mulig resultat fra kamera under opptak. Det er jeg helt enig i og det er et fornuftig standpunkt. Likevel - Litt finpuss i P.S kommer man ikke unna.
I og med at du for tiden ikke har tilgang til et godt bildebehandlingsprogram synes jeg du har gjort en kjempegod jobb her.
Absolutt et severdig bilde og godt jobba -:)
Mvh Kurt
Kay R.

Flott på alle måter... Rolig, behagelig, severdig.. Hiver mæ med andre ord bare på rosen.. Finner ikke noe konstruktiv kritikk å komme med, men det må jo være lov å legge inn kommentar alikevel..
Ha en fin 17 mai..

MVH Kay:-)
Oda Lystrup H.

et fint bilde med fine farger.
linjene liker jeg, særlig til det bladet som bølger seg i venstre hjørne.
abstrakt og flott.

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu