Kamp på orrleiken (3)
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II, 2,8 mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger801
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
har sett bedre bilder fra deg en dette. Har så lyst til å se litt lengre til høyre!
Flott lys og rett mann på rett sted men du har vel flere.

Steinulf L.
Dette blir desverre litt rotete og hvor detaljene blir borte for tilskueren. Blir spennende å se fler bilder fra denne seansen..
Rolf S.
Nesten blinkskudd, skulle gjerne hatt med mere i høyre side.
Mvh Rolf
Vegard L.
Hei Kjartan. Enig med Rolf. Nesten blink. Det tekniske sitter, men skulle hatt med mere på høyre side. Det blir vel flere anledninger?
mvh Vegard
Jan Fredrik I.
Flott lys i dette leikbilde også!
Liker dette bilde godt hvor jeg kan studere detaljene i den utstrekte vingen og hodet samtidig som situasjonen og bevegelsen i den andre vingen tilfører mye liv.
Fin dybde med de andre hanene i bakgrunnen.
Er enig med RS i at dette er et nesten blinkskudd av samme grunn som flere har nevnt, men likte dette godt uansett.

Mvh

Jan Fredrik
Avsluttet .
Som andre har sagt: godt teknisk med farger og skarphet men har også lyst til å se litt lengre til venstre.

Kunne også gjerne tenkt meg å se flere bilder fra leiken.

-are
Jan-Eilert P.
Ser at du har hatt mer hell med deg sist uke enn jeg. Ei uke på skauen uten et eneste storfuglbilde! (Men fant ikke mindre enn 5 nye tiurspill så det får jeg ta igjen til uka) Det er fortsatt ikke høneuke her oppe i nord og nesten ikke barflekker i skauen enda!

Nåvel: Lys og skarphet- flott! Bildet er actionfylt! Mangler litt til høyre for at angriperen kommer godt frem. Miljøet er også litt kjedelig. Dersom leikmiljøet hadde gitt inntrykk av mer skau og fjell (Ser litt ut som et jorde). Men temaet er helt etter min smak og jeg håper på flere gode leikbilder.
Lasse H.
Ja, nesten bilnkskudd dette - interessant komposisjon mot en relativt nøytral bakgrunn. Elementene i bildeflaten har en fin plassering.

Lasse
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Kan bare slå fast at dette ikke er enkelt, på alle bilder fra kampene er det et eller annet som skurrer. Fugler er dekt av vinger, de er ut av ruta eller ute av fokus.

Ser du godt på dette bildet er det lite av fuglen til høyre som mangler. Hadde hele denne orrhanen vært med i bildet så hadde nok kritikken vært at den er dekt av venstre fugls vinge. Som Lasse H. og Jan Fredrik I. er inne på så er det komposisjon og plassering av elementer som tiltaler meg i dette bildet.

Jan-Eilert du har rett i at det nesten ser ut som et jorde, men samtidig er jo fordelen at fugler ikke blir dekt av kvist og kvast. Det er jo kritikken mot mange andre orrfuglbilder.

De siste 14 dagene har jeg overnattet 12 netter på forskjellige leiker. Det har blitt mye bra videofilm, og noen greie stillbilder. Jeg bøyer meg i støvet for den som presenterer et godt komponert orrfuglbilde med to skarpe fugler i kamp i lufta. Det er tross alt ikke ofte at de flyr på hver andre på denne måten, det må være høner ned på leiken, og det vil som oftes bety mye ventetid / flaks...

Vel, så får jeg også bare fortsette å prøve.
Rune H.
Et habilt orrhanebilde!!!
Er av de få som ikke har behov for en åpning til høyre her. Synes komposisjonen er solid! Konturen av orrhanen i bakgrunnen er med på å heve bildet!!!!!!
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu